Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için aldığım rapor emeklilik durumumu etkileyecek mi?

sera1

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

2019 12. ayda maliyenin aldırdığı kontrol muayenesine göre süresiz raporum vardı

2021 11.ay da ötv siz araç almak için başvuru yaptığım raporda sadece ortopedi değerlendirdi
ve %24 vermiş (öncekinde 36 idi), altına da bu rapordan önceki raporlar süresine bakılmaksızın yapılacak yeni başvurular bakımından geçersizdir diyor

şimdi benim sürekli olan emeklilikte kullandığım rapor yandımı

lütfen konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlardan yardım istiyorum

Ayrıyeten ötv için başvurduğum raporu 2 yıllık vermişler

arkadaşlar ötv li araç alımı için yeni rapor aldım %24 olarak verilmiş ve bundan önceki raporların geçersiz olduğu yazıyo
benim önceki raporumu maliye kontrol için aldırdı ve %45 sürekli idi bu iptal mi oldu şimdi ben emekliyim bu arada

Büyük bir ihtimal emekliliğin iptal olur....ÖTV indirimi için bile olsa yeni rapor cikartirken bütün doktorları gezmen gerekirdi....

bakın şimdi bende 1993 de aldığım rapor ile emekli 2019 yılında oldum 3 derece vergi muafiyeti ile bende temmuz ayında araç için rapor aldım 100 de 32 verdiler sonra araba için sorun yoktu ibb den mesaj geldi raporunuz 40 ın altıına düştüğü için akbliniz iptal oldu diye raporda işitmekaybını yazmamışladı itiraz ettim düzelttiler 40 oldu şimdi benim tavsiyem tansiyon şeker işitme kaybı gözlük bunlar varsa eklettirelim
sera arkadaşın dediğine gelirsek illa iptal edecekler diye birşey yok varsayım emsal varmı varsa cevap yazın

Benim anlamadığım aynı hastaneye 2019 12.ayda maliye kontrole gönderdi ortopedi 36 verdi yine aynı hastane bugün 23 vermiş ben sadece araç İçin diye diğer yerlere gitmemiştim ama gitsem bile ancak 15 ekleniyor ve o da yetmiyor

ÖTV İçin aldığınız rapora istinaden mi Akbil iptal oldu acaba

Evet gezdim aslında ama ben bunu sadece ÖTV İçin zannettiğimden diğer puan aldığım yerleri ekletmedim, ama yine dr ortopedi düşürmüş oranı zaten

İtiraz aynı hastaneye mi ediliyor
ahmetönerge

rapor alınca önceki rapor geçersiz olur önce hastane ile görüşün sağlık kurulu onlar yönlendirir

Rapora itiraz hakkın hala varsa yarın git et .....raporu ne zaman aldın...

İtiraz bulunduğun ilçenin ilçe sağlık müdürlüğü ne itiraz edeceksin...onlar seni yonlendirecek

Yanlış yönlendirme yapmasınlar....siz bilirsiniz....

neticeyi lütfen yazın merak ediyorum nereye nasıl itiraz edip ne sonuç aldınız

sera

Her ne amaçla alınmış olursa olsun yeni rapor eski raporu geçersiz hale getirir. Daha kötüsü, emeklilikte kontrol muayenesini neredeyse garanti eder. Zorunlu değilse bulaşmamak lazım yeni rapor işlerine.

Benim raporum normalde kifoskolyoz yüzde 55 ve süresiz, ötv indirimi için başvurduğumda sağlık kurulunda çalışanlar sadece ortapediye yönlendirdiler ve yüzde 36 oldu. Öyleyse benim rapor oranım düşmüş oluyor.

Son düzenleme:
Benim raporum sadece sağ koldan kısıtlama olduğu için %40 yani sadece ortopedi kanadına yönlendirse bile ÖTV muafiyeti için aldığım raporda da yine %40 çıkacak tahminimce riskli bı durum mu sizce

Ayrıca emekliliğime daha 3 sene var hani şimdiden başvursam eğer düşük bir oran bile çıksa tekrar kurula normal girip yine %40 olabilirim diye düşünüyorum

OturanBoğa

merhaba bülent bey ben süresiz % 40 vergi inidirimi ile emekli oldum polio sekelinden şimdi çok çok merak ettiği ben ötv indirimli araç almak istesem illa % 40 rapor mu almak zorundayım,yada düşük alırsam emekliliğim iptal mi oluyor.1996 dan beri b ehliyetim var.yoksa hiç değişmesem mi

ötv indiriminde artık en az %40 mı olması lazım. ortopedik olanlarda eskiden ötv için oran yoktu ? değiştimi ?

ÖTV için oran şartı yok değişmedi .....(Çoğu vergi daireleri %8-10 altında orana red veriyor bu ayrı)

Kişi emekli ya da vergi indirimi var ise %40 almak zorundadır aksi bir durum(%40 altında oranlarda kontrol muayenesi var yani sgk diyor ki kardeş senin yeni bir raporun var eee bununun oranı düşmüş seni kontrole sevk edeceğiz diyor olay bu arkadaşlar.

emeklilik ya da vergi indirimiz var ise bu önemli noktaları es geçmeyin ve bunu bilerek rapor çıkartın bir araç için riske girmeyin (eminseniz alın)

ÖTV için oran şartı yok değişmedi .....(Çoğu vergi daireleri %8-10 altında orana red veriyor bu ayrı)

Kişi emekli ya da vergi indirimi var ise %40 almak zorundadır aksi bir durum(%40 altında oranlarda kontrol muayenesi var yani sgk diyor ki kardeş senin yeni bir raporun var eee bununun oranı düşmüş seni kontrole sevk edeceğiz diyor olay bu arkadaşlar.

emeklilik ya da vergi indirimiz var ise bu önemli noktaları es geçmeyin ve bunu bilerek rapor çıkartın bir araç için riske girmeyin (eminseniz alın)

Emg de ki oranlara bakarak kaybı oluyorlar o yüzden tereddüt ediyorum %40raporum var %45de vergi indirmim ikisinde süresiz tereddüt ediyorum sakatlık oran cetvelinede baktım ama anlamadım bracial plexsus yaralanmasi

Ben de var o engel ve genelde düşük oran veriyorlar emg miymiş cetvelmiş bakmıyor kafasına göre puan veriyor kendi engel grubumla tonla insanla muattap olmuşumdur..

Bende ki oranlar %60,%50,%45,%45 şeklinde eski raporların varsa mutlaka o puanı verecek doktora göster...

ilk defa alanlara genelde düşük veriliyor

ÖTV muafiyeti için alacağım rapor emekliliğimi etkiler mi?

Merhaba arkadaşlar 2003 tarihinde aldığım sürekli vergi indirimiyle emekli oldum sorum şu sonradan aldığım veya alacağım otv muhafiyetli düşük orandaki rapor emekliligime etki edermi bu konuda tedirginim

OturanBoğa Şimdi benim raporum düşmüş oldu ya şimdi itiraz etmesem memurum emekli olurken tekrar başvursam bir sıkıntı olur mu?

Ahmet3457
Evet, muhtemelen kısa süre içerisinde sgk tarafından kontrol muayenesine çağırılacaksınız.

neslihankocaman
Sıkıntı olmaz. Emeklilik zamanı yeni rapor alınabilsin yeterli.

sera

emekli olduktan sonra düştüğü için emekliliğinizi etkilemez ama önceki raporlar iptal. eğerki emekli olmadan yüzde 45 olan raporunuz yüzde 24e düşşeydi emekli olamazdınız

emekli biri için ötv raporunun en az % 40 mı olması gerekiyor.

Üst Alt