Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için sağlık kuruluşundan aldığım rapordaki ifadeyi nasıl..?

haynatlos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.
1-kısa bi süre önce sağlık kuruluşundan özel donanımlı araç almak amacıyla ilgili raporu talep ettim. sağolsunlar hakkımı zar aor verdiler . ancak ilgili personelle bir uyuşmazlık yaşadık. sağ ayakta bulunan özrümden dolaı istedim raporu. elden gaz ve fren tertibatlı olacak şekilde bir rapor düzenlendi. oysa uygun bi aparatla sola kaydırılmış bir pedal sistemi ile otomatik vitesli araç kullanabilirim. bu anlamda yeni bir rapor düzenlenebilir mi? yoksa kolaylık dedikleri şey araç kullanımını banim için mutlak şekilde işkenceye çevirecek mi?
2-araç alımında doğrudan firmalarla iletişime geçebilen arkadaşlar var mı? -aradığım tüm firmalar beni bayiye yönlendiriyor. :) sıkı pazarlık yapabildiğim de söylenemez-
3- üretici firma sipariş halinde aracı aparatıyla göderme gibi bi güzeşllik yapabilir mi?
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

1- Cevabım yok.. :(
2- Otomobil firmalarının hepsi sizi istisnasız şekilde bayilere yönlendirirler. Ama eğer isterseniz sizin detayları Tofaş Genel Merkez'e iletip bayiden sizi aramalarını sağlayabilirim.
3- Fiat/Tofaş 'ın Autonomy adı altında engelliler için yürüttüğü bir programı var. Bu uygulama ile Türkiye'nin herhangi bir yerindeki Fiat bayii'nden sipariş edilen bir araç, üzerinde seçmiş olduğunuz tertibat ile birlikte size teslim ediliyor. Gaz pedalını sola alma aparatı da var. Internet'te "Fiat Autonomy" olarak ararsanız karşınıza çıkar..

teşekkür ederim.
aslında üretici firma ile doğrudan iletişim istememin sebebi aracın fabrika çıkışı müdahaleye uğramasını istemiyor olmam. bunun dışında ilgili memur bana kanun gereği sadece elden gaz fren verebiliriz demişti. bu durumda yazdıklarınız doğrultusunda gaz freni sola alan bi aparat da olur. -ki ilgili kanunu incelediğimizde de bu sonuç çıkıyor ancak bi türlü ikna edemedim memuru-
ayrıca tofaş için önerinize teşekkür ederim eğer marka tercihim olsaydı sizden yardım talep edebilirdim. yi ne de teşekkür ederim.
bu arada merak ettiğim bi konu da şu:
aracın vergisiz ederi üzerinden bayi kar ediyor mu?
yani liste fiyatı aracın vergili ederi + bayi karı mı?
yoksa fabrika çıkış fiyatı üzerinden bayinin karı var da ayrıca vergili eder üzerinden de artı bi karı var mı?

Elinizdeki raporla gaz pedalı sola alınmış özel donanımlı araç satın alabilirsiniz bence. İnsanevladı biri varsa vergi dairesinde hiç bir sorun olmaz. Aracı alacağınız bayii bu konuda vergi dairesine sorar ve size net bilgi verir...

Fabrika satış fiyatı dediğimiz şeyde bayiinin karı da var. Fabirka satış fiyatı dediğimiz içinde vergi bulunmayan fiyat demek aslında...

Üst Alt