Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için heyet raporuna başvurdum, komisyona sevk ettiler!?

umsa77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

İl sağlık kurulundan sadece otomatik vites araç kullanır raporu aldım.
Daha sonra bu raporla B sınıfı engelli ehliyeti aldım.

ÖTV muafiyetinden faydalanmak için de Devlet hastanesi sağlık kuruluna "özel tertibatlı araç alımı" için baş vurdum.

Sıkıntım sol ayağım sağ ayağıma göre 2 numara küçük ve sol diz altım sağa göre oldukça zayıf.

Bugün kurul raporunu aldım. Teşhis: yürüme, ayakta durma ve şekil bozukluğu yazıyordu.

Karar bölümünde ise "özel tertibatlı araç komisyonuna sevki uygundur" yazmışlar.

Ben zaten bu kurula girdim. Ve otomatik vites ehliyet alır raporu aldım. Bu durumda ne yapmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim

umsa77

Komisyonla bir işiniz yok ki. Hemen şu bağlamda düzeltilmesini talep edin:

5.1.2.3.- ÖTV indirimli araç alımına yönelik Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında şu hususlara dikkate alınacaktır
a) Ortopedik engellilerde sadece "özel tertibatlı araç kullanması gereklidir." veya "özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur" ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır.​

OturanBoğa

Bülent bey benim problemim sol ayaktaydı. Sol bacak sağa göre 3.5 santim ince ve sol ayağım 2 numara küçük. Bunların raporda belirtilmesi lazım değil mi. Kararı görünce şok oldum.

Yürüme , şekil ve ayakta durma bozukluğu yazılmış . Sol ayak ile ilgili hiçbir şey yok. Ayrıca sizin de belirttiğiniz genelgede ötv indirimi için verilen kısıt kodları da değerlendirilmeli yazıyor. Umarım bunlar düzeltilir.

umsa77

Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğu tanı olarak yazacak, oran bulunacak, bir de manuel vitesli aracı "özel donanımla kullanması gereklidir" diye ibare olacak.

Üst Alt