Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oturduğum sitedeki engelli park alanına engelli olmayanlar park ediyor!?

alperen

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
Sitemizde 2 tane engelli yeri var bazen ikiside dolu oluyor. Ben dışarıda kalıyorum.

Çektirme gibi haklarım var mı??

Polisi arıyorsunuz gelip ceza yazıyorlar.

Önce parkedenler ile konuşun, belki onlar da engellidir. Eğer değillerse site yönetimi ile konuşun. Site içi park alanlarına polis, çekici vs karışmaz. Yönetim planı içine bu park yerleri ile ilgili madde eklenmişse yaptırımları da yazılmış olabilir. Uygulanmasını yönetimden isteyin.
Kısacası medeni toplumlarda sorun olmayacak bir şeyi sorun olarak yaşıyorsunuz şu anda. Birçoğumuz gibi.
İçinizden geliyor ve medeniyet yok diyorsanız, uğraşmaya gücünüz varsa ve o arabanın engelli aracı olmadığına eminseniz arkasına parkedin ve arabanıza zarar vermemesini umun.

Hızlı cevap için teşekkürler,

Site özel mülk alanına giriyor. Polis gelir mi ?

Asayiş sorunu dışında karışmazlar. Mesela arabanızı çizdiler, kim olduğunu biliyorsunuz, kamerada da kayıtları var ancak o zaman gidip şikayetçi olabilirsiniz. Onların gelmesi için kişinin sizi dövmesi falan lazım ya da sizin onu.
alperen

Üzerinde hiç bir işaret yoksa, aracın engelli mi yoksa normal mi olduğunu nasıl anlarız.

Artık plakada engelli işareti zorunlu değil ...

Sol ayak engeli olanlar, otomotik vites kendisine ait olmayan araba kullanabiliyor.

Anlayamazsınız, sahibi ile konuşun. Sitedeki bir komşunuz olsa gerek, ahbap olun, anlaşmayı deneyin.
alperen

Engelliler için park yeri kartı var.

Bence, bu kart yoksa çekilebilmeli yada ceza yazılabilmeli...

Üst Alt