Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için Özelge talep formu ne kadar zamanda yanıtlanır?

thedeathrain

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Vergi dairesinde şüphe duyulmasından dolayı ankaradan özelge talep formu istendi. 09.07.2021 tarihinde bunu yazdık ama ne kadar sürede dönüş olur yakın zamanda bu süreci yaşayanınız var mı? Bu arada engel durumumu sorucak olursanız " sağ kol brakiel pleksus" %21 ortopedik raporum var. Ehliyet kodlarımda ise; 01.06 - 103.05 - 10.02 - 35.03 - 40.11 - 47 - 78 - 102

ARKADAŞLAR 09.07.2021 TARİHİNDE YAZDIĞIM ÖZELGE TALEBİME 25.08.2021 TARİHİNDE GELEN CEVAP

Söz konusu özelge talebiniz, Gelir idaresi Başkanlığından alınan 16.03.2020 tarih ve 37258 sayılı
yazı gereğince Vergi Dairesi Müdürlüğünce değerlendirilmesi gerektiğinden Özelge kapsamına
girmemektedir.
Bu nedenle talebiniz değerlendirilmek üzere XXXXX Vergi Dairesi Müdürlüğü' ne
gönderilmiştir.Konunun takibinin XXXX Vergi Dairesi Müdürlüğü' nden yapılmasını bilgilerinize rica
ederim.

merhaba hocam bendede sağ kol brakiel pleksus var ama vergi dairesi ile tertibat noktasında sorun yaşıyorum illa tertibat istiyolar. bende otomatik vites kodu var direksiyona topuz ve sileceği sola alma kodları var ama vergi dairesi onaylamam diyor siz hangi ilden araç aldınız orasıyla görişiyim bir de
aspan

Merhaba
2019 yılında özelge talep ettim İzmir Vergi dairesine başvurdum ve yaklaşık 2 ay dolmadan bana Ankara'dan Özelge talebimin sonucu geldi.
E devlette görme sürem 2 ay kadar bir süre, özelgenin elime ulaşması da yine 2-3 ay aralığındaydı.
thedeathrain
Bilgine....

thedeathrain
ben Bursa dan aldım aracımı sağ kol brekial pleksus ehliyet kodlarım ( 78-102-47 ) erişkinler için engelli rapor oranım %49
büyük ihtimalle raporun yüzde 21 demişin. yüzde 40 altında kaldığın için vermek istemiyorlar.zorluk çıkarıyorlar .senin tertibatın
( 78- otomatik vites ) ehliyetinde olması gereken bütün kodlar yazılı.
mevzuat şöyle :
Manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından otomatik vitesli taşıtlar özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir. ehliyetinde ki 78 kodu seni ötv den muaf tutuyo.

Üst Alt