Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ottobock neden yedek parça vermez?!

hawk14

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
1c40 ayak kullanmaktayım.yaklaşık 5 yıl önce ayağın bir adet vidası kırılmıştı.ottobock firmasını aradığımda vidanın gelmesi gümrükten geçmesi ıvırı zıvırı 35 gün sürer fiyatı 70 dolarmı euromu o civardaydı.son çare olarak sanayiye gittim civatacı hüseyin abi o vidanın aynısını hemde krom olanını 1 liradan 2 tane verdi.evde bi güzel ikisinide değiştirdim.5 senedir tık yok.
geçen sene yazlık bir mekanda protez ayağım iki tahta arasında kaldı ve çıt diye bir ses geldi.odan sonra her adım atışımda çıt çıt sesleri arttı.ayağın topuğundaki pimi tutan plastik aksam kırılmış.onlarca yapıştırıcı denedim ama malesef teflon gibi hiçbir yapıştırıcı tutmadı.son çare olarak ottobocku aradım.ottobock hiçbir şekilde yedek parça tedarik etmediklerini ayağın yenisini almamın şart olduğunu söyledi.yani arabanızın balatası bitiyor siz o arabayı atıp yenisini alıyorsunuz.
aynı sorunu yaşayan arkadaşlara rehber olabilecek bir çalışmayla ayağımı tekrar çalışan bir hale getirdim.fakat bu bana ders olsun.ottobok bu son olsun.

RVbGZj.jpg
[/URL][/IMG]

2kYPpj.jpg
[/URL][/IMG]

hawk14 kardeşim haklısın ama alacağın yok. ben de uzun yürüme ortezi kullanıyorum. ithal cihaz. temiz kullanırsan cihazı hiç sıkıntı olmaz. en iyi firma ottobock. yerli yaptırdığım zaman perçinlerden tut da mafsala kadar kırılmadık yer kalmıyordu.maalesef bizimkiler iyi yapamıyorlar.

Fiber yapıştırıcı deneyin ilk önce iyice zımparalayın tutunma kanalları acın carbon lif ve fiberi katmanlayarak işlemi tamamlayın. Geç mişte kendi protezimi yapardım. Hüseyin abiye tekrar git bu yazımı göster.
Selamlar.

kırılan parça fiber değil.karbonda değil.kırılan parça ya pp yada pe plastik.teflon diyorlar.japon tutkal dahil hiçbir yapıştırıcı tutmuyor.kırılan parçayı kesip yerine tornacıda yaptırdığım çelik parçayı sapladım.orjinalden sağlam oldu.tahminim bi 15 sene daha gider.

temiz kullanmaktan maksadın ıslak bezle silmek falansa bu kırılan parça ayağın içinde.protez ve ortez arasında bir hayli fark var.ayrıca ottobock artık eskisi gibi tek tabanca değil.birçok rakibi var artık.hatta şu anda 4 senedir kullandığım slikon kore malı bir slikon ve ister inan ister inanma bundan önce kullandığım ottobock markalı 3 farklı tipteki slikonuma 5 basar.

Yapıştırma için Epoksi kullanabilirsiniz.

Üst Alt