Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli araç kullanak için rapor istedim, hastane alakasız bi rapor verdi!?

ahk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet sahibiyim.Sitemizden ehliyette otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi yazılı olarak tüm otomatik vitesli araç ları kullana bildiğimizi öğrendim ve takriben 50 gün önce numune hastanesi sağlık kuruluna emniyetin yazısı ile başvurdum.Bana özel tertibatlı araç istiyor diye dilekçe yazdırıp işlemlerimi başlattılar.3 hafta sonrasına gel dediler gittim ortopedi röntgen derken ortopedi uzmanı %30 özür oranı yazıp kurula gonderdi.ondan sonra 15 beklettiler ve raporu bugun aldım.Raporda özürlü kimlik kartı alamaz sonucu çıkmış.Bu kadar git gel den sonra alakasız bi sonuç verdiler elime.

Bu raparu nasıl alabilirim?

Hayırlı günler dilerim...

Rapor a itiraz ederek yeniden değerlendirilmesini isteyebilirsiniz.

... Hastanesi Başhekimliği'ne

... tarihinde ... kayıt numarası ile hastanenize sağlık raporu çıkartmak için başvurdum. Başvurumda, kurumunuzdan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "H sınıfı sürücü belgelerinde "otomatik vitesli araç kullanabilir” ibaresi bulunan kişilerin H sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek normal plakaya tescilli otomatik vitesli araçları kullanmaları mümkündür" talimatı (EK 1) gereğince, Otomatik Vitesli Otomobil kullanıp kullanamayacağımın tespitini talep etmiştim.
Ne var ki ... tarihinde tarafıma verilen raporda (EK 2), bu talebim değerlendirilmeyip, konuyla ilgisi olmayan şekilde, "Özürlü kimlik kartı alamaz" ibaresine yer verilmiştir.
Verilen bu raporun değiştirilmesini ve sakatlığımın otomatik vitesli otomobil kullanmama engel olup olmadığına dair değerlendirme yapılarak yenilenmesini arz ederim

adın soyadın
tc kimlik numaran
iletişim bilgilerin

EK 1:

otomatikvitesliarac.jpg

EK 2: verilen rapor

Düzeltilmesi için başvurdum.teşekkür ederim.

şu ana kadar sorunla karşılaşmadım ama doğru hareket etmek gerek yine de

Hastane raporumda aynen Emniyet’in yazısında da belirtildiği gibi “otomatik vitesli araba kullanabilir” notu var, plakam da H sınıfı. Ancak sürücü belgeme bu notu yazmamışlar. 1991 yılından bu yana da bu şekilde araba kullanıyorum, müteaddit defalar da polis kontrolünden geçtim. Sadece 1 kere bir trafik polisi benim bu ehliyetle otomatik vitesli araba kullanamayacağımı belirtti, onun haricinde kimse bu duruma mırınkırın etmedi. Fakat bu bir polisin ikazı üzerine de ne olur ne olmaz diyerek yıllardır ruhsatımda hastane raporunun bir fotokopisini de tedbir mahiyetinde bulundurmaktayım. Ama anladığım kadarıyla otomatik vitesli araba kullanabilmem için bunu sürücü belgeme işletmem gerek.
Saygılar

Üst Alt