Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobil alırsam evde bakım aylığım kesilir mi?

kay-seri

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
evde bakım ücreti alan bir engelli
otomobil alırsa ve bakan kişininde otomobili varsa
bakım ücreti kesilir mi lütfen bu konuda bilgisi olan varsa
bana yazarsa çok sevinirim ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.
Kurumların, beyan edilen gelir ile gözle görünen yaşam koşulları arasında önemli bir fark bulunduğunun tespit edilmesi halinde aylığın durdurulabileceğine dair ucu açık bir yetkisi var. Son zamanlarda bu yetkiye dayanarak "gelirim XX tl'den az diyorsunuz ama bu arabayı almayı biliyorsunuz" diye kesildiğini duyuyoruz bazı yerlerde..
Araç çok lüks değilse ve araçtan gelir elde etmeyecekse kesilmez diyoruz, ama araba alır almaz maaşı kesilenleri de biliyoruz. Onun için, en doğru yazılı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınacak yanıta göre hareket edilmeli... Telefonla bilgi almak için: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı | linkinden bakabilirsiniz bağlı olduğunuz kurumun numarasına..

bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yazarsa güzel olur.

bende 2011 den sıfır 50 tl lik doblo aldım kesilmedi ama benim her zaman arabam vardı sağlıklıyken cadyy vardı bunun etkisi varmı bilemiyorum

arkadaşlar bence bunun en sağlam yolu aracı almadan önce il sosyal hizmetlere gelir durumunuzu belirten ve hangi şartlarda aracı alacagınızı ( örnk..kredi yolu ile veye ailenizin yardımı ile .) açıkça belirten bir yazı yazın.Bu şartlar altında alacağım araç evde bakım aylığımın kesilmesine neden olur mu? diye bir dilekçe yazın ve iadeli taahhütlü gönderin.Cevaba göre hareket edin.Ancak bnm bildiğim kadarıyla haneye düşen gelir belli kriterlere uyuyorsa sorun cıkacağını sanmıyorum.Bu dilekçeyi saklayın ileride karşılaşacağınız bir sorunda yasal yollarla hakkınızı ararsınız.şimdiden hayırlısı olsun...

Her kafadan bir ses çıkıyor arkadaşlar . anlaşılan bu sorunun cevabı yok .

biraz önce aile ve sosyal politakalar müdürlüğü ile görüştüm.
benimde eltim babama baktığı için evde bakım parası alıyor.
ben kendim parasını vererek araç alacağım ama haliyle ötv indiriminden yararlanmak için ruhsat babamın adına olacak bu durumda eltimin aldığı bakım parası kesilirmi dedim.
aldığım cevap şu:
Siz parasını kendinizde verseniz araç babanızın adına olacağından araştırılı ve daha önce bulunduğunuz gelir beyanında bu para gözükmüyor nerden buldunuz yada niye bildirmediniz diye sorarlar en güzeli bulunduğunuz ildeki sosyal politikalar müdürlüğüne gidip oradan kesin bilgiyi alın
dediler
yani il müdürlüğü nihayi kararı verecek makam gibi gözüküyor.
ama elemanın konuşmasından istenirse kılıfına uydurulur gibi bi yaklaşım sezdim.

bir soru sormak istiyorum bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim anenemin üstüne araba almak istiyoruz ama annemler 6 kardeş annnannem ölürse arabayı alma gibi hakları varmı bununla ilgili bilgiiniz varasa paylaşırsanız sevinirim

Üst Alt