Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oturmaya dayalı hemoroid ve dışkıda kan gelmesinde nelere dikkat etmeliyim?

shifty

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. 1 yıl oldu benim yaralanmamın üstünden. Seviyem t12. Uzun zamandır büyük tuvaletimi yapabiliyordum zaten. Şimdi de 2 haftadır küçük tuvaletimi de yapmaya başladım. Ancak yaparken eskisi gibi değil de ıkınarak yaptığım için anüsümde kanama oluyor. Eskiden de zaman zaman hemoroid olduğu oluyordu. Tuvalete çıkarken sorun yaşamıyorum ancak bu kanama durumu canımı çok sıkıyor. Çok fazla oturmaktan dolayı normal olduğu söylendi ve yarın hastaneye gidicem ancak sizin tavsiye edebileceğiniz birşeyler varsa öğrenmek isterim. Bu tatsız konu için kusura bakmayın :)

aynısı benim başıma da geldi 3 yıl çektim en sonunda ameliyat oldumda kurtuldum doktor sana ilk başta ilaç tedavisi verir krem ve hap olarak 6 ay kullan der sıcak su oturma bonyosu verir ama bu hastalığı iyileştirmez sadece seni geçici olarak rahatlatır ama bu kanamalar 5-6 ayda bir çok şiddetli olur normaldede her tuvalete girdiğinde çok azda olsa olur bende 5-6 kez şiddetli kanama olduktan sonra ameliyat önerdiler mecbur oldum biraz sıkıntılı felçli hastalarda ameliyattan sonra iyileşmesi 4-5 ay ı buluyor ameliyat ol derlerse çekinme ol çünkü erteledikçe hemoroid dahada büyüyor daha çok sıkıntı veriyor.

geçmiş olsun...

Yorumun için teşekkür ederim. Geçmiş olsun.

Kişisel doktorum bunun geçici birşey olabileceğini 2-3 hafta kontrol edelim, devam ederse cerrahi işlemi kolay öyle yaparız demişti. Hastaneye de gidip bir ilaç tavsiye etmelerini isteyecektim ama gidemedim. Bu süre zarfında da faydası olacağını düşündüğüm için batticon sürdüm ve sürmeye başladığımın 3. gününde kanamam durdu. Süreç olarak zaten duracakmıydı yoksa batticon'un mu faydası oldu bilemiyorum tabi. Bu tip bir durumla karşılaşan birisinin denemesinde fayda var yine de. Çıkan kan miktarının da az birşey olmadığını belirtmek isterim.

Teşekkür ediyorum tekrar.

rica ederim bu şiddetli kanama genelde 3-4 gün sonra kendiliğinden kesilir ama sana tavsiyem bu kanama olduğunda c vitaminini arttır portakal limon suyu vb. çünkü c vitamini yaraların çabuk iyileşmesini sağlıyor tecrübeyle sabit 1-2 güne kanama kesilir baticon'un faydası orayı sterilize etmiş olursun çok fazla kullanma ama günde 1 kez sürsen yeter fazlası o bölgeyi tahriş eder doktora git ilk fırsatta ilaç yazsın en azından rahat edersin dediğim gibi ilaçla bir kaç ayda fayda görmezsen boşuna çekme çünkü uzadıkça hemoroid dahada büyüyor ameliyat ol birde kabızlığın varsa laksatif bir ilaç iste doktordan ben bu ilacı kullanıyorum [h=1]Magnesie Calcinee 100 Gr 70 Gr Toz [SIZE=3]i[FONT=arial]​yi geliyor yada hazır lavman (B.T enema ) kullanabilirsiin zorlama yani çünkü ıkındıkça tahriş oluyor geçmiş olsun..[/FONT][/SIZE][/h]

gerçekten de çok yararlı bilgiler. tekrar teşekkürler

rica ederim başka sorun olursa buradan veya özelden yazabilirsin

Ya o zaman şunu da anlatayım siz söyleyince aklıma geldi. 2 hafta önce gittiğim bir apartmanda asansör bozulunca sandalyeden yere oturup merdivenlerde zıplaya zıplaya aşağıya inmek zorunda kalmıştım (iyi ki 1. kattaydık :D) Bu olaydan hemen sonra ortaya çıkmadı ama belki ondan kaynaklanmış olabilir

shifty;

sanmam bu olay uzun süren kabızlık ıkınarak zorlama ve uzun süre tuvalette oturmaktan kaynaklanıyor felçlilerde olması normal tuvalet alışkanlığımız düzenli olmadığı için

arkadaşlar çok geçmiş olsn sizin bu şikayetinize eşlik eden bi durum varmı mesela bende yataga uzanınca göbek çevresi ve o bölge hafif içe dogru baskı yapınca agrı yapıyor anlam veremedim,sizde varmı bu şikatetler..

sonbahar.44;
Bende öyle bir durum yok ancak sizdekinin sebebi belki tuvaletinizin gelmiş olmasıyla alakalı bir durum olabilir. Ben şu an hem büyük hem de küçük tuvaletimin geldiğini hissedebiliyorum ancak ilk başlarda hissedemediğim zamanlarda bağırsağın doğrultusunda ve bazen de böbreklerde sızlama olurdu ve ona göre hareket ederdim. Bellki bununla ilgili birşeydir

sonbahar.44;

sendeki büyük ihtimal sindirim sistemimiz düzenli olmadığı için ortaya çıkan ağrılar felçli hastaların çoğunda oluyor çok rahatsız ediyorsa bir dahiliye uzmanına görün ultrason çekip bakarlar rahatlatıcı bir ilaç filan yazarlar...

slm arkadaşlar bende yenı ağrılar oldu bende kanama yok o bölgede sanki bir batma ve bir ağrı yeni başladı dokdora gittim 2 krem verdi ama hala acı var oturdunda roho minderimde var sizce sorun neydır benimde seviye T12 kırığı??

krem verdiyse hemoroid dir hemoroid de illa kanama olmuyor makatta çatlaklar varsa kanama olur verdiği kremin ismi nedir? (
[FONT=arial]Procto-Glivenol krem,[/FONT][FONT=arial]Proctolog krem,[/FONT][FONT=arial]Kortos krem,anestol pomad) bunlardan biriyse hemoroid[/FONT]

shifty;

Öncelikle geçmiş olsun diyeyim..
Zor bir durum ve çekmeyen bilmez.. Sana en büyük tavsiyem her ne tür olursa olsun içinde asit,ekşi,acı ve tatlı barındıran gıdalardan (Limon,portakal,ekşi elma,baharatlar,tatlı çeşitleri vs) mutlaka uzak dur.. Mutlaka bol posalı ve lifli gıdalar tüket. Yemeklerde bol su ile birlikte 1-2 dilim kepek ekmeği (TAM BUĞDAY DEĞİL) ,kayısı hoşafı (Şekersiz) , 1-2 tane kuru incir (Aralarında 5-6 saat zaman olsun) ye.. Bunun gibi kendi kendine uygulayabileceğin birçok basit yöntem var.. Çay,kola vs benzeri kesinlikle içme.. Bunların yerine 1 bardak kaynar suda demlenmiş kuşburnu+zerdeçal karışımı iç ve bunu günde 2-3 kez tekrarla.. Çok faydasını görürsün. Kesinlikle strese girme. Çok büyük etkisi var. WC de sakın ıkınma.. WC ihtiyacın geldiğinde zaten oradaki kaslar seni uyarıyor. Eğer uyarma anında wc ye gitmezsen , bu kaslar beyine mesaj gönderip dışkılama isteğini geri çeviriyor ve bir daha ne olacağı belli olmayan sinyaller için beklemeye başlıyor kiiii bu da en büyük sıkıntı.. Muhtemelen bir daha ki sinyal en az 6 saat veya 12 saat sonra gelecektir.. Bu da dışkının içeride kurumasına yol açacaktır.. Dışkı orada durduğu sürece barsak bunun üzerindeki sıvıları çeker ve kurutur. Kuruyan dışkıyı da dışarı atmak ancak ıkınma ile olur.. Bu da anal fissür e yol açar.. Zaten bundan sonra da arkası gelir ... Allah şifa versin en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle.. Bütün bu yaptıklarına rağmen iyileşmezse doktora git.. Ama adam gibi bu işi bilen bir doktora.. Tüm cerrahlar bu operasyonun çok basit 2 dk da yapılabileceğini söylerler ama işin aslı öyle değildir.. Çevremden de çok iyi biliyorum ki bu ameliyatı ehil elleri olan birisine yaptırmazsan çok çekersin.. Ankaraya gitme imkanın varsa Kocatepe camii karşısında tüm Türkiye'de bilinen ve sadece bu işi yapan Cerrah dr.Mevlüt TOPBAŞ var. Ben de ona gitmeyi düşünüyorum. Ona giden birçok kişiden tek bir olumsuzluk duymadım.. Operasyon süresi ise max 15 dk.. Operasyondan sonra kalkıp gidiyorsun normal hayata devam.. Yatak istirahat vs yok.. Dedim ya adam işinin ehli.. Rahmetli Hulusi KENTMEN'e benziyormuş..

İyi dileklerin ve verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
Şu anki durumumda bir ilaç kullanıyorum (ismini hatırlamıyorum ve yanımda değil ne yazık ki). Artık tuvalete çıkarken kanama olmuyor yada çok az oluyor ancak basur meme yapmış durumda. İlaç tedavisi (ve verdiğin bilgiler) ile iyileşmesini umuyorum.
Tuvalete girdiğimde ise büyük tuvaletimi yapmadığım zamanlarda bile idrarımı yapmak için ıkınmak zorundayım. Bu vakte kadar sonda ile yapıyordum tuvaletimi ancak artık idrarımı kendim yapmaya başlayabildiğim için de tekrar sonda kullanmak pek istemiyorum. Doktora da halen gidebilmiş değilim.

Kendi durumumdaki gelişmeleri ve öğreneceğim şeyleri faydası olması için sizlerle de paylaşacağım.

seranko;
slm operasyondan sonra seni hemen taburcu ediyorlar ama felçli bir hastada iyileşme süreci 4-5 ayı buluyor ben ameliyat olalı 7 ay oldu tamamen iyileşmesi yaklaşık 5 ay sürdü en iyi doktorda yapsa ameliyatı fark etmez benim ameliyatıda yapan çok iyi bir profesör ama bu tamamen felçle alakalı felçli bir bölgenin iyileşmesi çok uzun sürüyor

shifty;
geçmiş olsun daha öncede dediğim gibi kullanacağın ilaçların hemoroidi yok etmiyor sadece geçici rahatlama sağlıyor banada en başta 6 ay kullan geçecek mi bakalım dediler ama bunu söyleyenler hep polikliniklerdeki asistan doktorlar sonra uzman doktora gittim o söyledi kesin çözüm ameliyat ama onuda son çare olarak öneriyolar ama o zamana kadarda hemoroid çok büyüyor çok sıkıntı verirse çekinme ameliyatı ol çünkü ha şimdi 4-5 ay sıkıntı çekmişsin ha 3-4 yıl sonra ...

İdosente;
Ben işini bilen ve uzman bir doktor demiştim.. Her doktor (Cerrah) ameliyat yapar,ancak teknikleri ve yöntemleri farklıdır.Bu faktör de kişilerin iyileşme sürecini etkilemektedir.. Şöyle ki ; Çok basit bir örnek olması açısından yazıyorum.. Yıllar önce ben de bir rahatsızlık vardı.. 1 yıl boyunca sayısız cerraha gitmiştim... Hepsi de ameliyat olmak zorundasın demişlerdi ve ameliyat yöntemini tarif ediyorlardı.. 1 yıl boyunca ameliyat olmamak için (Yönteminden ve sonrasından dolayı ) direndim.. Olmadım.. Rahatsızlığım devam ederken bir arkadaşımla konuşurken bana bir prof söyledi.. Bu işin uzmanı dedi.. Hemen gidelim dedim.. Gittik.. Gittiğim diğer doktorlardan çok farklı bir teknikle 15 dk süren ve lokal anestezi ile sorunumu kökten çözdü ve ameliyat sonrası komplikasyon hiç yaşamadım.2 gün sonra da normal hayatıma döndüm.. Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır.. Dünyanın en iyi doktoru bile sizi kendiniz gibi bilemez.. Sahip olduğunuz vücudu siz tanıyorsunuz o değil.. O nedenle öncelikle moralimizi max seviyede tutmamız gerekiyor.. İnanmak başarını yarısıdır,diğer yarısı da çalışmaktır ::)) Bu konuda gerçekten işinin ehli ve uzman bir doktoru bulman dileğiyle..

slm kulandığım kremler dokdorun yazdığı bu kremlerı 3 hafta kullan sonra gel dedı PROCTO GLYVENOL VE BİRDE STAFİNE

slm sanki o bölgede birşey var gibi batıyo neden kaynaklanır

seranko;

seranko; benim söylemek istediğim doktorla alakalı değil sen yanlış yönden bakıyorsun tamam git en iyisine en iyisini yapsın benim dediğim omurilik felci ile alakalı felçli misin bilmiyorum ama felçli bir bölgenin iyileşme süreci normal sağlıklı birinin iyileşme süresinden 4-5 kat daha uzun sürüyor benim söylemek istediğim bu shifty arkadaşımda felçli onun için bunu söyledim ben doktoru buldum ameliyat oldum ondan dolayı tecrübelerimi yazıyorum...

okyanu;
a.selam kullandığın ilaçlar hemoroid ilacı önce takip ediyorlar böyle hastalık hastaya çok sıkıntı vermiyor ise devamlı bu ilaçları kullanarak yaşıyorsun bu ilaçlar kalıcı bir çözüm sağlamıyor geçici olarak rahatlatıyor ben 3 yıl kullandım bu ilaçları iyileşme olmadı ama kanamaları filan azalttı iyice kötüleşince ameliyat yapıyorlar kesin çözümü ameliyat yani çok sıkıntı çekersen ameliyatı düşün bu otururken yaşadığın batmalar ve ağrılar hemoroid den dolayı geçmiş olsun...

teşekkür ederim çok saol bilgileriniz için bu arada zeytin yağ sürünce iyi gelıyo bunuda belirtmek istedim

kansere dikkat edin bizim komşumuz hemeroidden kansere çevirdi biran önce dra gidin derim

gittim dokdora şuan 3 haftalık krem tedavisi verdi

Zeytinyağının kesinlikle faydası oldu. Hatta meme yapmıştı ancak zeytinyağı kuruttu ve düşmesine sebep oldu. Problemim çözüldü yani :)

Üst Alt