Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli 100 bin civarında alınacak otomobil önerisi!?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Sol ayak dizaltı amputasyonluyum ; Sadece otomatik vitesli ötvsiz aldığım aracımı sattım raporum ve ehliyetim var.

Bize maliyeti 100 bin liraya kadar otomatik vitesli yeni araç aratırıyorum

Eski aracım toyota corolla idi CVT otomatik şanzumanı vardı ve çok memnundum, fakat şimdi aynı araca maddi olarak gücüm yetmiyor, otomaik şanzumandan arıza vermeyecek memnun olduğunuz, araç önerilerinizi almak istiyorum.

Teşekkürler

Otomatik vites alacaksan bmw ya da mercedesten şaşma

SERAFİM

Olurmu öyle şey . Honda Kİa MAZDA Mitsubishi bunların da otomatık vıteslerı cok ıyı . 4 yıldır KİA otomatık kullnıyorum cok da memnunum

Arkadaşlar bmw veya mercedes gibi araçlara bütçem yetmez

Hyundai kia honda mazda toyota tarzı olabilir, araştırıyorum sanırım toyota olacak yine

gelişmelerden sizi haberdar ederim

Smart Two-Two tavsiye ederim.

Her yere giren araç.

Veya Fiat 500 veya 500L

Yarım otomatik hariç hepsi size uyar. Dsg yarım otomatik ama iyidir vw grubunda 7 sene bakımları servis yaparsa garanti verir. Korkmayın çoğu iyi araç. Kore Japon Alman alabilirsiniz. Merso Bmv olmaz tabi 100 bin TL yerine 100 Bİn avro yoksa :)

Skoda Octavia, Seat Toledo, Megane 3, Opel Astra, VW Jetta gibi araçlara bakabilirsiniz. 2008-2011 modellerini 100 bin civarına bulabilirsiniz.

Sıfır araç düşünüyorsanız o fiyata alacağınız çok fazla marka ve model var. Nacizane tavsiyem HONDA civictir. gösterişli bir araçtır ve konforludur. İlerde satmayı düşündüğünüzde sürekli piyasası olan bir araçtır. Fabrika çıkışlı LPG li olduğundan yakıt masrafı da minimumdur.

umetinn

Hocam fiyatlara baktınız mı ?
Hondanın Civic'i Lpg olan Eco paketi 205.000 Tl satıs fiyatı. Ötv indirimi ile 140,000 TL gibi bir rakama tekamül ediyor. Kısacası 100,000e alınacak araba Toyota Yaris olur. Honda fiyatları deli gibi uçurdu. Arkadasın bütçede 100.000 TL .

yurekliumut

Malesef sıfır olarak 100.000 TL ye Hyundai İ10 dışında (Son fiyatlara bakmadım ama pazarlıkla belki alınabilir) araç bulmanız zordur.

2. elde bulabilirsiniz km yüksek olarak. Bütçe kısıtınız sebebiyle genelde ufak araçlara bakabilirsiniz. Bunların viteslerinin %90'ıda cvt şanzuman oluşturuyor.

CVT'de sorunu az ama tüketimi yüksek, konfor/performansı düşük bir vitestir.

Merhaba Arkadaşalar,

Sizlerinde dediği gibi çok araştırdım Sıfır otomatik vitesli araç olarak 100 bin bütçe ile malesef 3 çocuklu aileye uygun geniş bir otomobil yok, 5 yıl satamayacağımızı da düşünürek rahat edeceğimiz bir araç ya 2.el alacaktık yada bütçemizi artıracaktık, ikinciel araçların otomatik şanzumanı konusunda sıkıntı çıkarmasından çekindiğim için bütçemizi artırmaya karar verdim.

Bayileri gezdim hiçbir bayide hazırda hemen teslim araç yok, yaz ayı olması ve önümüzde kurban bayramı olması sebebiyle arabasız kalmakta istemedim. Toyota bayisi telefonumu almıştı bir müşterimiz daha önceden sipariş etti oda engelli çocuğuna araç alacaktı ama raporunu vergi dairesi yenilemesini istedi, o arkadaş vazgeçebilir geçerse ona getireceğim aracı size verebilirim demişti.

30 Haziran 2020 yani dün aradılar ,bahsettiğimiz araç şuan boşta almak isterseniz buyrun görüşelim dediler. Gittim bayiye tabiyki renk ve araç donanımı seçme şansımız olmayacaktı fakat bahsi geçen araç çok güzeldi bende beğendim, Corolla 1.8 hybrid e-cvt x-pack elmas gümüş gri renk sanruflu corolla hybrid olarak en üst paket, 1 temmuz yani bugün araç fabrikadan çıkıyor en geç 10 temmuz teslim ederim denilince çok hoşuma gitti

Gelelim fiyata metalik renk fiyat farkıyla birlikte araç 261,300 TL indirim ile 162,750 TL ye vereceğini söyledi. Biraz müsade istedim ve fiyatı araştırdım.

Ankaradaki diğier 2 toyota bayisinde de tanıdıklarım vardı, Onları aradım ve aynı araç için tanıdık olmasına rağmen biri 183 bin, diğeri 178 bin son fiyat verdiler ve ağustos teslimi denildi fakat fiyat sabitlemesi yaparız denildi.

Bende bu aracı kaçırmak istemedim ve 5000 lira kapora vererek aracı opsiyonladım, 100 binin üzerine kredi kullanacaktım

rapor ve ehliyet fotokopisi alıp vergi dairesine soracaklarını söylediler

Ehliyeti zaten geçen hafta yenilemiştim, rapor ise sol ayak engelli olduğumdan sol diz altı amptasyon sürekli otomatik vitesli araç kullanır ibareli olduğundan hiçbir sorun olmayacağını düşündüm

Fakat öle olmadı, vergi dairesindeki görevli rapor yenilenmesi lazım demiş, neymiş efendim raporda "otomatik vitesli araç kullanır" değil "otomatik vitesli araç kullanması gerekir" yazması gerekirmiş. kafasına göre kanun yorumlayan işgüzar bir memura denk geldik.

Raporumuda yanıma alıp bizzat vergi dairesine gittim ve orada görevli memur ile bizzat görüştüm raporu inceledi ve hiçbir problem yok bu raporunuz yeterli ve geçerli 2 adet noterden onaylatın aslı sizde kalsın onaylı suretleri bayiye verin dediler, memurun isminide alıp bayiye döndüm ve durumu söyledim tamam o zaman sorun yok denildi.

Bugün proforma faturamı aldım ve krediye başvuru yaptım, aracım şuan fabrikadan çıktı bu akşam ankaraya inecek inşallah.

Teslimat sürecini yine yazarım inşallah, Allahın izniyle arabayı aldık sayılır.

Burada kıymetli fikirlerinizi yazdığınız için teşekkür ederim

Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın inşallah.

Üst Alt