Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Oturdugumuz daireden başka eve çıkarsak maaşım kesilir mi?
1 dairemiz var kendimize ait asansörü ve rampası yok dışarı çıkamıyorum. mevcut dairemizi kiraya verip üstüne para katıp asansörlü yeni bir daireye taşınmak istedik ama bakım maaşınız kesilir dediler. ev de şuan annem ve ben kalıyorum. babamdan kalan dul ve yetim aylığı alıyorıuz.. ne yapmam gerekiyor?
memati
aynı soruyu şu başlıktan da sormuşsun ablası:http://www.engelliler.biz/forum/evd...evde-bakim-parasi-kesilir-mi.html#post1660402
yöneticilere söyle diğer soruyu silsinler. ben buradan cevap vereceğim sana.
ablacım dışarı çıkamamandan daha önemli sorun olamaz. madem oturdugun evin asansörü yok elbette taşın. bu kararın çok yerinde. geç bile kalmışsın. sorun çıkarsa da birlikte hallederiz merak etme.
öncelikle şu sorularımı cevapla:
1. oturdugunuz evin kirası yaklaşık ne kadar olur? ne kadar kira alırsınız ayda?
2. hanede annenle sen kalıyormuşsun yalnızca. annen ve senin aldıgınız aylık tutarlarını tam olarak yaz buraya.
başka gelir mal mülk de varsa ayrıca belirt.
Bakım parası hesaplanırlen sadece gelire bakılır gidere bakılmaz. Siz evden aldığınız kirayı beyan ederseniz ki yasal olarak etmek zorundasınız. Geliriniz artacağı için maalesef bakım parası kesilir.
öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim abla
1000tl kiraya vermeyi düşünüyorum ama tutacağımız ev 1300-1400 bulacak
annem 800tl ben ise 400tl alıyoruz
üstüne mal varlığı sadece 3 ay önce ablam tarafIndan ötvsiz araç var ama parasını ben vermedim kocası verdi.ablamda beni doktora götürüyor başkada birşey yok..
memati
kira geliriyle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL'yi aşıyor ablası. bu durumda evinizi kiraya verip taşınırsanız kira gelirinden dolayı evde bakım aylıgı kesilir.
3 ay önce araç almışsınız. bu aracı evde bakım aylıgı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirdiniz mi? önce bu sorunu çözelim. eger aracı bildirmediyseniz il müdürlüğüne gidip bildirin. hanede gelir değişikliği olmadıgını, aracı akrabanızın aldıgını soylersiniz. gitmişken de hiç dışarı çıkamadıgını, asansörlü ve rampalı bir daireye taşınmak istediğini, bunun için de oturdugunuz evi kiraya vereceğinizi, aldığınız kiranın ustune biraz katkıda bulunarak asansörlü,rampalı bir eve taşınacagınızı söyle. bunun için il müdürlüğü size yol göstersin. şu an senin en önemli sorunun dışarı çıkamaman. asansörsüz ve rampasız bir evde mahkum gibi yaşamak istemediğini bunun için il müdürlüğünün destegini iste. gerekirse haneye bir kişinin ikametini alarak çözebileceğini bu konuda düşüncelerini sor.
onların da önceliği senin asansörlü ve rampalı bir eve geçmen olmalı. bu konuda gereken ihtimamı göstermeliler.
o yüzden il müdürlüğüne sen de git. ve kesin çözüm bulmadan dönme
gelişmelerden beni de haberdar et. gelişmelere göre bir yol haritası belirleriz biz de
18 yaşından küçüklerin yerleşim yeri adresi ebeveyninin yanıdır ablası. dolayısıyla 18 yaş altında birinin ikametini evine aldıramazsın. başka seçenek bulmaya çalış. 18 yaş üstü olsun, güvenilir olsun, geliri olmasın ve sizle yaşasın. bu seçenek yanımızda hazır bulunsun
sen yukarıda dediklerimi yap ve il müdürlüğüne gidip sıkı bir görüşme yap
GARZANSANT
sorunuza net cevap verebilmem için şu sorularımı cevaplayın lütfen.
adres değişikliğini il içinde mi yaptınız?
taşındıktan sonra yeni adresinizi en geç 15 gün içinde ilgili kuruma bildirdiniz mi?
hanede kişi sayısında ve gelirde değişiklik oldu mu?
bakıcı bakım hizmetini vermeye devam etti mi?