Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobil koltuğu için bası yarası önleyici minder var mıdır?

MAHİR20

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, bu konuyla da ilgili bir sorum olacak; yanıtlayan olursa çok sevinirim. Bende bası yarası başlangıcı var, neyse ki ciddi değilmiş, sorum şu: Otomobil koltuğunda kullanmak için üretilen bir minder ya da benzeri bir ürün var mıdır acaba? Buna şiddetle ihtiyaç duyuyorum. Sevgi ve saygılar...

ROHO'nun düşük profil ürünü ile bası yarası riskini sıfıra indirebilirsiniz.

Ayrıca YOGİ alez de düşünülebilir: http://www.engelliler.biz/forum/eng...iskini-ve-terlemeyi-azaltici-yatak-alezi.html
Ama sürtünme olmaması konusuna çok çok dikkat etmek lazım.

5354.jpg

yakında ben yapacagım havalı minder 2 yada 3 aya ihtiyaç var kendinyap türünden eger olursa açıklarım denemelerim başladı sen yinede kendini koru uzun süre oturma :roll:

ßası yarası varken ROHO ya oturaßiLirmiyiz?
ROHO minder aLacaqım hanqi profiLi aLmaLıyım.
Çok zayıfım.

Bence yaran varken oturamazsın önce yarayı geçir o minder olmaması için yüzükoyun yat yarayı açık bbırak temiz tut çabuk geçer RİF Ampul dende sürersen daha çabuk geçer geçmiş olsun :p

Arkadaşlar ben sorunumu tam anlatamadım sanıyorum; biraz daha bilgi vereyim: Sandalyedeyken yüksek profilli bir minder kullanyorum zaten, ancak arabaya transfer olduğumda uzun süre arabanın koltuğunda oturmam bası yarası riskini artırıyor. (örneğin üç saatlik bir seyehate çıktım, gittiğim yerde yarım saat kadar sandalyede oturdum, sonra da döndüm. Oturduğum yerlerde ödem oluşmuştu.) Bir süredir dikkat ediyorum; bası yarası oluşmadı ama bir kaç ay sonra uzunca bir yolculuğa çıkmam gerekecek, sanırım o zaman bir minder kullanmam lazım, düşük profilli olmaz diye düşünüyorum; araba için epey kalın zira. (Bu arada seviyem T-12) Özellikle OturanBoğa'nın duruma uygun ürün hakkında bilgisi vardır diye düşünüyorum. Sevgi ve saygı...

Ahan da buldum :)

ROHO LTV SEATTM CUSHION

You’ll Love that Valve! The secret to the extraordinary comfort of this cushion is the valve. It lets you customize the seat to your specific comfort level. ROHO Shape Fitting Technology makes the difference. The LTV Seat Cushion is made of individual, interconnected air cells that allow air to slowly transfer from chamber to chamber and evenly distribute body weight pressure. Weighing only one (1) pound, the LTV Seat Cushion is lightweight and easy to fold. It can easily be transported from your scooter, to the car or wherever you may need a cushion for use outside of a wheelchair.

Üç değişik modeli varmış:
Modeller arasında bir fark göremedim doğrusu :) Belki de dışındaki örtüleri farklıdır.

Black Ultraleather Cover LTV Seat Cushion / $149.95
pic_ltv_black.jpg

Cabernet Ultraleather Cover LTV Seat Cushion / $149.95
pic_ltv_red.jpg

Charcoal Grey Fabric Cover LTV Seat Cushion / $89.95
pic_ltv_cloth.jpg

Son ürün uygun görünüyor teşekkürler; digerleri deri kılıf olduğu için 60$ fark alıyorlar; ayrıca kargo gemiyle ücretsizmiş.

Şu ürün Türkiye'de bulunmuyor; ROHO LTV Multi-Purpose Cushion - Model No. LTVC. Ben de şu adresten sipariş ettim; www.shapefitting.com üç beş haftaya gelecekmiş, ürün için 89, kargo için 30$ aldılar maalesef, biraz tuzlu ama bakalım ürün nasıl çıkacak.

Bu üründe neler garanti kapsamına girebilir ki?
En büyük risk patlama riski, o da sanmıyorum ki garanti kapsamına alınsın. Benim minder patladığında götürüp araba/bisiklet lastiği tamircisine 5 liraya 5 dakikada yamalatıyorum. Hem de ilanihaye gider o yamalar..
Maliyet hesabı yapıp en uygun fiyata satan yerden almak gerek bence :)

MAHİR20, keşke sipariş vermeden önce buradan duyuru yapsaydın. Belki aynı ya da benzer bir ürünü sipariş edecek başkaları da olurdu. O zaman kargo maliyeti azalabilirdi diye düşünüyorum (?)

http://www.rohoinc.com/medical/contour.jsp ,bu sitede minder çeşitleri
ve içindeki hava dolaşımını gösteren bir şeyler gördüm,
bir Omurilik Feçli minder arayan biri olarak ilgimi çekti ,merak eden arkadaşlar gezebilirler,
minder konusunu hala omurilik feçleri olarak bazı medikalcilerin insafına
bırakıldık, terkedildik, ne deyeceğimi doğrusu bilemiyorum ,şaşırdım kaldım. Saygılarımla

OturanBoğa, kargo ücretini parça başı alıyorlar, hatta yedek bir pompa alıyım dedim aynı pakette: 7$'lık bir şeydi ancak onun için de 30$ istenince vazgeçtim.
Roho'nun Türkiye distiribütörü rehab biliyosun, bu ürünü sitelerinde bulamayınca dışarıdan getirtmeye karar verdim, ama diğer ürünler oradan temin edilebilir, fiyatlar arasında çok fark olduğunu sanmıyorum, yine de araştırmak lazım tabi dediğin gibi.

Sayın Mahir20 getirtiğin ürünün burdaki fiyatını bir sorarmısın ve buraya yazarmısın bir zahmet aradaki farkı öğrenmiş oluruz,Saygılarımla

araba minderi

Senin aradığın minder için rehabcenter'ı aramışsın galiba. O numara firmanın faks numarası. Ben de öyle yanılgıya düşmüştüm. Ama sonra internet sitesinden bulmuştum.

Mahir, minderin geldi mi?
Kaç günde geldi, memnun musun?

Evet geldi, söylediklerinden daha kısa sürede geldi. (Yanılmıyorsam 4 ila 6 hafta arası demişlerdi.)
Memnunum ama ne pahalı hocam bu kuru hava dolaşımlı ürünler; kargo dahil bana 119 $'a maloldu.

Bende otomobil için almak isterim bu üründen bana yardımcı olurmusunuz mail konusunda yabancı dil bilmiyorum.

Tabii, yardımcı olmaya çalışırım; önce şu adrese giriyosun;
http://www.shapefitting.com/ProductInfo.aspx?productid=LTVC

sonra "Add To Card" sekmesine basıyosun,
sonra "checkout" sekmesine basıylorsun
sonra açılan sayfanın sol tarafındaki adres boşluklarını iki kez doldur(biri kargo, biri fatura adresi) gerekirse sözlük kullan, sayfanın sağ tarafını doldurma, sonra "continue to pay" sekmesine basıp, kredi bilgilerini gir ve işlemi bitir, şimdiden güle güle kullan. bi sorun olursa çekinme kardeşim.

Arkadaşlar nasıl aldınız yabancı siteden güvenilirmi aynı ürün ankarada medikalci roho minderden birmilyar istedi bunlar aynı degilmi niye bu kadar fark var.bası yarasına kesin çözümmü.aynı minderi hem tekerlekli sandelyede hamde otomobilde kullanamazmıyız.

Harme size verilen minder yüksek profil 4 kompartman 4 siboptur,ancak 1.000 ytl çok o minderin fiatı 800-850 ytl. Evet bası yarası için kesin çözüm ben conform marka kullanıyorum çokta memnunum.Bu minderi otomobilde t.sandalyede yada normal sandalyede veya yere oturmak zorunda kaldığımda heryerde kullanabiliyorum.Sorun yok nerde kullanırsankullan.
Not:Bu minder SSK karşılıyor.Emeklisi yada çalışanına farketmiyor.

Wedo kardeş ssk karşılıyorda neden medikalci karşılamıyor dediki.hangi medikalden nasıl alabiliriz ve tamamını karşılıyormu nasıl rapor almalıyız.yüksek porofilli minder için.

Sahiden 119 dolar mı geldi? tekrar yazar mısınız.

Üst Alt