Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli araç kullanır ehliyetim olursa, plakada özürlü işareti bulunacak mı?

avea

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar. Benim sprmak istediğim h sınıfı ehliyet için ehliyet kursuyla görüştüm.sol ayağım diz altı protez olduğundan otomatik araç almayı düşünüyorum.ama plakasında özürlü işareti olcakmı olmayacakmı merak ediyorum
.okuduğum araştırdığım kadarıylan gerek yok.sürücü kursunun bana verdiği cevap kesinlikle olacak.bilgisi olan arkadaşlar lütfen cevap yazınız bekliyorum
özürlü işareti istemiyorum plakamda..........

Otomatik vitesli tüm araçları kullanabilecek şekilde rapor ve H sınıfın olursa, hayır, kullanacağın araçlarda sakat damgası bulunmmayacak. Aksini düşünmek salakça olur, zira her otomatik vitesli aracı kullanma yetkisi veren kurum, aynı anda "kullanacağın her araca özel plaka taktır" diyemez :)

Yalnız, bu çok basit mantık ortadayken, kendi üstüne alacağın araçta damgalı plaka olması konusunda emniyet ısrar ediyor hala (bkz). Bu çok saçma. Ve ben olsam konuyu gerekirse mahkemeye taşırım. Yüzde yüz kazanılacak bir dava olur...

arkadaşım ben emniyet genel müdürlüğüne mail attım ve bu sonuç geldi:

Sayın Erol KURT, 27/07/2009 tarih ve 10948 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 38 inci maddesinde; "H Sınıfı Sürücü Belgesi, Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara, verilen belgelerdir." hükmü bulunmaktadır.

"H" sınıfı sürücü olur sağlık raporunuzda "otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi bulunması ve bu ibarenin sürücü belgenizin üzerine yazılması halinde, otomatik vitesli aracı (normal plakalı) kullanmanızda herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

İyi günler dileriz.

(S.B.)​

sayın oturan boğa arkaşımın ehliyeti otomatik vites kulanabilir ehliyeti var. arabasıda otomatik vitesli. ama amblemi özürlü plakası.arabayı alırken ötv den yaralandı. şu anda mtv yide vermiyor. demek istediğim özürlü plakasını değiştirip normal plaka takabilirmi. şimdiden teşekür ederim.

Sadece otomatik vitesli olup üzerinde özel donanımı olmayan araçlar vergi muafiyetli olarak satın alınamaz.

Üst Alt