Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oturduğu evde tanımadığı 6 seçmen çıktı!

kardelenn

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
36
[h=1]Oturduğu evde tanımadığı 6 seçmen çıktı![/h]09 Mart 2014 Pazar 13:15

[h=2]Yerel seçimler yaklaşırken sahte seçmenlere yönelik haberler gelmeye devam ediyor. Skandalın adresş bu kez Trabzon.[/h]
  • Paylaş
javascript:window.print()

oturdugu_evde_tanimadigi_6_secmen_cikti_h49746.jpg

TRABZON- Yerel seçimlerde nerede oy vereceğini öğrenmek için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) internet sitesinde sorgulama yapan Caner Sağlam, hiç tanımadığı 6 kişiyle aynı evde oturduğunu görünce şaşırdı.

Trabzon'da kuaför Caner Sağlam, aynı evde oturan eşi ile birlikte nerede oy kullanacağını ve sandık numarasını öğrenmek için YSK’nın resmi internet sitesine girdiğini söyledi. Sağlam, YSK'nın internet sitesine girdiğinde kayıtlara göre kendisi ile aynı evde oturan, hiç tanımadığı, aynı soyadını taşıyan 6 kişinin isminin çıktığını belirterek şöyle dedi:

"Büyük şaşkınlık yaşadım. YSK sitesinde hata mı, yoksa bu olayda bir hile mi var bilemiyorum. YSK'ya telefonla ulaşmaya çalıştım. Sonuç alamadım. Kiracı olarak oturduğum evin sahibine benden önceki kiracılar olup olmadığını sordum ancak o da bu 6 kişiyi tanımadığını söyledi."

Hırsız varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... :)

bide nasıl kazandı bu adam diyolar şu turan nerde bulun bana:D:D

herkesin kontrol etmesi gerekiyo aslında

718.jpg

Sarıyer Belediyesi üzerinden Sarıyer' e hayali seçmen taşındığı iddia edildi.
Sarıyer' de hayali seçmenler oluşturmak için adres veritabanı değiştirilip 504 yeni adres yaratıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.
CHP'li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçede olmayan 34 blok ve bağımsız 504 konutun ikamet gösterilerek, buralara sanal seçmen kaydettirildiğini iddia etti. Istanbul Büyükşehir Belediyesi Ulusal Adres Veri Tabanı (UAVT) sistemiyle 10 bin seçmenin kaydettirildiğini belirten Belediye Başkanı Genç, “Bunlardan 5 binini tespit ettik. Ayazağa Kuran Kursu’nda oturduğu belirtilen çok sayıda kişiye ikamet vermişler. 3. Boğaz Köprüsü inşaatında çalışan kişileri Sarıyer’de göstermişler.” dedi.
SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
CHP Sarıyer Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Necati Yıldırım da bugün konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
OLMAYAN BİNALAR VAR GİBİ GÖSTERİLEREK BURALARA SEÇMEN KAYDETTİRİLMİŞ
Belediye Başkanı Şükrü Genç, olmayan binaların var gibi gösterilerek buralara seçmen kaydettirildiğini iddia etti. Genç, “Teknolojinin verdiği avantajları bu kadar kötüye kullanmak olmaz. Daruşşafaka Mahallesi’ne 34 blok 504 bağımsız konut ilave edilmiş. Tüm bölgede numarataj çalışması yaptık. Bunu veri tabanı elde etmek için yaptık. Bu çalışmalarla binaların konumu, deprem alt yapısı için binaların tarihi, konumunu tespit eden çalışmalar yaptık. 4 Aralık ile 5 Aralık sabahı arasında o kadar farkın olduğunu tespit ettik. Içişleri Bakanlığı, Büyükçehire ve kaymakamlığa bunu resmi yazıyla sorduk. Bu belirtilen kapı numaraları ve bu belirtilen binalar bloklar yoktur dedik.
ORADA BİNA YOK AMA PROJE ÇALIŞMASI VAR' DİYE YAZI YOLLADILAR
Sonrasında bize Büyükşehir’den gelen yazı çok komik. ‘Orada bina yok ama proje çalışması vardır’ şeklinde yazı gönderdiler. Bu yaptıkları ayıptır. Sayın Kadir Topbaş’a, onun başkanı olduğu bir belediye dairesinin memuru tarafından yapılmış bir işlemdir bu. Bu konuda kamuoyunu bilgilendirsin. Bir gecede 34 blok nasıl geldi oraya? 504 bağımsız blok nasıl geldi ve içine kimleri yerleştirmeyi düşünüyorlardı ve seçimlerde ne yapmayı planlıyorlardı. Onlar 10 bin eklesinler biz 10 bin 1 oy alacağız, 15 bin eklesinler 15 bin 1 oy alacağız.” diye konuştu.Olmayan binalarda oturuyormuş gibi gösterilen 5 bin kişiyi seçmen listesinden engellediklerini kaydeden Genç, şöyle devam etti: "Onun dışındakileri bilmiyoruz şuan çalışmaya devam ediyoruz. 2 kişilik ailelere 3. Kişiyi ilave ettiklerini de biliyoruz.
10 BİN SANAL SEÇMEN
CHP Sarıyer Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Necati Yıldırım, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunduklarını söyledi. Yıldırım, "Sarıyer’de olamayan bina kayıtları yapılmış hem de bu binalara seçmen kütükleri oluşturulmuş. Bunların sayısı Sarıyer’de 10 bin seçmene tekabül ediyor. Bu sayı Sarıyer’deki seçimleri etkileyecek sayıdır. Ayazağa’da Kuran Kursu da bu şekilde kullanılmış. Kuran Kursu’nda bulunmayan, orada ikamet etmeyen insanlar, orada oturuyormuş gibi kaydedilmiş. 3. Boğaz Köprüsü’nde çalışan işçiler kaydedilmeye çalışılmış." şeklinde konuştu.

aynısı benimde başıma geldi Seçmen kağıdını almak için muhtarlığa gittim benim ve eşimin kağıdını aldım iki tane daha var onu da alın dediler İki seçmen kağıdına baktım bizimle alakası yok dedim ben bunları tanımıyorum dedim. Muhtar bilgisayardan baktı sizin evde ikamet ediyo olarak gözüküyor dedi bende Kaymakamlığa dilekçe verdim 15 gün sonra bana kaymakamlıktan yazı geldi 2 kişinin kaydının silindiğini belirttiler.

Üst Alt