Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vitesli araç tertibatlı sayılır mı? Sol bacağım ampute. Ne yapmalıyım?

yakamoz2

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
sevgili arkadaşlar.

sol bacağim ampute. h sınıfı ehliyetliyim. ama normal otomatik arac kullanıyorum.
polis cevirse suçlu muyum acaba? zaten tertibatlı arac kullanmak için rapor alamıyorum.

Otomatik vitesli araçları kullanma hakkınız var. Ama "otomzatik vitesli otomobil kullanır" ibareli rapor almak ve bu ibareyi trafik müdürlüğüne gidip sürücü belgesi dosyanıza işletmek koşuluyla: http://www.engelliler.biz/forum/oze...tomatik-araclar-kullanilabilir.html#post66402
Bunu yaparsanız otomatik vitesli tüm araçları hiç bir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz. Ama bunu yapmazsanız, şu haliyle otomatik vitesli araç kullanmanız hukuki açıdan suç.

İlave olarak; Otomatik vites tertibat sayılmaz.

peki şöyle bi zihni sinir yapsam.sol bacağım protez olduğu için ayarlarından 5 santim yükseltsem.o zaman oldumu sana sağ bacak 5 santim kısa.eee gittim doktora.ne der bana çok merak ediyorum.

Teorik olarak evet, vites kolu yükseldiğinde vergi istisnalı araç almak mümkün olabiliyorsa, bence pedal boyunu yükselterek de aynı haktan yararlanılabilir.

Üst Alt