Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV için alınan sağlık raporundan para alınması..?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merb. arkadaşlar bugün Gaziantep Şehitkamil devlet hastanesine ÖTV den muaf araç alabilmek için rapor başvurusu yaptım. 111 TL ücret talep ettiler daha önce bu tür raporlar için ücret alınmayacağını okumuştum. Acaba talep edilen ücret normalmi? yardımlarınızı bekliyorum cuma günü tekrar gideceğim hastaneye rapor için

ÖTV'siz araç için alınan raporlardan ücret isteniyor diye biliyorum, bu şekilde bir tecrübesi olan varsa yazabilir mi?

ben iki hafta filan önce rapor aldım. ücret istemediler benden.

Hangi ilden aldın usta

arkadaşlar konu hakkında tam bilgisi olan yokmu acaba??

ben şubatta mersinden aldım sağlık güvencem war,heyet raporundan biz engellilerden para alamazsınız diye diretmeme rağmen,muayene,tetkik ve rapor ücreti dahil benden 500 tl para çıktı.bazı devlet hastaneleri alıyor özel bir rapor isteği olduğu için şikayet edemiyosun hiç bir yere sağlık bakanlığının böyle bi yazısı war çünkü.Ücret almayan hastaneler de war onlarda kendi insiyatifleri alsarda gıkını çıkaramıyosun.

özele girdigi için alınır ancak vergi indirimi için almazlar oda maliye sevkiniz varsa

Geçen sene aldım raporu tek guruş istenmedi

vergi indirimi için ödememiştim. ama araba için istediler ozaman mecburen vereceğiz 111 tlyi

................... Hastanesi Başhekimliği'ne

16 Temmuz 2007 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 5. fıkrası, "Özürlü sağlık kurulu raporlarında, raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin özür grubuna uygun hakları, özürlü sağlık kurulunca değerlendirilerek bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formda gösterilen raporun arka yüzünde bulunan açıklamalar bölümü dikkate alınarak yazılır. Raporun kullanım amacı bölümüne, bireyin özür grubuna uygun hakları değerlendirilerek yapılan değerlendirmeler; sonuç bölümüne evet, hayır ya da değerlendirilmedi ibarelerinden birisi kullanılmak suretiyle yazılır ve bu bölüm hiçbir suretle boş bırakılmaz." talimatını, 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise, "Özürlü Sağlık Kurulu Raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün kullanabileceği hakları sayısınca çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." talimatını vermektedir.

Ayrıca Sağlık Bakanlığının, 03.03.2004 tarih, 3539 sayı ve 2004/30 no'lu genelgesi, "özürlü sağlık kurulu raporları için muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmamalı" talimatını; ve 14.02.2002 tarih, 17983 sayı ve 2002/128 no'lu genelgesi ise "Özürlü kişilere randevu, muayene ve diğer hizmet birimlerinde öncelik verilmesi, hastanelerde bekletilmemeleri, gerekli hallerde özel bir günde sağlık kurulunun toplanmasının sağlanması, ayrıca Eğitim Ve Arştırma hastanelerimizde ''Özürlü Polikliniklerinin'' ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenmesi" talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, sakat statüsünde çalışıp çalışamayacağıma, sakatlık indiriminden yararlanıp yararlanamayacağıma, H sınıfı sürücü belgesi alıp alamayacağıma, özel donanımlı otomobil kullanıp kullanamayacağıma, akülü tekerlekli sandalye alıp alamayacağıma dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, o sayıda nüsha sayısınca tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim

adın soyadın
resim
tc kimlik numaran
adresin
telefonun

Haklar:
  • H sınıfı ehliyet alabilir
  • Özel tertibatlı otomobil kullanabilir.
  • Özel eğitim amaçlı değerlendirilmesi uygundur.
  • 2022 sayılı yasadan yararlanabilir
  • Evde Bakım Aylığı alabilir
  • Sakat statüsünde çalışabilir
  • Gelir Vergii muafiyetinden yararlanabilir
  • Özürlü Kimlik Kartı alabilir
  • Diğer: (Açıklayınız)

yok hocam bunu takan yok..o daha gelişmedi türkiyede tek rapor alacan hepsini kapsayacak..kimse inanmıyor yasayı gösterdim geç bunları yaw diyorlar..sana ne lazım onu söyle

özgür kız çokmu zengin görünüyon..o faturaları bul bakanlığa şikayet et..banane dersenki herkes öyle yapıyor..1 adım yol bile gidemiyoruz

böyle bir dilekçe ile git ayrıca ücret ödediysen makbuzları atma bimere şikayet ederek ücreti geri paşa paşa öderler ben şahsen bu yöntemle ücretimi geri almıştım hatta 2 defa beni hastaneye çağırdılar iade için ve beni beklettiler bende tekrar aynı konuyu dile getirdim ve bana hastane geri döndü paranı al diye bende gelmem beni orada beklettiniz cvb üzerine hesap numarası verdim oraya parayı aktardılar

köseharun kardeşim beleş oldu raporlar..beleş millet olduk çıktık işte..ha su yemek....

Bedava yaşıyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava; Otomobillerin dışı,ötv,kdv,si Sinemaların kapısı,P Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama belediyede erzak kömür bedava(nohut,mercimek kurufasulye Acı su bedava; Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava.

MUR37;

bu yazı ile gideceğim bide böyle deniyelim bakalım ne diyecekler.

konuda inatcı ol bu türkiyede tamamen kanunlar esnek ve insiyatif kullanılıyor
oda memurun vicdanına kalmış
o bir kanun yazısıdır akisini idda edenden yazılı belge iste o zaman iş büyük ihtimal değişir

Merb. arkadaşlar bugün Gaziantep Şehitkamil devlet hastanesine ÖTV den muaf araç alabilmek için rapor başvurusu yaptım. 111 TL ücret talep ettiler daha önce bu tür raporlar için ücret alınmayacağını okumuştum. Acaba talep edilen ücret normalmi? yardımlarınızı bekliyorum cuma günü tekrar gideceğim hastaneye rapor için
başbakanlığın genelgesi var, ödeme
T.C.SAĞLIK BAKANLIĞI
Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

.....................................VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)
03 / 05 / 2010
Sayı: B.10.0.TSH.0.14.29.00.05/
Konu : Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Ücretleri

03.03.2004 tarih ve 3539 (2004 / 30) sayılı Bakanlığımız genelgesinde; "Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik‘te de belirtilen yetkili sağlık kuruluşlarına özürlü sağlık kurulu raporu almak için başvuran vatandaşların raporlarından bağış veya evrak parası adı altında herhangi bir ücret talep edilmemesi, muayene, tetkik ve sağlık kurulu raporu işlemleri neticesinde doğan hizmet bedellerinin; 28.01.2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ve 03.12.2002/58 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca muayene, tetkik ve rapor ücreti alınmaması gerekmektedir.” hükmü yer almasına rağmen vatandaşlarımızdan ücret talebi olduğu konusunda Bakanlığımıza bilgi gelmektedir.

Söz konusu genelge hükümlerine titizlikle uyulması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ederim.
Prof. Dr. Nihat TOSUN
Müsteşar

DAĞITIM:
Gereği: 81 İl Valiliğine
Bilgi İçin: Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığına

buna rağmen yinede ödeyeceksin derse işin acilse öde ama fişini atma, çünkü o parayı geri alacaksın.
bendende almışlardı rapor parası, sigorta şirketine gönderecektim, bu özel iş için dediler ve almışlardı, bende işim bittikten sonra tekrar hastaneye giderek bu genelgeyi ve başbakanlık özürlü kartımı ibraz ederek ödemiş olduğum parayı geri aldım.

özgürkız
sizde ödemiş olduğunuz parayı geri alabilirsiniz.

Rapor için İstanbul Avrupa yakasında ücret almayan hastane var mı ?

kazazede;

Mrb. bu dilekçeyide yine hastaneyemi yoksa il sağlık müdürlüğünemi veriyoruz.

Parayı geri alabilmek için başbakanlık özürlü kimlik kartı şart mı ?

köseharun
bu verdiğim dilekçe değil, başbakanlığın genelgesi, bak orada tarih ve sayısı var, bunun çıktısını al yanında bulundur.para istemekte ısrar ederlerse gösterirsin.
danua
parayı geri alabilmen için varsa özürlü kartını gösterirsin, yoksa kart çıkarmadıysan önceden almış olduğun raporu gösterirsin.

Üst Alt