Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV değerlendirilmesi yapılmamış rapor geçerli olur mu?

Bayuret06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
Bugün hastaneye başvuru yaptım ÖTV indirimli araç almak için
Ortapedik %45 engelli raporum var 2022 tarihli .radius alt uç kırığı ve vertebra 8 vida var

Sağlık kurulu müracaat formunda ÖTV kısmındaki yeri işaretledim ben. İlk muracat memuru engelli raporunuda işaret le dedi.

Engelli kısmıni isaretlersem eski raporum iptal olur degilmi. Sadece ÖTV kısmını isaretleyerek araç alabilir miyim?

Forum

@Bayuret06

Başvuru yaparken "Özel Tertibatlı Taşıt" alabilmek için olduğunuda görevli memura söyleseydin iyi olurdu. Eğer ortopedi bölümüne henüz muayene olmadıysan doktora söylemende fayda var ona göre değerlendirmesini yapsın. Ortopedik engelden dolayı ÖTV indiriminden faydalanmak istiyorsan raporun açıklama kısmında "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi olması gerekiyor.

Son aldığın engelli raporu geçerlidir. Yani bu alacağın rapor eski raporunu geçersiz kılacaktır.

Son düzenleme:
Evet memura söyledim o engelli raporuda çıkacak dedi ama ben ÖTV yinisaretledim . Evrakın resmini buraya yükleyemedim ama profil resmine ekledim .
Yarı. Ortapedi doktoruna muayene olacağım ona söylerim diğerlerini gezdim .
Benim bildiğim sadece ÖTV isaretlenince eski engelli raporu devre dışı kalmıyor diye biliyorum .

Teşekkürler

@Bayuret06

RAPORUN DÜZENLENMESİNE DAİR AÇIKLAMALAR
Bu rapordan önceki raporlar süresine bakılmaksızın yapılacak yeni başvurular bakımından geçersizdir

2022 tarihli raporunun arkasındaki açıklamalarda da vardır böyle yazar. En son aldığın rapor bundan sonra geçerlidir. Eski raporunu herhangi bir kurumda veya işlemde kullanmazsan daha iyi olur. ÖTV için başvuru olarak değerlendirip hastane rapor ücreti almıştır sanırım. İyi Günler.

Arkadaşlar bir sorum olacak bu konuya benzer , bana sürücü olamaz raporu verdiler, merkezi sinir hastalıkları sebebiyle fakat bu sürücü olamaz raporunda oran bulunmamaktadır. Oran bulunmaması ne anlama gelmektedir.

@HCZCI,
Aile hekimi mi, uzman hekim mi yoksa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından toplanan ehliyet komisyonu mu verdi raporu. Sürücüler için verilen raporda oran olmaz zaten.

Hastaneden alınan engelli raporlarında hastalığınız sebebiyle bir oran verilir.

Daha doğru ifade etmem gerekirse 2012 yıllından beri H sınıfı otomatik vites kullanır ehliyete sahibim ehliyet yenileme için başvurduğumda sürücü olamaz raporu verdiler ve bundan herhangi bir oran bulunmamaktadır.
Bunu niye soruyorum benim 2016 yıllına ait çalıştığım kurum için vergi muafiyeti sebebiyle %42 oran vermişlerdi. tabi o değerlendirmede ehliyet söz konusu değildi, şimdi sürücü olamaz verdi ilgili doktorların kontrolü ile ama raporda oran bulunmamakta, oran bulunmamasını anlayamadım.

Bunu niye soruyorum benim 2016 yıllına ait çalıştığım kurum için vergi muafiyeti sebebiyle %42 oran vermişlerdi.
Bu kısımda bir sorun yok vergi indirimi için başvuru yapmışsınız ve engelli raporu almışsınız %42 normal prosedür 👍

Şu an size ehliyet yenileme işleminde kim verdi sürücü olamaz raporunu ?

Aile Hekimi
Uzman Hekim
İl Sağlık Ehliyet Komisyonu

İl sağlık Ehliyet komisyonu ve şimdi bu komisyonunun verdiği sürücü olamaz raporuna itiraz ettim. Fakat bunda oran bulunmamakta, bazen bahsediliyorya %90 üstünde kendisi kullanamaz ailesi 1. derece yakınları diye bu noktada kafam karıştı.

@HCZCI,

Tamam şimdi çözdük olayı. Yanlış bir durum yok ortada İl sağlık komisyonunun verdiği ehliyet raporlarında zaten % olarak oran olmuyor onu kafanıza takmayın. O raporla sadece nüfus müdürlüğünde ehliyet değişimi yapılıyor başka işinize yaramıyor araba alımında o rapor kullanılmıyor. Zaten itiraz etmişsiniz başka bir komisyonda tekrar durumunuz değerlendirilecek.

Sizin dediğiniz %90 raporla alınan ÖTV indirimli araç için olan engelli raporu. Bu rapor için bir veya daha fazla hastalıklar varsa her bölüme muayeneler olunur ve hastaneler verir bu % yazan engelli raporunu. Sürücü raporundan çok ayrı bu rapor yani.

Son düzenleme:
Hocam zaman ayırdınız ilgilendiniz adım adım cevapladınız, vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. Umarım itiraz sonucu ehliyetime tekrar kavuşurum çünkü 12 yıldır devamlı araç üstündeyim bir fiil kullanıyorum, bu konuda da doktorlara söylememi istediğiniz anahtar veya ipucu olabilirse sevinirim, yoksa diğer türlü 2 yıl aracımdan uzak kalacağım.

@HCZCI

Rica ederim zor bir durum yıllardır elinizde olan bir hakkınız alınıyor. Sürücüyü uygulamada görmeden ve kağıt üstünde yazılan birkaç şeyle. İtiraz sürecinde sanırım başka yakın bir il sağlık komisyonu kararı isteniyor. Forumda bu durum ile ilgili konu olması gerekiyor bu süreci yaşayan deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaktır. Siz yinede doktorlara kendi durumunuzu uzun süredir araç kullandığınızı ve şu anda bile kullanabildiğinizi tartışmaya girmeden sakin bir şekilde anlatın. Hakkınızda hayırlısı olsun

Bu konuda söylemek istediğim birkaç husus var doktorların ehliyet değerlendirmelerinde, insanların normalde doktora girerken gergin olduğu gerçeğini üstüne birde engeli ehliyeti oldu mu tuzu biberi olduğunu gözden kaçırıyorlar çünkü o noktada doktorlar durumu gözlemlerim ve uzun yıllara dayanan doktor tecrübelerimden kişiyi engellerinden dolayı bir şey bilmez bir işe yaramaz ve engelli ehliyetinden dolayı kazanılan ötv kolaylığı sebebiyle de kurnaz olarak görmekteler ya da sen kendini ifade edip hayat sahnesinde diğer kişilerle aynı işleri yaptığını söylediğinde de gözlemlerine dayanarak buna inanmak istemiyor veya sen böyle işler beceriyorsan senin neren engelli yaftası vuruyorlar gerçekten çok grift bir mesele.

Serebral Palsi durumum var gözümde göz kayması ve kekemelik ama bunların şiddeti, derecesi talep edilen konu bağlamından değerlendirilmiyor misal 12 sene bütün metropolerde 200.000 km üzerinde araç sürmüş bir kişiye bu kusurlardan dolayı sürücü olamaz verebiliyorlar ama zahmet edip araçla bir deneme sürüşü yapmak istenmiyor :) bende soruyorum o zaman nasıl oluyor da grip gibi basit bir hastalığın semptomlarından dolayı herkese aynı raporlar verilip de ev istirahatleri verilmiyor kimine 3 gün veriliyor, kimine 5, kimine hiç covid virüsü misal herkesi aynı derecede mi etkiledi. Umarım bizlerinde değerlendirmelerini geniş açıdan bakacakları günleri görürüz.

@Bayuret06,

Merhaba, ben de radius alt uç kırığı nedeniyle rapor aldım ancak yüzde 2 oran verdiler. Sizin radius alt uç kırığı ile alakalı kısımdan aldığınız oran kaç acaba ve detayında ne yazıyor. Şimdiden teşekkürler.

Üst Alt