shifty;
Öncelikle geçmiş olsun diyeyim..
Zor bir durum ve çekmeyen bilmez.. Sana en büyük tavsiyem her ne tür olursa olsun içinde asit,ekşi,acı ve tatlı barındıran gıdalardan (Limon,portakal,ekşi elma,baharatlar,tatlı çeşitleri vs) mutlaka uzak dur.. Mutlaka bol posalı ve lifli gıdalar tüket. Yemeklerde bol su ile birlikte 1-2 dilim kepek ekmeği (TAM BUĞDAY DEĞİL) ,kayısı hoşafı (Şekersiz) , 1-2 tane kuru incir (Aralarında 5-6 saat zaman olsun) ye.. Bunun gibi kendi kendine uygulayabileceğin birçok basit yöntem var.. Çay,kola vs benzeri kesinlikle içme.. Bunların yerine 1 bardak kaynar suda demlenmiş kuşburnu+zerdeçal karışımı iç ve bunu günde 2-3 kez tekrarla.. Çok faydasını görürsün. Kesinlikle strese girme. Çok büyük etkisi var. WC de sakın ıkınma.. WC ihtiyacın geldiğinde zaten oradaki kaslar seni uyarıyor. Eğer uyarma anında wc ye gitmezsen , bu kaslar beyine mesaj gönderip dışkılama isteğini geri çeviriyor ve bir daha ne olacağı belli olmayan sinyaller için beklemeye başlıyor kiiii bu da en büyük sıkıntı.. Muhtemelen bir daha ki sinyal en az 6 saat veya 12 saat sonra gelecektir.. Bu da dışkının içeride kurumasına yol açacaktır.. Dışkı orada durduğu sürece barsak bunun üzerindeki sıvıları çeker ve kurutur. Kuruyan dışkıyı da dışarı atmak ancak ıkınma ile olur.. Bu da anal fissür e yol açar.. Zaten bundan sonra da arkası gelir ... Allah şifa versin en kısa zamanda iyileşmen dileğiyle.. Bütün bu yaptıklarına rağmen iyileşmezse doktora git.. Ama adam gibi bu işi bilen bir doktora.. Tüm cerrahlar bu operasyonun çok basit 2 dk da yapılabileceğini söylerler ama işin aslı öyle değildir.. Çevremden de çok iyi biliyorum ki bu ameliyatı ehil elleri olan birisine yaptırmazsan çok çekersin.. Ankaraya gitme imkanın varsa Kocatepe camii karşısında tüm Türkiye'de bilinen ve sadece bu işi yapan Cerrah dr.Mevlüt TOPBAŞ var. Ben de ona gitmeyi düşünüyorum. Ona giden birçok kişiden tek bir olumsuzluk duymadım.. Operasyon süresi ise max 15 dk.. Operasyondan sonra kalkıp gidiyorsun normal hayata devam.. Yatak istirahat vs yok.. Dedim ya adam işinin ehli.. Rahmetli Hulusi KENTMEN'e benziyormuş..