Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde değişiklik: 10.09.2019

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,409
Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği

10 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazete'de ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ yayınlandı.

Değişiklik, ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ'nde engellilerin araç alımı ile ilgili bazı detayları düzenliyor.

Yapılan şey, diğer bakanlıklarca gerçekleştirilen engelli sağlık kurulu raporu ve SÜRÜCÜ ADAYLARI VE SÜRÜCÜLERDE ARANACAK SAĞLIK ŞARTLARI İLE MUAYENELERİNE DAİR YÖNETMELİK ile Maliye mevzuatını uyumlu hale getirmek.

Pek bir şey anladım sayılmaz ama neyse bakalım zamanla görücez daha ne zorluklar çıkaracaklarını :)

II Sayılı ÖTV Tebliğinde Değişiklik Yapıldı.

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 6 Seri No.lu Tebliğde;

Engellilik derecesi %90 veya üzerinde olanların taşıt alımlarında istisna uygulaması ile engellilik sağlık kurulu raporu ve çocuklar için özel gereksinim raporu (ÇÖZGER),
Türk Silahlı Kuvvetlerine kayıt ve tescile tabi olmayan taşıtların teslimi,
Ticari taşıtların yenilenmesinde geçici 7’nci madde uygulaması konularında açıklama ve düzenleme yapılmıştır.

https://www.turmob.org.tr/ekutuphane/detailPdf/7a0a94ad-750b-40de-a698-9f4f540ee31b/15-08-2019-141

10 agustos 2019 resmi gazetede yayımlanan Ötv

TEBLİĞ den ne anladınız arkadaşlar ...... sanki 18 yaş üstü vergi %90 kabul edilecek gibi bişeyler anladım

Üst Alt