Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için 2000 tarihli raporu vergi dairesi kabul etmiyor?

Erkut emre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2000 tarihli %90 süresiz raporumuz var. Araç alımı için başvurduğumuzda izmit vergi dairesi bize raporu yenileyin dedi. 3-4 vergi dairesi daha aradım sizin raporunuz %90 ve süresiz olduğundan alabilirsiniz 2002 öncesi raporlar geçersizdir ibaresi sizi bağlamıyor siz istisnasınız diyorlar. İzmit vergi dairesine konuyu nasıl kabul ettirebiliriz. Ve ben aynı raporla 2014 de araç aldım hatta izmit vergi dairesi onuda alamazsın diyor. Böyle birşey başına gelen oldu mu? Yakın tarihte 2002 öncesi rapor ile araç alan var mı?

Sizin rapor aldığınız 2000 tarihinde ötv kanunu yoktu, ötv kanunu 2002 yılında çıktı, bu yüzden istisnadan yararlanamıyorsunuz ve 2014 te aldığınız araçla ilgili de hatalı işlem yapılmıştır.

şimşek59

2014 teki ÖTV mevzuatında böyle ayrım yoktuda ondan aldı hata işlem değil yani

2016 ötv mevzuatını değiştirdiler 2002 tarihinden sonraki raporlar için mevzuata ekleme yapıldı.

Raporunuz sürekli ve geçerli. Tebliğdeki 2019 yılından sonraki değişiklik %90 ve üzeri raporları kapsamıyor. Tertibatla kullanan engellileri kapsıyor. Özelge talep edin, büyük ihtimalle olumlu dönüş yapılacaktır.

Jungle
Haklısınız, hatalı işlem yoktur. Tarihi dikkate almamışım. Hatalı olsa da olay zaten zaman aşımına uğramış ama bu raporla yeni araç almak yasal olarak mümkün değil.

3 şehirden alabilirsiniz diyorlar %90 üstü rapor süresizse istisnadan faydalanabilir diyor. Hatta bu konu hakkında ikamet ettiğim ildeki bir araç bayinden bilgi aldım aynı sorunu bu sene yaşamışlar ama çözülmüş araç alınmış. Merak ettiğim yakın zamanda bu şekilde araç alan var mı?

2002 öncesi rapor ile araç alan var mı?

2002 öncesi %90 süresiz raporla araç alınabilir mi? Bazı vergi daireleri alamazsın diyor bazıları alırsın diyor. Çözemedik bir türlü konuyu kazanılmış haklar kanununda yeri var süresiz raporların tarihine bakılmaksızın ötv istisnasından yararlanabilir diye? Yardımcı olacak olan var mı?

Erkut emre

Ben olsam özelde talep etmeden ya da yeni rapor almadan işlem yapmam. Acımasızca bir ceza kesebilirler sonrasında.

Üst Alt