Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için rapor alırsam çalışma yaşamım etkiler mi?

hayat2bilet

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
1
Merhaba
Vergi indirimi ve ÖTV muafiyetim için şu anki raporumu kabul etmiyorlar onun için ayrı almam gerekiyor dediler yeni rapora basvursamm şu anki raporun geçerliliğini etkiler mi ?
Mesleğime zararı olur mu ?
Teşekkürler

selamlar, 1981 doğumluyum sgk lı olarak ilk staj olarak 1997 de sigortam başladı ilk pirim 2004 te yattı şu anki pirim sayım 3900 gün %47 raporumla ne zaman emekli olabilirim yönlendirme rica ediyorum teşekkürler,

hayat2bilet
Yeni rapor yeni oran olur ve rapora bağlı olarak + veya - yönde etkiler. Mesleğiniz nedir? sakatlığınız nedir?

erdem.77
18 yaşında olduğun(19 yaşından gün aldığın) zaman sigorta primleri yatmış ise o zaman emekliliğe esas yıl alınır. 1997 de 16 yaşındasın ilk sigortalı sayılmazsın.
Verdiğin bilgilere göre 2004 yılınız emekliliğe esas baz alınır:

2024 de 4400 gün prim ile emeklisiniz: emeklilik talep etmeden önce mutlaka vergi indirimi almalısınız. 2008 den önce girişli olduğnuz için vergi indirimi bizzat kendiniz yapmalısınız. yapılmıs işe sıkıntı yok.

Mr.No

2010 yılı %43 olan raporumu 2020 Temmuz ayında yeniledim göz %45-deri %5 = %48 Ankara ya vergi indirimi için işyeri gönderdi inşlh oran onaylanır diye ümit ediyorumbeklemedeyim

Öğretmenim ve raporun oranı%50
Eksi yönde nasıl etkiler oran düşerse

Üst Alt