Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimden araç aldım. Tüm işlemleri paylaşmak isterim

rmznkdgn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yeni ötv muafiyetli araç alımında yaşadıklarımı paylaşmak istedim.

1 Şubat da ötv muhafiyetli araçaldım.
Arabanın ücreti konusunda bayi ile anlaştık. sıra tertibat olayı için yapmam gerekenleri gelince ilk önce sağ ayagımda ortapedik engel oldugu için soldan gaz pedallı araba kullanabilir raporumla tertibat takılması gerekir dediler. (raporumda öyle yazıyordu)
bayi getir bu işi yapan ustanı arabanın yanına taktır dediler. arabayı satış yapmadan cıkaramıycaklarını bayiden kesinlile dışarı veremiyeceklerini burada takılması gerekir dediler. veya bizim ustamız var bir tane çalıştıgımız ona gösterelim dedi.
ben de kendi ustam şimdi dükkanını kapatıp gelecek ve ugraşıp ugraşmıyacagını bilmedigim için sizin ustayı çagırın konuşalım dedim. Gelen usta yaparım plan projeyi de çizdiririm ama 600 tl ye mal olur dedi. yaptıramıyacagımı söyledim o kadar paraya ve plan proje çizen arkadaşımı aradım arkadaşım plan proje parası 200 tl tutuyor deyince usta ile pazarlıga girdik. ve 350 tl ye plan proje, faturalarla birlikte yaptırdım.
daha sonra bu plan proje ,saglık raporu ve ehliyetin fotokopilerini noterden 2 şer adet onaylamam gerektigini söylediler. noterde 150 tl ye onayladı.
artık vergi dairesine gidilecek dendi.
Bir çekiçi ile arabanın sahibi vergi dairesine gidecekmiş. pazarlık sonucu 80 tl ye çekiçi ile birlikte vergi dairesine gittik (Not:vergi dairesi arabayı mutlaka çekiçinin üstünde görmesi gerekiyormuş). burada noterde onaylamış bir plan proje, saglık raporu ve ehliyet fotokobilerini aldılar.
Bu işlemde bitince sırada arabanın vergisini ödemek var dediler .220 tl ye de vergiyi ödedim.

Daha sonra TÜV e gittik.arabın tertibatına baktılar 140 tl de burada ödedim. tamam dediler araban engelli arabasına döndü dedi bayi.

Bundan sonra ruhsat ve plaka masrafı kaldı .plaka ve ruhsat masrafları 160 tl ye mal oldu.

İlk başta bayi engelli tertibatı yapımı için 1000 tl arabanın vergisi -plakası cıkartması-ruhsat cıkartması içinde 1000 tl tutuyor demişti ben hepsini yaklaşık 1000 tl ye mal ettim.

arkadaşlar bayi ile iyi pazarlık yapın derim. Umarım bir arkadaşıma yardımcı olur yazdıklarım.

arkadaşlar özürlü aracı almak istediğiniz takdirde bayilerle hiç uğraşmayın bence.
ben 2000 yılında ve 2006 yılında özürlü aracı alırken izlediğim yol şu idi;

öncelikle özürlüler derneği ile irtibata geçerek bana en uygun özürlü aracının (araç bayileri ile araları genelde iyi olduğu için daha fazla indirim alabiliyorlar özellikle büyük şehirlerde) seçimi konusunda yardımcı oldular. daha sonra aracın ödemelerini yaptığımda özel tertibat ve gerekli yasal işlemler için sürekli çalıştıkları kişiler ile gerekli pazarlığı yaptılar (o dönemde ford firması sadece tertibat için 1.500tl istedi ve araç proje tadilatı dahil değildi) aracın bütün işlemleri bittikten sonra ben sadece aracı almaya gittim ve eğer imkanınız var ise özürlü derneklerine bu iş karşılığında sadece bağış yaparsınız. imkanınız yoksa onuda istemiyorlar.

Hayırlı olsun.

Güncel bilgi için teşekkürler

hayırlı olsun...

RAMAZAN ARKADAŞ...
Peki vergi dairesine giderken randavu felan alıyormusun? yoksa..vardığında işleme başlıyorlar mı?

bende yeni araç aldım c3 picaso ben anahtar tesliimi aldım vergi dairesi her şey onlar uğraşıyur

rmznkdgn;

Bu ne vergisi ne için ödendi bu para makbuz var ise üzerinde ne yazıyor.Açıklar iseniz sevinirim teşekkürler...

ALLAH'ım şu zülme bakar mısınız?
Araçın tertibatı için usta getir aracı çekişi ile darireye götür.
Bülent bey bu konularada değinin son oluşturduğunuz mailde. 80 TL çekiciye verileceğine (ki pazarlıkla olmuş bu iş ) normalda 150 200 arasıdır. vergi dairesinde bir memur geldin baksın arabaya, yada bakmasına bile gerek yok plan proje çizildikten sonra gerekli tertibat işlemi yapılır ve mesela 1 ay içinde araç gösterilir ne bu zülüm ya. getir götür vs vs vs.
Üstelik palaka masrafları ruhsat masraflarında yersiz vergi madenki ÖTV MTV almıyorsun bunlardıda alma. bir işi yapacaksan tam yap sağı yamuk solu bükük olur mu hiç.
Hayırlı olsun derim kardeşime.
Onca zulme rağman başarılı olmuş güle güle kullansın.
TaYtıss

Arkadaşlar Ötv indirimi yapılan araçları mutlaka vergi dairesindeki yetkili arkadaşlar görecekmiş ondan dolayı çekiçinin üstünde.anahtar teslim almak istedim bana 2000 tl bu işlemler için fiyat verdiler.bende kendim yaptım daha ucuza mal ettim.

rmznkdgn;

Arkadaşlar istanbul,da 3 ay önce Dacia Duster 4x4 aracımı teslim aldım ve vergi dairesine sadece evraklarımı götürdüm vergi memuru okeyledi aracı görmelerine gerek olmadığını söyledi ve nedeni,nide açıkladı 1 ehliyetim,2 raporum,3 aracın muayene evrakları bunlar olduktan sonra gerek olmadığını bildirmişti.
Buradan istanbul sarıgazi vergi dairesinde çalışan arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi bildiririm.Saygılar

Bu işlemde bitince sırada arabanın vergisini ödemek var dediler .220 tl ye de vergiyi ödedim.
Arkadaşlar bu vergi trafik sigortası olacaktı yanlış yazmışım kurusa bakmayın.Ben İzmirden aldım buradaki vergi dairesindeki memur arkadaş arabayı ve beni gördü öyle onay verdi.

europea;

ÖTV muafiyeti ile alınan araçlarda MTV ödenmez.. Ramazan bey açıkladı Zorunlu Trafik sigortası ücretimiş. Maliyenin sigorta ile ne alakası var onu anlayamadım sigortayı muayene istasyonu ve trafik sorar...

Güle güle kullan Ramazan
kazası belası kullanmak cümlemise nasip etsin Allah arkadaşlar.
Ben de bekliyorum bayiden haper gel al işlemler bitti demesin..

bune böyle ya bende araç aldım 2005 yılında hiç ama hiç bir işlemle ilgilenmedim sadece vergi dairesinden müfettiş geldi bi zahmet gelin sizi görmek istiyor dediler bende gittim adam gördü o kadar bune böyle, yeniden araç alacağım aynı şeylerle uğraşmayız inş..

Forumlarda tam olarak tadilat-proje adı altında bir forum bulamadım. Eski aracımı satarken projeye ihtiyaç oldu. Zeytinburnu demirciler sitesinde Atılım mühendisliği arkadaşalara öneririm. Hem fiyat uygun hem de düzgün bir işyeri. Onur bey benim projeyi çizdi. Sanırım bir arkadaşı daha var.

Banada otv muafıyetlı alınan araca MTV parası geldı 700 TL bunun ıadesı ve durdurulması ıcın gereklı belgeler nedır acaba.. Msj olarakda atarsanız sevınırım konuları hep kaybedıyorum

Arkadaş fazla para vermemek için uğraşmış , yoksa bayiler sizin yerinize bu işleri yapıyolar zaten.

çok sıkıntı çekmişsiniz ama anlam veremedim tüm bu işlemleri bizim bayimiz halletti sadece anahtar teslimi aldık :confused:
ekstra yapılan masrafların ödemesini elbette yapıyoruz zaten tüm bu masraf aşağı yukarı başta belli oluyor onlarda bunu size ibraz ediyor pazarlık aşamasındayken ...

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. allah kazasız belasız günlerde aracınızı kullanmayı nasip etsin.

Belirttiğiniz kadarıyla işlemler doğru. Kanunlarda işlemlerin bu şekilde yapılması öngörülüyor. Araç plakasız vergi dairesine gidemeyeceği için mecburen çekici sırtında gidiyor. Daha önceleri kanunu kullanarak haksız para kazananlar oldu bu nedenle devlet haklı olarak bu tedbiri aldı. Özürlü olmayanların (sahte raporla) araç alanlar yüzünden maalesef bu sistem uygulanıyor.

Araç satıcısı; proje çizimi için farklı, plaka ve ruhsat çıkartmak için farklı, vergi dairesi işlemleri için farklı kurumlarla çalışıyor. Her firma komisyon alıyor. Siz yaparsanız çoook uğraşıyorsunuz. Araç satıcısına yaptırısanız vekaleti verip uğraşmıyorsunuz... O konuda doğru bir bilgilendirmedir. Sonuçta seçim sizin: İster siz takip edin komisyon ödemeyin, istersenizde satıcıya yaptırın uğraşmayın.

Saygıalrımla

Benimde vergi dairesi eksik iş yaptığı için 2 yıl sonra 2600tl kadar mtv vergi borcu gelmişti. bağlı olduğunuz vergi dairesine ruhsat ve raporla giderseniz 2dklık iş hemen düzeltiliyor.

bende araba bakıyorum ama ehlıyetımı almadım b sınıfı ehlıyetım var h ye cevıremedım ehlıyetı cevırmeden
tertıbatlı araba almamda bır sorun teskıl edermı.surucu kursları bana tertıbatlı arac yok kendı arabanızla geleceksınız dedı.

Üst Alt