Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için ille de rapor oranı %40 üzeri mi olmalı?

Hknprts

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Hepinize sağlıklı günler dilerim. Ben 9 yaşında pesthes hastalığından dolayı sol bacağımdan 2 kez ameliyat oldum. Bacağımda 2 cm kısalık ve harekette kısıtlılık mevcut. Bu sağlık sorunumdan dolayı askere de alınmadım. İnternette araştırdım kafam iyice karıştı . Bazısı ötv den tamamen muaf olamazsın bazısı %40 engel gerek diyor. Hatta %40 engel gerekir diyen yakın tanıdığımız bir ortopedi doktoru. İşin aslını bilen var mı ? İşlemlere başlasam ötv muafiyetinden yaralanma şansım var mı.Açıkçası yurt dışında olduğumdan dolayı eğer hiç şansım yoksa ülkeye gelip uğraşmak istemiyorum. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Yurtdışında araçlar zaten ÖTV siz fiyata satılıyor uğraşmanıza değmez ordan alın bi araba

Hknprts

ÖTV'siz araç alımında oranın "hiçbir önemi" yoktur. Esas olan, engellilik halinizin özel donanım/tertibat gerektiren bir durum olması ya da olmaması. Eğer örneğin elden tertibatlı araç kullanmanız gerekirse veya bir ayağınızı hiç kullanamıyorsanız o halde ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz.

birkan01
Yok ben burada yerleşik olarak yaşamıyorum sadece iş sebebiyle buradayım.

hozgul
Yani kullanamıyorum değil kullanıyorumda uzun yolculuklarda ağrı yapıyor. Nedense yürüyebildiğim için bana vermezler rapor gibi geliyor hep :)

Hknprts; Sadece iş sebebi için ordaysanız gelince halledersiniz sadece rapor için buraya gelmeyin çünkü 1 hafta 10 gün içerisinde bitecek işlemler değil. Biraz uzun sürüyor o yüzden işinizi hallettikten sonra Türkiye'ye döndüğünüzde işlemleri yapmanızı tavsiye ederim. Aynı hastalığa benzer engellilik bende de mevcut sol ayağımda 1-2 cm küçüklük yürümemde hiçbir engel yok dışarıdan bakan engelli olarak algılamıyor bile beni ona rağmen araç aldım sizde rahatlıkla alabilirsiniz ama bürokrasi gereği biraz zaman alır.

Hknprts

Ayağınızı ne kadar kullanıp kullanamadığınız, pedallara basıp basamadığınız bir doktor tarafından incelenir ve fonksiyon kaybının ne olduğuna bakılır. Fonksiyon kaybı varsa o zaman tertibat da gereklidir sonucu ortaya çıkar. Bunu en iyi kendiniz bilebilirsiniz.

hozgul
İşte kendim biliyorum ama doktor bilebilir mi onu bilmiyorum. Şöyle ki ; 20-30 km normal trafikte araç kullanabiliyorum fonksiyon kaybı o an için yok gibi oluyor . Ama eğer km biraz uzar dur kalk artarsa trafikte işte o günün akşamı benim için zulüm . Bacağım ağrımıyor ama harekette etmiyor mesela uzanırken kendi isteğimle ayağım kalkmıyo öylece kalıyor . Hayırlısı inşallah alırım .

birkan01
İnşallah dediğiniz gibi olur . Çok sağolun.

Perthes ötv muhafiyeti

Arkadaşlar iyi günler. Bugün Gümüşhane devlet hastanesinden heyete girmek için sıra aldım .Benim sol bacağımda perthes hastalığı var çocukken iki kez ameliyat oldum bacağımda çok az kısalık ve güç kaybı var . Bununla ilgili başvurdum sağlık kurulunda çalışan hanfendi sol bacakta olduğu için zaten otomatik vites kullanabileceğinden özel tertibat olmayacak bu yüzden sana ötv istinası çıkmaz bir kaç yıl önce kanun değişti diye biliyorum dedi. Acaba bunun doğruluk payı var mı ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Hknprts merhaba. ben de kelkitliyim. öncelikle geçmiş olsun. salt otomatik vites özel tertibat sayılır o bayan yanlış bilgi vermiş. eğer hakkınız ise mutlaka verilir ötv indirimi. raporda açıklama kısmında 'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir' ibaresi olduğuna dikkat edin.

tanerbudak

Çok teşekkür ederim. Ben yine de günü aldım belki doktorlar daha iyi biliyordur diye . Ben de sizin söylediğiniz gibi biliyordum ama görevli bayan öyle söyleyince tereddüte düştüm.

tanerbudak

Bugün tüm doktorlara muayene oldum . Sabah ilk fizik tedeviye gittim . Perthes hastası olduğumu söylediğimde biraz sorguladı eminmisin falan dedi. Sonra muayene etti bacağımı zorladı biraz çok ihtimal vermiyorum çıkacağına fakat şu an sabah yaptırdığı hareketlerden dolayı bacağım ağrıyor . Bacağımın kısalığına bile bakmadı onu kandırmaya çalışıyormuşum gibi davrandı . Sol kalça perthes hastalığından rapor alan var mı acaba ?

Heyet raporunda fizik tedaviden çıkan sonuç

İyi akşamlar . Sol bacak perthes hastası olarak perşembe günü ötv indirimi raporu için hastaneye başvurdum . İlk fizik tedaviye yönlendirildim. Doktorun yanına girdiğimde hastalığımı söyledim eminmisin perthes olduğuna dedi daha sonra muayeneye başladı. Sedyeye uzatıp sağ bacağını karnına çek dedi çektim perthes olan sol bacağımı çekmemi söyledi belli bir yere kadar çekebildim çek dedi bu kadar dedim eliyle bastırıp karnıma kadar çekti bacağımı ağrıttı . Sonra bacağını havaya kaldır dedi kaldırırken zorlandım eliyle alttan tuttu bir kaç kez yaptırdı bu hareketleri . Topuk üzerinde parmak ucunda falan yürüttü debriyaja basar gibi yap dedi boş alanda bileğimi büktürdü sadece . Bir şeyin yok gibi bir tavır içerisindeydi. Eve geldim ağrılarım yeni geçti . Bu normal prosedür mü ? Bana biraz saçma geldi. Yani kolu kırık adamın kolunu tutup havaya kaldırırsan elbette kalkar banada karnıma çekemedim diye eliyle bastırması , bacağım havaya kalkmadı diye eliyle destek olmasıda kırık kola yapılan muameleye benziyor bence . Perşembe günü heyetin karşısına çıkacağım ama hiç umudum yok.

Merhaba konuya ek olarak bende de sol bacagimda perthes var 2.5 cm kisa bacagim ayrica seker tip2 ve tansiyon hastasiyim yasim 43 engel raporum ortalama kac cikar otv muaf arac alabilirmiyim ?

Üst Alt