Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için alınan rapor Ankara'dan mı onaylanıyor?

bayramsahin44

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Alınan rapor ankaraya mı gidiyor ÖTV siz araç için rapor aldık heyet günü bekliyorum bazı arkadaşlar Ankara'da oranın düşürüldüğü nü yazmış

Raporda
ÖTV indirimi
Muafiyet bilgisi
Bakım ücreti gibi kutular vardı onu isaretledim.

maliye istediğini yolluyor tamamen çalışan memurun keyfine kalmış.

nasıl yani maliye istediğini yolluyor? şimdi biz gittik raporu verdik ötvsiz arabayı aldık diyelim. maliye ankara ya yollayıp bozarsa yüzdeyi ne olacak ?

ötv yi öde dedikleri arkadaşlar oldu. Ancak şuan özelge onayı gelmeden maliye ötv yi onaylamıyor yani alamıyoruz cemil777

Evet bozulabiliyor site bu durımla karşı karşıya kalan arkadaşlar oldu

Rapor heyetden çıkınca ne zaman alınır.

İyi günler arkadaşlar 1 ay önce engelli raporu için muayenemizi olduk ve heyet için gün bekliyoruz size sormak istediğim heyetten sorunsuz raporumuz çıkınca işlem bitiyor mu raporu hemen alabiliyormuyum , bazı forumlarda ankaraya gönderileceği yazıyor bunu öğrenmek istiyorum.

Heyet den sonraki süreç.

İyi akşamlar arkadaşlar heyet için gun bekliyorum heyetden sonra raporu hemen alabiliyormuyum bazı arkadaşlar Ankara'ya gider rapor diyorlar.

bayramsahin44
ÖTV istisnasından böyle bir uygulama usul söz konusu değil, sizin bahsettiğiniz durum engel raporunuzda belirtilen teşhislerin özel tertibatlı araç alıp alamayacağınızın tam ve net olarak tespit edilemediği durumlarda Başkanlık bulunan illerde Vergi Dairesi Başkanlığına/diğer illerde Defterdarlıklara yaptığınız "ÖTV istisnasından faydalanıp faydalanamayacağınıza dair" özelge talebinize istinaden görevli personelce önce havuz sisteminden farklı illerde verilen görüş olup olmadığı sorgulanız, yok ise görüş verme yetkisi Gelir İdaresi Başkanlığından olduğu için hazırlanan taslan Ankaraya gönderilir. İşin usulu budur. Keyfi bir durum söz konusu değil bilip bilmeden lütfen karalamayalım.

Aynen araç aldıktan sonra bozuluyor mu

böyle bir durum söz konusu olması için, araç aldığınız tarihte daha yeni bir tarihli ve özel tertibatlı araç almanıza uygunolmayan bir raporunuzun mevcut olması gerekir, bu tespitte ilgili vergi dairesinde İl Sağlık Müdürlüğünden istenilen teyit aşamasında ortaya çıkıyor.

maliye istediğini yolluyor tamamen çalışan memurun keyfine kalmış.

keyfi bir durum söz konusu değildir.

@engelilik daha önce aynır aporla aracımı aldım sorunsuz ve aldığım ilk ve son engellilik raporum ötv için daha doğrusu son engelli raporum ile. şu ana kadar alınmış başka hiçbir raporum yok. İlk aracımda istenmeyen özelge sürem dolduğunda neden istendi bu keyfiyet nedir de sizce nedir pardon. Bi sorun olsaydı 5,5 yıldır maliye dönüp benden ötv talep etmezmiydi. Yada mtv mi ödetmezmiydi.

Aynı rapor aynı kanun değişen bişey yokken uygulama farklılıklarına başka bir isim bulamadım ben kusura bakmayın ben. Bende devlet memuruyum 9 ayda gelen cevaplar okuduk. getirilen 200.000 tl Sınırlaması ve kurda oluşan farklılık ile ben martta alabildiğim aracı şuan alamıyorum ilk kez alacak olsam başım gözüm üstüne ama bu engellileri magdur etmekten başka bişey değildir.

@engelilik ayrıca bu teyit işi 9 ay yada 1 yıl sürer mi? bizde memuruz 9 ay nasıl bir evraka cevap verilemez herşeyin elektronik olduğu bir ortamda. Ben hiçbir şey demiyorum bu saatten sonra 4.ay halen bekliyorum İzmir de yaşıyorum hergün koltuk değnekleri ile 3 aktarma ile işe gidip gelmek zorundayım. Tanımadığım insanlardan yardım talep etmek zorunda kalmanın ne demek olduğunu bilmeyen insanlar aylarca evrak bekletiyor HER KİM SEBEP OLUYORSA HER KİM ALLAHA HAVALE EDİYORUM CUMA MÜBAREK GÜNDE

@SU35
Evet 13=30 ehliyet için komisyon günü geldi bakalım ne diyecek ler ankilozonsipon sağ el parmakları hareket kaybı

@Sukru12345

Ve sonuç hastane de ortopedi doktoru tertibatlı araç kullanir yapmadığı için komisyon tekrar heyette giderdi ehliyet alabilir dememiş

ÖTV İndirimi konusunda rapor ile ilgili deneyim ve bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Daha önce ötv için engelli sağlık kurulu raporu ve H sınıf ehliyet şartı vardı. Anladığım kadarıyla 2016 sonrası ehliyet konusunda farklı uygulamalar var. Bazı yerlerde ehliyet raporu istenmiyor.

Teknik olarak yorumum da şu şekilde:

Engelli sağlık kurulu raporu tanı, ayrıntılar ve oranı belirliyor. Ehliyet raporu da sürücü için mevcut durumda araç kullanıp kullanamayacağı, kullanacaksa hangi sınırlamalar ile bunu yapabileceğini belirliyor.

Bu konuda yanlış olduğunu düşünen ya da düzeltilmesi gereken durum varsa tabii ki yoruma açık.

Yaşanan sorunlara gelirsek maalesef anladığım kadarıyla ülke çapında bir bütünlük yok. Bu maliye için de geçerli hastaneler için de.

2013 yılında polio sekeli sol alt ekstremite %12 özel tertibatlı araç kullanabilir H Sınıf ehliyet alabilir sürekli raporum var. Yeni ehliyet için de 10.02 ve 78 kodları içeren raporu da aldım. Buna rağmen ötv indirimi alıp alamayacağım belli değil.

Engelli raporunda tanı ve hangi ayak olduğu belli. Ehliyet raporunda da sınırlama verilmiş. Dolayısıyla ben şu anda normal manuel vitesli bir araç kullanamıyorum. Neden ? Engelim nedeniyle.

Tüm özelgeleri okudum yorumum raporda ilgili kişinin normal araç kullanamayacağının net olarak anlaşılması gerektiği ifade edilmiş. Bu durum iller tarafından risk almayıp her şeyi Ankara ya sormaya dönüşünce maalesef olan engelliye oluyor.

Sol ayak polio sekeli debriyaj kullanamıyor. Hareket ettiremiyorsa otomatik vites yeterli.

Ankara vergi indirimi için gönderiliyor evraklar emeklilik için vergi indimi olmalı

arkadaşım benim raporumda hangi ayak olduğuda acık acık yazıyor sol dizimde olduğum yazıyor ehliyetimde 78,102 kodlarımı verdiler 2013 de h sınıfı ehliyetim ile aynı raporla aracımı aldım sürem dolduğunda özelge diye tutturuldu anlamadım gitti. Corpus

Valla sorunlarinizi neden cimere veya bimere yazmiyorsunuz yapin şikayetlerinizi bir yerde bir problem var ve problemin çözülmesi lazim ben yaptim şikayetimi sizde yapin boyle bir şey yok adamlar kendi yazdiklari kanuna uymuyor gelir idaresi yada kanunun ne oldugunu bilmiyor yazin şikayetinizi

@SU35
Son yıllarda ÖTV konusunda gerek sahte rapor gerek doktorların farklı yorumlamasından kaynaklı tüm raporlar geriye dönük olarak gerek müfettişlerce gerek vergi dairelerince tek tek titizlikle inceleniyor. 2010 yılından günümüze kadar olan tüm raporlar inceleme altında ve tespit edilen bir çok suistimal var bunların hepsine geriye dönük gerekli cezai işlemler yapılıyor ayrıca vergi dairelerince adli mercilere de sahte raporlarla ilgili suç duyurusunda bulunuluyor. Uzun sürmesinin nedeni tüm rapoların tek tek inceleniyor olmasından kaynaklı.

Özelge sizin yararınıza olan bir durum ileride vergisel sorumluluktan kurtarır sizi.

Corpus
Bakın yanlış düşünüyorsunuz sol ayağınızdaki rahatsızlığın nedeni açıkca raporda olmadığı için bu sorunları yaşıyorsunuz. Ayağınızda kısalık mevcut bu da topallamaya neden oluyor diyelim ama kac cm ? 1 cm araç kullanmanıza mani değil topuklu ayakkabı ile çözülebilir 1-3 cm arası 4 cm kısalık bulunması halinde araç alabilirsiniz mevcut görüş bu şekilde özelgeleri incelerseniz genel kanı bu lakin farklı etmenlerde var mesela kuvvet kaybı var yazılmış raporda ama ölçüsü ne ? yüz de 1 olabilir yüzde elli de o yüzden siz raporunuzdaki teşhisi tam olarak yazdırın aksi durumda özelge talep etmeniz gerekiyor varsayalım araç aldınız ötvden yararlandınız ama kontrollerde araç alamayacagınıza karar verildi bu durumda cezalı duruma düşersiniz.

bayramsahin44
Ankaraya gitmez hastanedeki yoğunluğa bağlı olarak hazırlanır.

engelilik madem bu kadar ustun bilgin var maliyecimisin bilmiyorum ama benim raporumda yazan tanı bu yap bakalim yorumunu her şey acikca mevcut dereceleri bile R26.2 yürümede zorluk başka yerde sınıflanmamış. tek destekle mobilize tablo 3,4 kas gücü
sol ayak bileği dorsifleksiyon 4/5 sol ayak baş parmak extansiyonu 4/5 sol ayak planter flexsiyon 3/5 sol ayak bileği eklem hareket acıklığı: extansiyon 10 derece planter flexsion 20 derece

özel tertibatlı ( otomatik vites ) araç kullanması uygundur

Murciva

Şahsi görüşüme göre, mevcut rahatsızlıklarınız ile ÖTV istisnasından yararlanamazsınız. Vergi Dairesince tereddüt oluşması halinde özelge talebinde bulunmanız gerekmektedir.

@engelilik sol ayaktan bahsediyor raporda diyorki bu adam ayak bileğini kullanamıyor yani oynatamiyor sol ayak bileğini kullanamayan bir adam manuel viteste debriyaja nasıl basacak hadi şimdi bana bunu açikla

arkadaşlar

ben sağ kalça total protezliyim ortopedi %25 verdi +% 44 nörologik rahatsızlığım var Antalya eğitim ve araştırma hastanesi ötv indiriminden yararlanır özel tertibatlı araç kulması gereklidir rapor verdi ve il sağlık müdürlüğü uyarlanmış gaz pedalı sola gaz pedalı diereksiyon simidinde topuz otomatik vites yazdı ötv kanunun 7.2 maddesi net iken neden defdarlık özelge deyip Ankara ya gönderiyor anlamadım, maliye devlet hastanesine güvenmiyorsa kendisi versin raporları o zaman engelliye ikinci bir engel çıkarmasın

Üst Alt