Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otoskleroz şüphesiyle işitme kaybı ve ameliyat önerisi..?

Ozdemiru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Çektiğim işitme sıkıntısı nedeniyle doktora gitmem üzerine işitme testi ve timpanometri testi yapıldı.Bunların sonucunda da ameliyat olmam gerektiği doktor tarafından söylendi (ameliyat olmak istemezsen işitme cihazı da kullanabilirsin diye de ekledi.)ancak gerçekten ameliyat olmam gerekecek boyutta bir sıkıntım mevcut mu eğer ameliyat gerekliyse sonucunda çözüme kavuşacak mıyım ya da ameliyat olmam gerekse bile olmasam daha sonrasında şikayetlerim gittikçe artar mı yorumda bulunabilir misiniz.
Mehmet Akşit

evet işitme testini yükleyememişim Mehmet Akşit Bey . Ekliyorum . Teşekkürler.
P1r8pb.jpg
[/url][/IMG]

Sol kulak iyi bir cerrahı tahrik edecek kadar ameliyatlık!
Ankara'da Prof.Sennarroğlu'nun fikrini alın mutlaka.
Ameliyat öncesi BT ve/veya MRI ile görüntüleme yapmak artık çok yaygın. Ameliyata karar verilecekse bu testlerden sonra verilsin.
Bu arada, timpanogram testleriniz yanlış yorumlanmış. Sol kulakta akustik refleksler görülmediği doğru ama sağ kulakta görüldüğü halde görülmüyor şeklinde işaretlenmiş. Bunu yanlış yorumlayan işitme testini de yanlış yapmış olabilir.
Hacettepe'de testinizi tekrarlatmanızı öneririm. Test sırasında eski testinizi uzmana vermeyin. Testten sonra gösterirsiniz.
Geçmiş olsun.

İnsan kolay kolay güvenemiyor işte halbuki gözü kapalı güvenmemiz lazım ama yanlış yorumlanmış diyorsunuz bir de😒. Kulak tomografisi de çekelim onun üzerine tekrar konuşalım demişti Numunedeki doktor. Ancak yarın Hacettepeden zorla da olsa bir muayene sırası alabildim oraya gideceğim. Orda da işitme testini yeniden yapıyorlarmış bakalım orda ne çıkacak. Çok teşekkür ederim Mehmet Akşit Bey.

hacettepede simdilerde gordugum kucuk doktorcuklar:)profesore muayene ameliyat yaptirmak zorlu bir is, randevular filan. birde hastanenin kalitesi eskiye gore dusuk:(olsun genede numune kadar kotu olamaz. numune hastanesinin eline dusmekten allah korusun hastalari.

bu konuda bence bir yere bağlı kalmayin araştırın bir kaç hastaneye gidin ama prof.muayene olun.Benim doktorumuda tavsiye edebilirim.kesi olmadan endoskopik ameliyat yaptilar bir günde ayaga kalktim.Maslak Acıbadem Hastanesi Prof.Dr.Bayram Veyseller.İlgi son derece mükemmel bir doktor.Allah razı olsun ondan.

Acaba siz de de var mı burnumu sümkürünce sağ kulagım dan bir vızıltı sesi geliyor ? :D

Çok teşekkür ederim sgurkan tavsiyeniz için ben de tek doktorla kalmak istemiyorum bir kaç doktorla görüşmek istiyorum bakalım nasıl olursa Ankarada ikamet ettiğim için burdaki doktorlarla yetinmek durumundayım😅 Hacettepede cidden randevu almak zordu o yüzden nolcak yaa diyerek Numuneye gittim ameliyatı duyunca kaçtım shukufe😅Hatır gönül birilerini bulup Demir Bey varmış ondan randevu alabildim.
HastaAdam Ben dediğiniz gibi bir şey yaşamıyorum ya da farkında değilim😊ama sürekli olarak basınçla birlikte gelen siren çınlama sesi ,uğultulu rüzgar sesi,elektrikli süpürge sesini felan değişiklice duyuyorum gün içinde.
Ama asıl derdim ufak bir bebeğim var şu an ondan ötürü biraz kaygılandım ondan önce olsa aman ameliyatı olayım görürüm nolursa derdim şimdi işler biraz değişik😇

bence once bir bebeginizi buyutun. bebekle ameliyat cok zor olur.kii isitme kaybinizda o kadar aman aman yuksek degil.hastane hastane gezip moral bozmadan bir isitme cihazi alin. onunla mutlu olmaya bebeginizi buyutmeye bakin.

valla kulak ameliyatlarida pek kolay bisey degildir:(ceken bilir:(
otoskleroz ameliyatiyla kulak cinlamalarinizin gececegini hiz dusunmeyin. kulaklar ameliyat oldukca daha cok cinlama oluyor. basimdan gectidi icin ondan diyorum.

ne karar verirsenizde hakkinizda iyi olur insallah.

shukufe haklısın tabi ameliyat sonuçta kolay olacağını hiç sanmıyorum,çınlamanın da geçmiceni öğrendim evet öyle bi beklentim yok😅 Evet işitme kaybım aman aman değil ama yapım gereği fazla sıkıntılı bir insanım duyamamak etkiledi beni bir de geceleri duyan tarafa yatınca çılgınca senaryolar yazıyorum duyamadığım için azıcık bir çıtırtıda😅Teşekkür ederim tavsiyeniz için ne yapacağımı ben de bilemiyorum kalakaldım zaten😊

ameliyati oldugunuzda tam duyacaksin diye hickimse size kefil olmaz. ameliyata yatanlarin kacta kaci memnun oluyor sonuclardan. kii birde bu ameliyati oldunuz diye isitme kaybiniz artik kac yil olursa o kadar dayanirmis bu otosklerozde. sonuc iyi olsa bile.
bunuda gozonune getirin isterseniz. agriniz siziniz olmadigina sukredip cook ileri isitme kaybinizda olmadigi icin polyannacilik ypin isterseniz.
isitme kaybinda vurdumduymaz olmadan katlanilmiyor. alisirsiniz.
sizin kaybinizla duyarsinizki bebek aglamasini. aglasa bile annesi ameliyat doktor pesinde gezip bakilamayan bebek olmadigi icin onun icinde iyi.
kendinize telkinle daha iyi yasam varken bu azabi kendinize cektirmemeye calismaktan baska cre varmi.

Ben ameliyat olacak olsam da olmasam da hayatımı yaşayacağım çaresiz bir derdim yok çok şükür. Sadece ameliyat olman gerekiyor dendiği için fikir almak istedim çevremde bu tür rahatsızlığı olan biri olmadığı için bu platformda aynı veya benzer sıkıntıyı yaşamış insanları görünce yazayım istedim. Poliyannacılık yapmak zorunda kalacak kadar sıkıntı etmiyorum bu durumu sadece anlamaya çalışıyorum.😊Duymamaya alışık değilim sonuçta. Doğru diyorsunuz aman aman bir işitme kaybı yok ortada evet duyabiliyorum da ama bi anda böyle bir eksiklik doğunca kaybın boyutu az da olsa çok gibi oluyor insana😊
Ben çocuğumun varlığıyla tüm kayıplarımı dolduruyorum.😇 çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için fikir almak için yazdım sonuçta buraya

Ozdemiru

Merhaba Ozdemiru,

Öncelikle işitme kaybınız az değil orta dereceli bir işitme kaybı.
Diğer kulağınız iyi duyduğu için şu an sorun yaşamamaktasınız.
Otoskleroz diğer kulağıda etkilemeye başlamış ve devam edecektir.
Ameliyat olmanızı öneririm.

Testler tutarlı görünmüyor.
İzmir'deyseniz Dokuz Eylül Üniversitesi odyoloji bölümünde Dr.Selhan Gürkan'ı bulup randevu alın.
İşitme testinin tekrarlanmasını isteyin. Ameliyat gerekiyorsa sizi yönlendirecektir.
Geçmiş olsun

- Mehmet Akşit bey merhaba.Foruma bugün üye oldum.Bu ilk mesajım.Otoskleroz hastasıyım.Buna bağlı işitme kaybım var.
- 2 yıl önce Ankarada Prof. Dr. Ali ÖZDEK beye özel kliniğinde muayene oldum.Timpanometri ve Odyo testini kendi odyoloğu yaptı.Her iki kulak içinde ameliyat ile farkedilebilir iyileşme olacağını söyledi.Ameliyat ücreti bana fazla geldi.Memurum (sgkyla anlaşması yok)
- 2019 yılında Ankara şehir hastanesinde odyo testine girdim.Ancak burada el kaldırıp indirme olayı vardı.Düğmeye basma yok.Ayrıca odyolog benden daha önce teste girip girmediğimi sordu.Bende Prof.Dr. Ali Özdek Beyi söyledim.O testi inceledikten sonra beni kendi teste soktu.Duyduğum seslerde elimi kaldırmama rağmen bana bakmıyordu.Sonuç daha kötü çıktı.
- Şehir hastanesindeki hoca Prof. Dr. Ahmet KUTLUHAN ben ameliyat edemem hava ile kemik arasındaki fark azalmış dedi.İşitme cihazı raporu yazacağız dedi.Durumu izah ettim ama sonuç değişmedi.
- Her iki test sonucunuda atıyorum.Yorumlarsanız çok memnun olurum.Ben ameliyat olmak istiyordum.Heralde işitme cihazını kabullenmem gerek.

DOLLpZ.jpg
[/url][/IMG]

mXVVmY.jpg
[/url][/IMG]

nbvvn5.jpg
[/url][/IMG]

@Ozdemiru tam sana yorumlarını okuyup kendime bir umut doğdu ama acaba giden varmıdır bilemem dediğim ali Özdek hocayı araştırmanı tavsiye edecektim ki bir arkadaş oraya gittiğini söylemiş ve günlerdir kendisine giden birini arıyorum ameliyat olanlarin yorumlarını okudum çok memnunlar ama insan bu kadar memnun olanları görünce de şüphe ediyor bnmde ilk bebekten sonra farkedilir derecede arttı önceden belli bile olmuyordu şu an psikolojimi bozacak dereceye eriştim sürekli efendim efendim demek insan içinde. Çok zor oluyor bende şuan ameliyatını biraz daha beklemek mi çok kararsızım Ali Özdek beye ameliyat olupta memnun olan biri burda varmıdır bilemem bende İstanbul da bu ameliyatı kapalı ameliyat oalrak yapan ve çok sayıda olumlu yorumu olan birimi arıyorum

@temha06 merhaba araştırırken okuduğum yorumları gorunce bende Ali Özdek e ameliyat olmayı düşünüyordum ama İstanbul'da oturduğum için muayene ye henüz gitmedim size ne kdr fiyat verildi acaba birde bu doktor hakkında çok fazla olumlu yorum okudum muayeneye giden biri olarak siz ne düşünüyorsunuz insan bı tereddüt ediyor yinede

Üst Alt