Merhaba Arkadaşalar,
Sizlerinde dediği gibi çok araştırdım Sıfır otomatik vitesli araç olarak 100 bin bütçe ile malesef 3 çocuklu aileye uygun geniş bir otomobil yok, 5 yıl satamayacağımızı da düşünürek rahat edeceğimiz bir araç ya 2.el alacaktık yada bütçemizi artıracaktık, ikinciel araçların otomatik şanzumanı konusunda sıkıntı çıkarmasından çekindiğim için bütçemizi artırmaya karar verdim.
Bayileri gezdim hiçbir bayide hazırda hemen teslim araç yok, yaz ayı olması ve önümüzde kurban bayramı olması sebebiyle arabasız kalmakta istemedim. Toyota bayisi telefonumu almıştı bir müşterimiz daha önceden sipariş etti oda engelli çocuğuna araç alacaktı ama raporunu vergi dairesi yenilemesini istedi, o arkadaş vazgeçebilir geçerse ona getireceğim aracı size verebilirim demişti.
30 Haziran 2020 yani dün aradılar ,bahsettiğimiz araç şuan boşta almak isterseniz buyrun görüşelim dediler. Gittim bayiye tabiyki renk ve araç donanımı seçme şansımız olmayacaktı fakat bahsi geçen araç çok güzeldi bende beğendim, Corolla 1.8 hybrid e-cvt x-pack elmas gümüş gri renk sanruflu corolla hybrid olarak en üst paket, 1 temmuz yani bugün araç fabrikadan çıkıyor en geç 10 temmuz teslim ederim denilince çok hoşuma gitti
Gelelim fiyata metalik renk fiyat farkıyla birlikte araç 261,300 TL indirim ile 162,750 TL ye vereceğini söyledi. Biraz müsade istedim ve fiyatı araştırdım.
Ankaradaki diğier 2 toyota bayisinde de tanıdıklarım vardı, Onları aradım ve aynı araç için tanıdık olmasına rağmen biri 183 bin, diğeri 178 bin son fiyat verdiler ve ağustos teslimi denildi fakat fiyat sabitlemesi yaparız denildi.
Bende bu aracı kaçırmak istemedim ve 5000 lira kapora vererek aracı opsiyonladım, 100 binin üzerine kredi kullanacaktım
rapor ve ehliyet fotokopisi alıp vergi dairesine soracaklarını söylediler
Ehliyeti zaten geçen hafta yenilemiştim, rapor ise sol ayak engelli olduğumdan sol diz altı amptasyon sürekli otomatik vitesli araç kullanır ibareli olduğundan hiçbir sorun olmayacağını düşündüm
Fakat öle olmadı, vergi dairesindeki görevli rapor yenilenmesi lazım demiş, neymiş efendim raporda "otomatik vitesli araç kullanır" değil "otomatik vitesli araç kullanması gerekir" yazması gerekirmiş. kafasına göre kanun yorumlayan işgüzar bir memura denk geldik.
Raporumuda yanıma alıp bizzat vergi dairesine gittim ve orada görevli memur ile bizzat görüştüm raporu inceledi ve hiçbir problem yok bu raporunuz yeterli ve geçerli 2 adet noterden onaylatın aslı sizde kalsın onaylı suretleri bayiye verin dediler, memurun isminide alıp bayiye döndüm ve durumu söyledim tamam o zaman sorun yok denildi.
Bugün proforma faturamı aldım ve krediye başvuru yaptım, aracım şuan fabrikadan çıktı bu akşam ankaraya inecek inşallah.
Teslimat sürecini yine yazarım inşallah, Allahın izniyle arabayı aldık sayılır.
Burada kıymetli fikirlerinizi yazdığınız için teşekkür ederim