Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Otomotik vitesli veya özel donanımlı araç kullabilir" ibareli raporla hangi araçlar?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
"Otomotik vitesli veya özel donanımlı araç kullabilir" ibareli raporla hangi araçlar?

bülent bey iyi akşamlar..

ben geçen hafta yeni rapor aldım. raporumda, "(h sınıfı ehliyet) otomotik vitesli veya özel donanımlı araç kullabilir" yazıyor

şimdi nasıl olacak ehliyetimde hiç bir ibare yok ve aracım özel donanımlı.

eger böyleyse istedigim otomotik aracı kullanabilirim ??

mantıken veya dediğine göre otomatik vitesli araçları kullanabilirsin zannımca... raporda iki durumu hem otomatik vites hemde özel tertibatı ayrı ayrı tutmuş...

Benim raporumdada ortepedi kısmında ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ (OTOMATİK VİTES) KULLANIR H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALIR. yazıyor sürücü kursuna kaydımı yaptırdım 1 hafta önce nasıl olaak bende merak ediyorum

raporunda, "(h sınıfı ehliyet) otomotik vitesli veya özel donanımlı araç kullabilir" ibaresi var ise her türlü otomotik araç kullanabilirsin. trfik yönetmeliği buna göre değişti. bunun trafik yönetmeliğini aşağıdadır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Emniyet Genel Müdürlüyü

Sayı: B.05.1.EGM.0.85.02.02
4432-64008- 3873-65405
Tarih: 04 / 04 / 2008

İLGİ: 20.03.2008 tarihli dilekçeniz.

İlgide kayıtlı dilekçeniz incelenmiştir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 38 inci maddesine göre. özel tertibatlı olarak imal. tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara “H” Sınıfı Sürücü Belgesi verilmektedir.
“H” sınıfı .sürücü belgelerinde "otomatik vitesli araç kullanabilir” ibaresi bulunan kişilerin. “H” sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek normal plakaya tescilli otomatik vitesli araçları kullanmaları mümkündür. Bu husus bir talimatla Emniyet Müdürlüklerine duyurulmuştur.
Ayrıca, sağlık kurulu raporlarında "otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi bulunan kişilerin bu ibareyi sürücü belgelerine işletmek islemeleri halinde sağlık kurulu raporu ile birlikte trafik tescil kurulusuna müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederini.

Celal UZUNKAYA
Emniyet Genel Müdürü a.
Emniyet Genel Müdür Yardımcısı
1. Sınıf Emniyet Müdürü

Fakat "otomatik vitesli araba kullanabilir" ibaresi olunca

OTV indiriminden faydalanılamıyor anladığım kadarıyla

Benim raporumdada ortepedi kısmında ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ (OTOMATİK VİTES) KULLANIR H SINIFI SÜRÜCÜ BELGESİ ALIR. yazıyor sürücü kursuna kaydımı yaptırdım 1 hafta önce nasıl olaak bende merak ediyorum
Bülent abi benimki sağ kol ampute otomatik vites tüm araçları kullanmak istiyorum bu raporla olma şansı varmı emniyetten alırken ona göre işlem yaptırayım

benim her iki bacakda polio sekeli yani aracım özel donanımlı
ama raporumda her ikiside ayrı ayrı yazılmış mesala normal ve otomotik vitesli bir araca elden kumandayı takdırsam ve kendisinden başkası kullanamaz yazısını koymasam yani engelli aracı yapmasam istedgim aracı alıp istedigim kişilerden binebilirmiyim yoksa eskisi gibi özel donanımlıya devammı edeyim

benimde raporum da (h sınıfı ehliyet) otomotik vitesli veya özel donanımlı araç kullabilir" ibaresi yazdığı için emniyetten geri çevirdiler tekrar doktora çıkıp hangi tür araç kullanacağımı ifade eden ibareler ekletmiştim rapora-kullanma kollu otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde-ancak o şekilde emniyet kabul etmişti ve ehliyetede yazılmıştı o ibareler.

kim yorulacak ki? ayda bir hastane yolunu tutarız.. acaba dünyada tr den başka engelliliğini benim yaşıma kadar 24 defa kim ve hangi ülkede belgelendirmiştir?? türkiye gerçekleri bunlar.. bir kanun çıkar hadi rapora

Üst Alt