Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için aldığım raporumun aslı kayboldu. Ne yapabilirim?

forsa

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
ÖTV indirimi raporumun aslı kayboldu.
Yeni aldığım aracın ötv raporunun aslını muameleci kaybetti, noterde çoğaltmış idim noter size evrakı veririz diyor fakat bağzı yerlerde aslını görmeden işlem yapmıyorlardı, hastaneden aslı gibidir fotokopisi'de var.

Bu konu hakında bilgisi olan paylaşır ise sevinirim.
Semalar.

Bende ayni durumdayim. Aslini kaybettim. Ama asli gibidir ornegi var. Tabi maliye aslini yada noter onaylisini istiyor

Noter bir kere işlem yaptığı için aynı kağıdı çogaltır aslı gibidir yaparız diyor.

üzücü şeyler bunlar halbuki her şey online olmalı elinde evrak ona onaylat buna nöter tastiki yap, ne diyim bilmiyorum.

Geçmişte park kart için raporun aslını istiyorlardı böyle birşey var mı halla?

forsa

[FONT=Tahoma]2016 YILINDA YEN ARAÇ ALMIŞTIM SÜRECİ AŞAĞIDA PAYLAŞMIŞTIM SİZİNLE İLGİLİ KONU EN ALTTA MAVİ YAZILI YER UMARIM YARDIMCI OLUR [/FONT][FONT=Tahoma]

Değerli arkadaşlarım öncelikle herkese kolay gelsin 14 nisan 2016 tarihi itibariyle aracımı teslim alıyorum süreci aşağıda açıklayacağım herkese rabbim kazasız belasız aracını kullanmak nasip eylesin isteyen herkese de daha iyilerini nasip eylesin;[/FONT]
[FONT=Tahoma]Bu arada aracım 2016 model honda crv executive + beyaz arkadaşlar engel şeklim "SAĞ DİZALTI AMPUTASYONU" [/FONT][FONT=Tahoma]RAPORUM: [/FONT][FONT=Tahoma]ANKARA HASTANESİNDEN ALDIĞIM 2011 TARİHLİ RAPOR [/FONT][FONT=Tahoma]rapor tarihim [/FONT][FONT=Tahoma]21.02.2011 TEŞHİS KISMINDA SAĞ DİZ ALTI AMPUTE 1/2 KİŞİNİN ÖZÜR ORANI KISMINDA % 40 YAZIYOR RAPOR SÜREKLİ RAPORUN ARKA KISMINDA SONUÇ KISMININ ALTINDA DİĞER YAZAN YERDE ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI UYGUNDUR YAZIYOR [/FONT][FONT=Tahoma] "yani 2011 tarihli raporumla ve mevcut H sınıfı ehliyetimle aracımı aldım"[/FONT][FONT=Tahoma] önce 2011 model Peugeot 508 aracımın satışı ile başladım eski aracımı 06.04.2011 tarihinde aldığım için 07.04.2016 tarihinde Ankara emniyet müdürlüğüne matbu dilekçeyle müracaat ettim "engeli aracımın 5yılı doldurması sebebiyle aracımın üzerinde ilgili vergi dairesince konulan şerhin kaldırılması" diye kimlik fotokopimi ve ruhsat fotokopimi ekledim arşive yönlerdiler oradaki memur bilgisayardan bir tıkla satılamaz şerhini kaldırdı sonra aynı gün tertibat söküm projesi çizdirdim 400 tl ye söküm projesini öğleden sonra 15;30 gibi teslim etti vatandaş bende aracı abimle muayeneye gönderdim her ne kadar randevu alması gerektiğini oradaki memurlar söylesede randevu almadan araç tespiti yapıldı projelerle ve ek 1 belgesi dolduruldu muayene parası 230 tl birgün sonra cuma günü satış verdim aracı cuma günü bayiye işlemlerimi başlatın dedim tertibatçıyı çağırdım 500 tl ye yeni araca proje dahil tertibat yaptırdım yeni aracın bayiden tertibat takılıp tekrar muayeneye gitmesi içinde500 tl ödedim satış temsilcisinin beyanına göre 200 çekici parası 200 muayene100 tl iş takipçisi parası bugün14.04.2016 perşembe günü 15:00 da aracımı teslim alacağım İNŞALLAH bu arada [/FONT]raporum eskitarihli ve ehliyetim "H" sınıfı yani bir sorun çıkmadı ankarada ilden ile değişir mi bilmiyorum bu arada raporumun aslını kaybetmiştim noter tasdikli suretle tüm işlerimi hallettim.

Çok teşekkür ederim noterdentastiki ile devam edeyim. Benimde sağ ayak anpüte meslektaş gibiyiz yani çok sağ olun.
Birde şöyle bir şey var Ötv indirimi için tekrar rapor çıkartır isek
engelli oranı düşük olur ise ve %40 altı gibi . Emeklilik elden gidermi?

teşekkür ederim. Gündemde kalması adına tekrar sorayım.
[FONT=sans-serif]Ötv indirimi için tekrar rapor çıkartır isek [/FONT]
[FONT=sans-serif]engelli oranı düşük olur ise ve . Emeklilik elden gidermi? [/FONT]

Yeni rapor alınınca önceki raporlar geçerliliğini kaybeder. Forumda da bahsedildi. Vergi dairesinde de ısrarla sordular. Yeni rapor %40'ın altında olursa sıkıntı olur gibi. Ama sizn durumunuz değişmeyen bir durum, yüzde hesabının değerlendirme tablosu değişmemişse aynı yüzde olmalı.

forsa

Aynen Alper'in yazdığı gibi, oran düşük olursa emeklilik için sgk'nın radarına takılmak çok muhtemeldir. Eğer bu olursa, sgk kontrole çağırır ve hastaneye sevk eder. Hastane sakatlık oranı cetveli'ne göre yeterli oran verilirse, emeklilik devam eder

Üst Alt