Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirim raporum başka nerede kullanılabilir?

mehmetdilmac

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar 06.12.2019 tarihinde heyete girdim raporu daha almadım engelli ötv indirimli araba alacam dedim ama doktorun sekreterin yüzünden sekreter hanım sadece ötv indirimiyazmıs rapora heyet sadece ötv indirimde kullanabilirsin dedi araba alamıyorsam neye yarar bu rapor bilgisi olan arkadas varmı

sol bacağımda doğustan kalca çıkıklığı vardır .tertibatsız otomatik vitesli araç veriyorlar normalde.engelli ehliyetim var...

araba icin deilmi saten ötv indirimi ile aliyorsun? yani her türlü araç alabiliyorsun

Üzerinde oran bulunan erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu formatında ise özel bir rapor gerektirmeyen her işlemde kullanabilirsiniz.
Örneğin engelli kimlik kartı, ücretsiz şehiriçi ulaşım vs.

siirtfatih056
Sol alt ekstremite kısıtında otomatik vites tertibat sayılır ve ÖTV muafiyeti uygulanır.

Ufukalp bey dediğiniz doğru. Sol alt ekstremite"de sakatlığı bulunanlar için Otomatik vites direkt olarak tertibat sayılıyor. Lakin bu durumu vergi dairelerinin çoğu kabul etmiyor. Ezbere iş yaptıklarından dolayı. Mevzuatı kağıda döküp göstermeme rağmen kabul edilmedi. Ayrıca rapor oranı bana ait değil, arkadaşıma ait. Şansımızı başka bir vergi dairesinde denedik sonuç olumlu geri döndü.
Ufukalp
Redmi Note 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siirtfatih056

hangi vergi dairesi olumlu döndü acaba .yeğenbey benim önceki süresiz raporumu kabul etmedi tertibat yazmadığı için

Hocam İzmir'de Buca Taşıtlar vergi dairesi olumlu dönüş yaptı. Karşıyaka ise olumsuz
mehmetdilmac

2013 yılından raporum var süresiz gecerlimidir.ankara yegenbey vergi dairesine gittim kabul etmedi 1 hafta önce .2013 yilinda %8 oranli bu raporla ehliyet hemde sol kalca cikikligi nedeniyle otomatik vitesli araç kullanabilirim diye Ötv indirimli araç aldım 5 yıl kullanıp sattım.simdi alamazsın diyor yegenbey vergi dairesi. Acaba benim gibi olan arkadaş varmı alamayan ve aynı raporla başka vergi dairesinden alan varsa yardımcı olabilirmi.

Bu raporumu kabul etmediği için bende gittim gata hastanesine ordaki bayanın yazım hatasından dolayı ötv indiriminden faydalanabilir diye rapor çıktı haftaya cuma alacağım. Araç için yazmıyor.yeni raporumla araç alabilirmiyim yoksa nelerde yarar.

Bu yeni raporum acaba eski raporumu etkilermi yani eski raporumla alabilme durumum varken gecersizmi kabul edilir yeni raporumun yüzünden
2013 yılında aldığım rapor verdiğim linkte bakabilirsiniz

@siirtfatih056

ankaradayım peki izmirdeki yere gitmeden nasıl sorabilirim olabilirmi diye

https://photos.google.com/photo/AF1QipN-fcl59hmFvCZ2i4Rr3dzzK2pnzhObbgd8PAZa

Linki çalışsa yardımcı olurum İnşaaALLAH. Taşıtlar vergi dairesinde tanıdıklarım var. yardımcı olmaya çalışırım. mehmetdilmac

İki raporum oldu acil yardım

MERHABA ARKADAŞLAR

SAKATLIĞIM SOL KALÇA ÇIKIKLIĞI

2013 YILINDA ENGELLİ ARAÇ ALABİLİRİM DİĞE RAPOR ALDIM %8 DERECE ANKARA NUMUNE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDEN SÜRESİZ OLARAK
ARAÇ ALDIM 5 YIL SONRA SATTIM AMA TEKRAR ALMAK İŞTEDİĞİMDE RAPORDA TERTİBAT OTOMATİK VİTESTİR DİĞE YAZMADIĞI İÇİN VERGİ DAİRESİ KABUL ETMEDİ SADECE OTOMATİK VİTEZ KULLANABİLİR YAZIYORDU.RAPOR GÜNCELLEMESİ YAPACAĞIM AMA ANKARA NUMUNE EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ YENİŞEHİR HASTANESİYLE BİRLESTİ.

https://i.hizliresim.com/nb4OdB.jpg

SONRA Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittim rapor için ordaki bayan işleme alırken sadece ötv indiriminden yararlanabilir diğe işleme almış. %12 derece çıktı 2 yıl süreli

simdi itiraz etmeden 1 ay sonra tekrar engelli araç alabilirim diğe baska hastaneden rapor alabilirmiyim ve bu arapor neye yarar

https://i.hizliresim.com/bvPBXG.jpg

https://i.hizliresim.com/JVjQJW.jpg

Üst Alt