Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi için yeniden rapor mu çıkartmam gerek?

Blacksedat

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar. Yakın zamanda polio sekeli teşhisinden yüzde 48 oranında sağlık kurulu raporu aldım. şimdi ise ötv indirimi ve özel tertibatlı araç için başvurmak istiyorum. raporum ise süreklidir. yeni heyette raporumun tekrar düşme ihtimali var mı?

Yakın zamanda aldı iseniz yeniden heyete neden giriyorsunuz ?

benim aldığım sağlık kurulu raporu. sanırım ötv indirimi almak için raporda özel tertibat ibaresi olması lazım. tabi hemen girmeyeceğim. öğrenmek istediğim raporda oranın düşme ihtimali var mı. ya da düşerse eskisi geçerliliğini yitirir mi?

Yakın zamanda aldı iseniz yeniden heyete neden giriyorsunuz ?

ufuk bey bilgilendirirseniz çok memnun kalırım. şimdiden teşekkürler.

Blacksedat
20 Şubak 2019 da yayınlanan son yönetmelik ile artık engelli sağlık kurulu raporlarında o şekilde ibare yazmıyorlar.
Manuel bir aracı tertibatsız olarak kullanmanıza engel olan rahatsızlığınızın açık tanısının bulunduğu engelli sağlık kurulu raporu ile, özel tertibat kodları içeren yeni tip B sınıfı sürücü belgeniz birbirini tamamlar mahiyettedir. İkisinin birlikte ibrazı ile ötv muafiyetinden faydalanabileceğinizi düşünüyorum.
Yeni bir engelli sağlık kurulu raporu alındığında evet eskisi hükümsüz duruma düşer.

Üst Alt