Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirim için alınan raporlar ile başka amaç için aldığım raporların karışması!?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
ÖTV indirimi raporlar ile başka amaç için aldığımız raporların karışma olasılığı varmıdır?

Böyle 1 olasılık varmıdır? Veya ÖTV indirimi raporları diğer amaçlar için aldığımız raporlardan kesinkez ayrılırmı?

DİĞER ALMIŞ OLDUĞUMUZ RAPORLARDAN "BAĞIMSIZ" OLARAK İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ÖTV İNDİRİMİ RAPORU ALABİLİRMİYİZ?

Başka bir soru= ÖTV indirimi için alınan raporlar sisteme yani E-DEVLET'e kayıtlanırmı?

Bu ÖTV indirimi raporları E-DEVLET e kayıtlanırmı?

ÖTV İNDİRİMİ raporları

ÖTV indirimi raporları e-devlet ve e-nabıza işlenirmi ve oradan görüntülüyebilirmiyiz

"ÖTV İNDİRİMİ RAPORLARI"
E-Devlet ve E-Nabız a işlenirmi?
Ve oradan görüntülüyebilirmiyiz?

E-Devlet e işlenen varmı "ÖTV İNDİRİMİ RAPORU"

ötv raporu ayrı ehliyet raporu ayrı vergi muafiyeti ile emekli olma raporu daha varda var

@ahmetönerge

Biraz daha açıklarmısın?

1-2022 engelli aylığı raporları
2-Vergi indirimi raporları
3-Evde bakım maaşı raporu
4-Ötv indirimi raporları
5-Durum bildirir Engelli raporları

ÖTV indirimi raporlar ile başka amaç için aldığımız raporların karışma olasılığı varmıdır?

Böyle 1 olasılık varmıdır? Veya ÖTV indirimi raporları diğer amaçlar için aldığımız raporlardan kesinkez ayrılırmı?

DİĞER ALMIŞ OLDUĞUMUZ RAPORLARDAN "BAĞIMSIZ" OLARAK İSTEDİĞİMİZ ZAMAN ÖTV İNDİRİMİ RAPORU ALABİLİRMİYİZ?

kendimden örnek vereyim 2016 yılıında ehliyeti değiştirmen gerek dediler rapor aldım sonra 2011 yılında araç için rapor almıştın 2016 yılında bu raporla araba alamazsın dediler bir rapor daha aldım yani sonuçta ve bitmedi silah bulundurma ruhsatı için bir rapor daha aldım anlatmak istediğim rapor alırken dilekçe veriyorsun ne için yazarsan dilekçeye ona kullanabilirsiniz

ayDÜNYAvazo

öncelikle; raporlar neden karışsın ki onu anlamadım ?

ayrıca ben rapor alırken sadece vergi indirimini işaretlemiştim, ama diğer tüm alanlardada raporu sorunsuz kullandım, neden tek rapor yerine ayrı ayrı raporlar almak istiyorsunuz?

Şimdi şöyle benim engelli Raporum 2 yıllıktı, 2 yılın bitimine 6 aydan az bir süre kala yenileme için hastaneye müracaat edeceğim (2 yıllık olan engelli raporumu yeniledim farzedelim). Ben bu arada "B" sınıfı ehliyet almak isterken "ÖTV İNDİRİMİ RAPORUNA" da müracaat etmem gerekirse diye.

İŞTE BU ESNADA DA OLSUN "ÖTV İNDİRİMİ RAPORU" ALABİLİRMİYİZ?

Raporlarınız kesinlikle karışmaz siz kendiniz karıştığını zannetmediyseniz.

Raporlar zaten ne amaç için kullanılıyorlarsa üzerlerinde de o amaç için tespit edildiğine dair ibare olur genelde. örnek verecek olursak

1- ÖTV Muafiyetli araç raporu (%90 üzeri engelli olanlar için)

2-Özel tertibatlı engelli aracı kullanabilir. (%90 altında ve aracı hareket ettirici tertibat gerektiren debriyaj, gaz, firen pedallarına tertibat yada vites koluna yapılan tertibat , engeli olan ortopedik yada nürolojik engelliler için)

3-Engellilik oranı tespit raporu. (Bu raporu vergi indirimi, Aile Bakanlı Engelli Kimlik Çıkarılması, Su indirimi, Engelli iş istihdami iş Kur üzerinden,) gibi özel bir ibare istemeyen yerlerde kullanabilirsiniz.

4-Vergi İndirimi Engellilik raporu, (Hastane tarafından zaten size verilmeden vergi dairesine gönderilir)

5-Silah Ruhsat raporu

İki yıllık ÖTV Muafiyet ve Özel tertibatlı araç alım raporları ile araç alındığında ve 2 yıllık süre bittiğinde rapor yenilenmez ise alınmayan ötv geri ödeme yapılmaz sadece 2 yıllık rapor bitim tarihinden itibaren mtv ödenmeye başlar.

ayrıca rapor alımlarında engel oranı farklılıklar oluştura biliyor örnek %60 olan rapor diğerlerinde %58 yada %62 olabiliyor

BENİM DURUMUM KISACA ŞÖYLEDİR ANLADIYSAN EĞER:

Şimdi şöyle benim engelli Raporum 2 yıllıktı, 2 yılın bitimine 6 aydan az bir süre kala yenileme için hastaneye müracaat edeceğim (2 yıllık olan engelli raporumu yeniledim farzedelim). Ben bu arada "B" sınıfı ehliyet almak isterken "ÖTV İNDİRİMİ RAPORUNA" da müracaat etmem gerekirse diye.

İŞTE BU ESNADA DA OLSUN "ÖTV İNDİRİMİ RAPORU" ALABİLİRMİYİZ?

Karıştırma değil önce "DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU" sonrada "ÖTV İNDİRİMLİ RAPORU" almaya kalksak diyorum, hastane siz alamazsınız diyebilirmi?

Şimdi karışık olan kafam daha da karıştı. Zaten hastaneden alacağımız/aldığımız engelli raporu ile; hem vergi indirimi, ötv indirimi, hem engelli kartı başvurusu vb
İçin de kullanamıyormuyuz. Her işlem için farklı rapor? mu talep etmeliyiz?"

ötv için alınan rapor aynı zamanda durum bildirir rapordur. engelli kimlik kartı vergi indirimi başvurusu erken emeklilik vs hepsinde kullanılabilir. e devlete işlendiği için öncesinde alınan tüm raporlar geçersiz kalır. ayrıca durum değişikli olmayan süresiz raporlara keyfi itiraz olmaz. kafanıza göre rapor alamazsınız.

fatih_123

Şimdi benim raporum 2 yıllıktı bu raporun bitmesine 6 aydan az bir süre kalıncamı yenileme yapabiliriz? "SÜREKLİ" ibareli olması açısından ÖTV İNDİRİMİ RAPORU mu yoksa DURUM BİLDİRİR ENGELLİ RAPORU mu almak bize avantaj sağlar.

araç alacaksanız rapor süresi 6 aydan az kalmışsa kabul edilmez. yenileme gerekir. durum bildiri raporla ötv siz araç alma raporu ikisi de aynıdır zaten. siz o kısmı karıştırmışşsınız. ötv siz araç alma raporu diye ayrı bir rapor çeşidi yok. hepsi durum bildirir % oranlı rapordur. sadece arka açıklama kısmında ötv ile ilgili gerekli açıklama ilave edilir.

fatih_123

Raporumda ÖTV indirimi ile ilgili hiçbir ibare yokki? Durum bildirir raporu ile aynımı?

ayDÜNYAvazo
ÖTV ile ilgili ibare yoksa tekrar rapor almanız lazım.kurula girmeden önce ötv için olduğunu belirtmeniz lazım aksi halde açıklama kısmına ötvden faydalanmanız için gerekli ibareyi yazmazlar.

Konu günceldir.

@fatih_123

Pekala sadece psikiyatriden ilk raporum 2 yıllık ve %65 ti. Şimdi ÖTV İNDİRİMİ RAPORU başvursam "SÜREKLİ" olabilirmi? (Son 9 yıllık kesintisiz bir tedavi oluyorum ben)

(ÖTV İNDİRİMİ RAPORLARI "sürekli" İBARELİ OLABİLİRMİ? OLAMAZ DİYE BİR KAİDE VARMI)

ÖTV İNDİRİMİ RAPORU "sürekli" İBARELİ OLAN VARMI?

ötv siz araç almak için raporun sürekli veya süreli olması farketmez ama ortopedik engeliniz yoksa ötv siz araç almak için %90 ve üzerinde oranınızın olması lazım

ÖTV siz araç almak için alınan raporun "SÜREKLİ" olma ihtimali varmı? (BU RAPORLAR SÜREKLİ OLABİLİYORMU)

Üst Alt