Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oturduğumuz evin kredi ödemesini gider olarak gösterebilir miyiz?

tolg@

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Herkese merhaba evde 3 kişi yaşıyoruz babam emekli ve başka gelir yok eve giren son gelen zamlardan sonra babamın maaşı muhtaçlık sınırını aşıyor ama oturduğumuz evin kredisini ödüyoruz 1500 tl bu gider olarak sayılıyor mu yani 2022 maaşım kesilir mi bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

tolg@
2022 de sadece ödenen emsal kıra bedelı düşülüo ondan başka heç bişi düşülmuyo. bu sebeple kredıde düşülmeyecegı zamlada sınırı geçtıgınızden dolayı maaşınız malesef kesılır

@-mka

Tşkler bilgi için

Bir soru daha sorucam babamın kaydını alsak oturduğumuz yerden syd bildirmek gerekiyor mu yeniden inceleme mi oluyor süreç nasıl oluyor. Bir de bu işlemi maaş kesilmeden yapmak mı gerek yoksa kesildikten den sonra mı hangisi mantıklı yardımcı olursanız sevinirim

2. Sorum babamın brüt aylığı 2524 tl ek ödeme ile 2625 tl oluyor yani hangisine bakılıyor brüt miktarına mı yoksa toplam miktaramı

tolg@
1 babanzın kaydını alma işini unutun çünkü heyet maaş için yapıldıgnı anlar.

2 babanzın brüt değil aldıgı ek ödeme vs vs fark etmez aldıgı ve elıne geçen net mıktara bakarlar. bordrosunda maaşı ek ödeme ıle 2625 ise net elıne geçen maaş biraz daha azdır.kısaca elıne geçen evınıze gıren net mıktara bakılır brüte değil

mka şimdi arkadisinda dediği gibi benim babamda emekli maaşı net 2520 ek odemesiyle 2625 .şimdi 2520 olanını yoksa ek ödemesi olan 2620mi bakarlar gelir olarak.bende hep merak ettim bu konuyu

Derbeder_55

Maalesef arkadaşım riskli durumdayız umarım kesilmez zaten benim geçtiğim sınır 69 tl bu rakam için inşallah kesilmez kesilirse yandık nasıl geçiniriz bilmiyorum Allah yardımcımız olsun

Şu 3 günlük dünyada aldığımiz 3 kuruş para ve olan engelimzle hep acabalarla yaşatıyorlar bizi.

Derbeder_55
kardeş 2022 de adı ne olursa olsun eve gıren tüm gelire bakarlar buna ek ödemelrde dahil.bu ek ödeme dedıgınız necı bılmıom.her ay mı verılıo yoksa yılda 1 2 keremı. verilen ek 100 tl yi yılda 1 kez alıosanız sadece o 100 tlyi yıllık 12 aya böleceksınız o da gelire 9 tl gibi bi etkı eder ama sureklı verıolarsa tamamı eklenır net maaş 2520 deilde 2625 olarak işlem edılır

mka şimdi babamın maaşı 2625 oldu diye bu tutardan hesap yapmazlar dimi.yani ilk 6 ayda alınan ve ikinci altınci ayda alınan emekli maaşının gelirlerinin aylık ortalamasını dikkate alırlar dimi

Derbeder_55
Soru 46: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları nasıl yapılmaktadır?
2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklarda muhtaçlık hesaplamaları haneye giren net maaş, nafaka, yevmiye ve diğer gelirlerin yıllık tutarının aylık ortalaması ile hesaplanır. Bu ortalamanın kişi başına düşen miktarı dikkate alınır. Ayrıca servet ve harcamaları da hesaba katılmaktadır.

Üst Alt