Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için alınan raporun düşük olması vergi indirimi ve emekliliği etkiler mi

eoglak

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
1. Çalışan memurum emekliliği hakettim. 1997 yılında sol kalça rahatsızlığı %45 rapor ile 3.derece vergi indirim hakkı kazandım. Bugün ötv indiriminden faydalanmak için müracaat ettigim hastaneden %38 oranında engelli sağlık raporu aldım.
2. Vergi indirimim iptal olurmu? Maliyeye bilgi vermem gerekirmi. Bu konuyu ilgili mevzuat, kanunlarda bulabilirmiyim. Teşekkürler.

eoglak

Eyvah! Düşük oranlı rapor emekli olmanıza mani olacak.

Siz bilgi vermeseniz de sgk emeklilikte ya da daha sonrasında düşük oranlı rapora istinaden emeklilikte sorun çıkartır. Düşük oranlı rapora itiraz etmenizi ve rapor oranınızı yükseltmenizi öneririm.

@eoglak

Ne yapıp edip hiç değilse 2 puan daha yükseltip %40'a tamamlamaya çalışın raporunuzu. Yoksa Bülent bey'in dediği gibi, emeklilik işlemleriniz sırasında yeni raporunuz sistemde çıkar ve SGK emekliliğinizi engeller.

Hiç vakit kaybetmeyin...

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim toplam 31 yıl memurlukta hizmetim var emekliliğimi doldurdum. Hala çalışıyorum.
Ben 1988 yılında engelli olduğum halde normal kadro ile göreve başlamıştım. Emeklilikle ilgili bir sıkıntı olacagıni zannetmiyorum. 3 derece vergi indirimi benim maaşımda aylık 35 tl bir avantaj sagliyordu. Bunu iptal ettirmem gerekir mi.

Bu zamana kadar engelli kimlik kartı almadım. Sadece su indirimi alıyordum onuda bugün iptal ettirdim. Birde şu anda hastanelerde ugraşmak istemiyorum. Gözlük kullaniyorum miyop 2 gözde 3 numara bir arkadaşım bundan %3 aldığı halde ben alamadım. Geçen hafta bıktırdılar.

Gelecek yıllarda rapora itiraz etmem için il sağlıga mi gitmeliyim yoksa bir hastaneyemi gitmeliyim. Birde %45 raporum geçersiz mi oldu. Çok teşekkürler. Bilgilendirmenizi bekliyorum.

Sagolun

eoglak

Hayır, vergi indiriminiz sürekli idiyse, yeni raporun düşük olması vergi indirim hakkınıza zarar vermez, yeniden değerlendirme gerektirmez.

Daha sonra yeni baştan bir hastaneye başvurup yeni rapor alabilirsiniz. Baktınız ki sistem yeni rapora izin vermiyor, o zaman itiraz edersiniz. Ama şuradaki yazı bir sorun yaşanmasının önüne geçecektir.

Emeklilik açısından geçersiz oldu. Eski rapor ile elde edilmiş haklar için bir soruna yol açmayacaktır.

OturanBoğa Sayın Genel Yayın Yönetmenim sizi bulmuşken 1-2 sorumda benim oalcak.

Şimdi Benim %75 Sürekli engelli raporum var 2016 Tarihli sigorta girişim 2012 yılında yapıldı. Daha sonra Tekrar Farklı bir ilde heyete girdiğimde %41 verdiler. %75 ile vergi indirimi hakkı kazanmıştım 2.dereceden. Bu hakkımda bir değişiklik olur mu ?
Ve emekli olurken yeniden heyete girmem gerekir mi ? Yada %75lik rapor üzerindeki gün kadar mı değerlendirme yapılır ?

Bu aralar hastanelerde ciddi manada oranda düşürmeler söz konusu ehliyet için girdiğimde engel oranım düşük gelirse daha önceki 2 raporu etkiler mi ? Yada diyorum ki direk normal sağlıklı raporu alıp alayım ehliyeti zaten ben söylemeden doktorlar muayene etmeyip sağlıklı diye geçiriyorlar. bu durumda raporlarımda bir hak kabı vs olur mu ?

Bu arada 2 raporumda sürekli

hsynnml

2012 yılında ilk kez sigortalı olmuşsanız, zaten bugünden elde edilen vergi indirimi ya da alınan raporlar emekliliğe etki etmez. Emeklilik zamanı geldiğinde hastaneye sevk edildiğinizde yeni rapor almanız lazım. O rapordaki oran emeklilikte temel olur.

2008_sonrasi.PNG

OturanBoğa
Benim %55 engelli raporum ile vergi indiriminden yararlanıyorum. Ancak sonrasında ötv den yararlanmak için diğer rahatsızlıklarımı karıştırmadan sadece %22 oran ile ortopedi den aldım emekli olurken %55 raporumu kabul etmezlermi o raporda 2 bölümün daha oranı var.

SU35

Artık sgk tüm raporları kontrol ediyor ve maaşı kesmeye ya da maaşın bağlanmasına mani olan bir rapor bulursa, gereğini yapıyor. Her ne amaçla alınmış olursa olsun düşük oranlı rapor emeklilik için mutlak risktir. Düşük oranlı rapor varsa, sonraki bir tarihte mutlaka yüksek oranlı rapor almak gerek.

Abi benimde bir sorum olacak ben vergi indiriminden 2013 yılında emekli oldum su anda otv icin basvursam ve dusuk oranda rapor verselernemekliliğimi etkilermi

art_SRY

Evet, SGK'nın radarına girmek ve kontrol muayenesine tabi tutulmak riski var. Hiç bulaşılmaması gerek diye düşünüyorum

Arkadaşlar,
Ortopedik engelinizle birlikte çoklu rahatsızlıklarınız varsa ve ÖTV muafiyeti için rapor almak istiyorsanız, ÖTV muafiyetinde benim için oran zaten önemli değil diye düşünüp diğer polikliniklere gitmemezlik yapmayın. Tüm poliklinikleri dolaşın, normal oranınızı alın. ÖTV muafiyeti için gerekmeyebilir ama %40 altında bir rapor diğer tüm haklarınızı zora sokar.

Çünkü ÖTV muafiyeti için alınan rapor, engelliler için sağlık kurulu raporu formatındadır ve sisteme işlenir. Her zaman son raporun geçerliliği esastır.

Örneğin emekli misiniz, yeterli oranı alabileceğinizden şüpheli misiniz, bırakın almayın, vergisini verin alın. Durumunuz mu yok, gidin ikinci el bir araç alın.

Unutmayın, SGK nın herkesi her zaman kontrol muayenesine çağırma hakkı saklıdır. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin.

Engelli raporum düşürüldü itiraz ve hakem hastanesi.

Merhaba arkadaşlar ,

sizlerle başımdan geçen bir olayı paylaşıyorum umarım sizede tecrube olur

benim sağ kolumda zor doğuma bağlı bir sakatlık söz konusu 36 yaşındayım 2017 aralık ayında bakırköy sadi konuk eğitim araştırma hastanesine engelli raporu almak için başvurdum ve %40 raporumu aldım
bundan sonra sgk ya erken emeklilik için başvurdum ve tekrar beni hastaneye gönderdiler bende aynı hastanesi tercih ettim ve raporlarım ankaraya gönderildi 3-4 hafta sonra emekliliğim onaylandı ,
benim raporumda "h sınıfı ehliyet ve özel tertibarlı araç kullabilir" ibaresi yazmadığı için ötv indirimi araç alamıyordum
, ve hikaye burda başlıyor
bunun için tekrar sadi konuk eğitim ve araştırma hastanesi başvurdum heyete girdim ve raporum % 10 a düşürüldü
ilçe sağlık müdürlüğüne itirazda bulundum beni bağcılar eğitim ve araştırma hastanesine gönderdiler oradan % 48 aldım
ancak il sağlık müdürlüğü oranlar arasında tutarsızlık var dedi ve beni hakem hastanesi olarak kanuni sultan süleyman e.a.hastanesine sevk etti 20 gün sonra orası hiç muayne bile etmeden anlamlandıramadığım bir şekilde ilgisiz ve sakatlık cetverline bakmadan muayne etmeden %8 verdi
ve tüm hayallerim suya düştü il sağlık müdürlüğüne tekrar gittim ve bu rapora itiraz edilemiyor hakkının mahkemede arayın dediler.
bu ne periz bu ne lahane 5 ay aralıkla farklı oranlar, benim engelim %40 mı %10 mu % 48 mi yoksa %8 mi anlamadım .böyle bir sağlık sisteminin taaa a.q diyecem de diyemiyorum başımıza iş gelecek.
şimdi ne yapacağım bilmiyorum bu şartlarda emekliğimide isteyemem devlet baba faizin faiziyle o maaşı iade ister.

yani size tecrube olsun diye yazdım aman arkadaşlar %40 engelli engeliniz varsa benim gibi fazla kurcalamayın doktorlar hakkınızı yiyebilir .

saygılar

geçmiş olsun.. dava etmen şart görünüyor. kolay gelsin kardeş.. ülkeden manzaralar işte.

Arkadaslar banada 2007 yılında iş kazasi sonucu sürekli iş goremezlik geliri baglandi kontrol muayenesi gerektirmiyor.sonra 1800 gunu tamamlayip malulen emekli oldum fakat malulen emeklilikte tekrar hastaneye sevk edilmedi cunku surekli is goremezlik geliri alanlardan tekrar hastaneye sevk istemiyor.direk maas baglandi.rapor orabim kac bilmiyorum sgk nin kendi arsivleri de bana vermediler.2017 yinda ötv indirimli arac almak icin rapor aldim ve yuzde 60 verdiler.suana kadar herhangi bir sorun cikmadi.Şimdi ötv arac alim raporlari degismis ve bazi ibareler yazmasi gerekiyormus.rapor online sisteme giriliyormus.raporu yenilesem bana sorun olurmu

Üst Alt