Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobil bayilerinin engelliden fazla kar ediyor!?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
arakadaşlar kimsenin ilgisini çekmiyormu yada farkındamı değilsiniz.
bayiler engelli ötv indirimli araç almak için gittiği zaman 4 bin 5 bin normal vatandaşa sattıgından daha çok kazanıyor.
226 bin üzer olan araçlarda %60 olan ötv sini 50 den hesaplıyorlar. araba alma arafesinde oldugumuz için 3 arkadaş hepimizin kafasındaki farklı model 3 araç için 7 tane markanın 20 tane bayisi ile görüştük malesef hepsi aynı şeyi yaptı.
özellikle hundaiy bayisi onları kınıyorum suan bu tutumları yüzünden araç almaktan vaz geçtim.
tucson elite 4 x 4 modeli için müşteri yolladım 230 bine bırakarız dediler. yolladığım kişi içerden bende girdim fiyat vermişlerdi bana yazdı ben girdim iiçeri 230 bin bölü 60 dedim
143 750 tl yapar ben alacam dedim hayır efendin o fiyatta veremeyiz biz ötv muafiyetli oluncan araç 245 bin bölü 50 dedi
245 bölü 50 = 163 bin biz size 3 bin indirim yaparız dediler bak hele bak 3 bin lira haklarınfdan feragat edeceklermiş.
ve ben bu yüzden araç almaktan vaz geçtin. hundaiy inin adana gaziantep kahraman maraş bayileride aynı tutum içindeler.
tekerlekli sandalyede engelli biriyim 2 yaşında ve 7 aylık 2 çocugum var otobüsle yolculuk şansımız yok zaten. taksiyle gidip gelmek zorundasın birde sandalyen bebek araban hangi arabaya sıgacak doplo tarzı taxi gönderiniz diyoruz o tür aracımız yokdeyip kapatan taxiciye nediyeceksin adam haklı. bu rezilliği bize reva görüyorlar sen neden bende 12 bin tl fazla almak istiyorsun ey allahsız kitapsızlar. bu olaylara sessiz kadıgımız için herşey hak türk milletine

oranı bılerek yanlıs yazabılırlermı acaba?

Net fiyatı artı kdv yerine:
net*ötv=x ve sonunda x*kdv=satış fiyatı belirliyorlar. Buda ötv tutarının kdv'sini fazladan ödemek oluyor. Bütün tedarikçilerin aslında tüm hesaplama kalemlerini açık bir şekilde sitelerinden yayınlaması lazım.

bana gelen bir teklif;

Net Tutar : 113.847,12TL
Kdv Tutarı : 20.492,48TL
Fatura Tutarı 134.339,60TL
Tescil : 170,40 TL
Damga Vergisi : 48,00 TL
Müşavirlik Hizmeti : 400,00 TL
Plaka : 42,00 TL
Teklif Tutarı : 135.000,00 TL

Kampanyasız Liste Satış Fiyatı : 244.899,01 TL
Kampanyalı Liste Satış Fiyatı : 207.214,00 TL

buna istinaden bana 3 000 tl uygun vermıs gorunuyor fıyatı 207/1.5 yaptıgım 138.414 TL

Bakanliga sikayet bildirmek lazim..sitelerinde engelli bolumu olmali,hesap yapilmali.
Dogus oto yapmis sitede hesap yapip otomatik fiyat cikariyor size..

arkadaşlar bu işi ben satış danışmanlarından iyi biliyorum 3 araç almam ve 10 yıldır bu site deyim.
aracın anahtar fiyatı neyse onu ötv tutarına bölersin. 226 bin e satıp fatura kesilecek araca %60 ötv uygulanır.
araç 230 bin diyorlarsa. 230000[FONT=inherit]÷1.60=143.750 tl ötv muafiyetli fiyatıdır[/FONT]
[FONT=inherit] araç 220 bin diyelim, 220000 [/FONT][FONT=inherit]÷ 1.50 = 146.666. eder. neden ısrarlar 60 degilde 50 diyr tutturduklarını umarım bu hesapda anladınız.
bir örnek tanıdıgım bir aile ötv indrimli aravı 140 bine alıyorlar sözleşme bu şekilde imzalanmış gördüm fatura ise 135 bin kesilmiş. ben kendime kendimide geçtim engelli bir kader arkadaşlarıma bunların yapılmasını hazmedemiyorum. ben beli kanunları madde madde bilir hakkımı alabilirim.
aama neyse yaa türk milleti koyun oldukdan sonra gerçi ben adanada yaşamama rağmen aslım antepli belediye seçimlerinde mileet vekili ile belediye başkanı tranvar yolu açılışında tranvayda gidiyor bir cep tlf kayıttda vatandaşlar öküzün trene baktıgı gibi bakıyor diyolar halka yotubede var video.
biz koyunluktan öküzlüğe terfi ettik antepliler olarak büyük baş olduk ;)[/FONT]

mustafa-toprak

Çıkışlarınız bazen bana çok enterasan geliyor. Sanki bütün engelliler kandırılıyormuş, ve uyuyormuşuz havası veriyorsunuz. Ben yazınızdan birşey anlamadım ama vergiyi %60 değilde %50 hesaplamaları bayiye bir fayda sağlamaz. Devlet'e vergi kaybı getirir.

Önemli olan net araç fiyatıdır. Siz bayi ile vergili fiyatını konuşmanız zaten mantıksız. Siz 3 araç almış olabilirsiniz ama ben çevreme ve babama aldıklarımla 12 den fazla 0 araç aldım. Engelli olarak ilk defa geçen yıl aldım. Araç alırken ben kendi ödeyeceğimi konuşurum.

Yapılması gereken şey şudur, bütçe çıkarırsınız. Bütçeniz 130.000 TL dir örneğin. Araç seçersiniz ve sonra bu bütçeye uygun modelini seçersiniz. 140.0000 TL geliyorsa gider pazarlık yaparsınız, 130.000 TL ye bırakıyorsa alırsınız. Bırakmıyorsa başka bayiye geçersiniz. hiçbir bayiden alamadıysanız başka arça bakarsınız yada o aracı çok istiyorsanız aldığınız en düşük rakama göre bütçe arttırırsınız.

Olay budur...

Yok vergisi şu, yok arkadaşı gönderdim, yok en ucuzu koparayım, yok şöyle böyle, gerek yok böyle şeylere...

Son düzenleme:
Bayilerden vergiler hariç fiyat isteyin. Çıplak fiyat üzerinden pazarlık yapın, size verilen son fiyat üzerine sadece %18 KDV ekleyerek pazarlığı sonuçlandırın.

Ben araç alırken (Mazda CX-5) alacağım modeli belirledikten sonra tüm bayilerden e-posta ile fiyat teklifi istedim. Gelen fiyatlar arasında 10 bin TL fiyat farkı vardı. En ucuz teklifi veren Mersin bayisi ile anlaştım. Liste fiyatı 195 bin olan aracımı 183 bin üzerinden satın aldım. Mazda almayı düşünürseniz Mazda Mersin bayisinde Hakan Bey çok yardımcı oldu, kendisine ulaşırsanız sizede yardımcı olabileceklerini düşünüyorum.

Üst Alt