Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için aldığım raporun geçerlilik tarihi nedir?

akdenizli81

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2015 yılında ötv indirimi raporu aldım araç aldım 2017 de ehliyetimi yeniledim şimdi 2020 yılında araç almak istesem ötv raporunu yenilemem gerekiyormu yoksa eski raporum geçerlimi

raporunuzun geçerlilik süresine bağlı eğer sürekli yazıyorsa yenilemenize gerek yok araç alırken

Bu konu ile ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu fark ettim. Bazı arkadaşlar engelli sağlık raporu ve ehliyet için aldığı rapor ile (tertibat kodları yazılı) araç aldığı belirtmiş. Bazı arkadaşlar ise ısrarla ötv indirim raporundan bahsediyor.

Ben engelli raporu ve tertibat kodlarının yazılı olduğu raporun yeterli olduğunu ve son karar vergi dairesinin vereceğini düşünüyoru. ???

o raporu emniyet alıyor o zaman ehliyetteki kodları geçerli dir

akdenizli81 Emniyetin ( Artık Nüfus Müdürlüğünün ) aldığı rapordan 2 adet aslı gibidir yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü araç alırken de onun noterden aslı gibidir onaylısını istiyorlar. Ehliyetler 10 yıl geçerli olduğundan 5 yıl sonra tekrar araç almak istediğinde aynı raporu tekrar isteyecekler haberiniz olsun hocam

Üst Alt