Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için % 40 rapor şart mı?

navim

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Ötv indiriminden faydalanmak için ortapedik engelde % 40 olması mı gerekiyor?

navim ; ortopedik engel olması gerekiyor, oran önemli değil. Bunun aile hekiminin sevkiyle il sağlık müdürlüğünden alınacak raporla ve heyet raporuyla da belgelenmesi şart.

Dostlar merhaba epeyce araştırdım fakat araştırdıkça kafam karıştı. Umarım bana yardımcı olabilecek bir arkadaş vardır.

Sol omuz bankart lezyonu ameliyatı oldum vakti zamanında paramızda yetersiz olduğundan sağ-olsun doktorda ilgilenmedi ve omuzum da hareket kısıtlılığı ve güç kaybı var. Otomatik vites aracımı satmak zorunda kaldım. Aynı anda vites atıp aynı anda direksiyonu çeviremediğim için manüel vites araç kullanamıyorum . Özel aparatla vitesi direksiyonun soluna alırsam problem yok.
Hastaneye gittim fakat kimsenin birşeyden anladığı yok . Sürücü adayı sağlık raporunda doktor hem birinci grup sürücü olur hemde komisyon sevki işaretlemiş. İl sağlık komisyonu bu olmaz ikisinden birini işaretleneceğini belirtti.

Diyelimki doktor birinci gurup sürücü oluru işaretledi ve açıklamaya da otomatik vites araç kullanır H sınıf ehliyet alır ibaresi benim için yeterli oluyor mu.Yani bu şekilde ötv den de faydalanabiliyor muyum yoksa engelli raporu da almam gerekiyor mu?

Sürücü adayı için sağlık raporu yetersiz oluyor o zaman. Ayrıca kurul raporu da almam gerekiyor değil mi?

Evet ÖTV indirimi için üzerinde oran yazılı heyet raporu da gerekiyor ehliyet raporunun yanında

navim Öncelikle ehliyet alacağınız için aile hekimi sevkiyle ve il sağlık müdürlüğünde kurul kararı ile rapor almanız gerekiyor. Bu raporda oranlar olmuyor, sadece ne tür bir araç kullanacağınıza dair kodlar yazıyor. Bu raporu aldıktan sonra araç alacağınızda ÖTV'siz araç alabileceğinize dair ibarelerin değerlendirildiği ve oranın bulunduğu raporlar geçerli oluyor.

Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ediyorum. Günlerdir bununla uğraşıyordum.

Üst Alt