Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi ile arac alsam 2022 maası kesilir mi?

selm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrb benim ablam %100 engelli onun üzerinden ötv indirimli arac almak istiyorum annem bakım aylıgı alıyor babam emekli benim işimden dolayı ikametim baska yerde evde baska geliri olan yok acaba arac alınca 2022 maası kesilir mi ablamın bu sekilde arac alan vrsa ulasabilir mi

selm
hanede kişi başına düşen aylık gelir 392,49 TL'yi geçiyorsa elbette 2022 aylıgı kesilir.
hanede hem emekli aylıgı hem de evde bakım aylıgı varmış. her iki gelir de hesaba dahil edilir. ayrıca aracın vergiden düşülmüş tutarın 120'de biri de hane gelirine eklenir.
araç aldıgınız takdirde 2022 aylıgının kesileceğini şimdiden bilin.
ayrıca araç aldıgınız takdirde bunu evde bakım aylıgı aldıgınız aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz.

Kalem hanım oğlumun adına aldığım ötv indirimli aracımın 5 yılı dolduğundan üzerine yaklaşık 6-7 bin tl tutarında bir rakam koyarak satıp değiştirmek istiyorum evde bakım ücretini kesilebilirmi bana yardımcı olabilirseniz sevinirim

büyüğüm
5 sene önce aldığınız araçtan evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün haberi var di mi?
aracı satıp üstüne biraz para eklyerek tekrar araç alacakmışsınız. ekleyeceğiniz para mevcut gelirinizle ödeyebileceğiniz bir miktarsa sorun olmaz. hanede kişi başına düşen aylık geliriniz sınırın altındaysa evde bakım aylıgınız kesilmez. lakin araç değişikliğini il müdürlüğüne bildirin.

teşekkürler kalem hanım evde hane halkına düşen gelir toplamda aylık miktar sınırın 1000 tl altında ve araba için ödeyeceğim fark yukarıda belirttiğim gibi 6-7 bin tl yani rahatlıkla gelire göre ödeyebileceğim tutar

Kalem hanım annemin %100 engelli raporu var 2022 ve evde bakım maasi aliyoruz baska bi gelir yok evde ablam ve annem ablam annemin bakıcısı alcagimiz arac 75 bin tl indirimli 53 bin tl arac alsak maas kesilirmi

Otv siz arac ve 2022 maasi

Meraba ben yuzde 90 raporluyum esim bakim maasimi aliyor ayrica 2022 maasim da var baska bir gelirimizde yok akraba yardimlariyla 50.000 civarinda otv siz arac almayi dusunuyoruz (aracin otv siz hali 75000)maas kesilirmi acaba bu konuyada aciklik getirirseniz sevinirim

Son düzenleme:
mukrimevalla tek geliri 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgı gözüken bir haneden siz kalkıp da 50 binlik araba aldıgınız takdirde hiç gözünüzün yaşına bakmazlar her iki aylıgı da keserler.
hanede kaç kişi yaşıyorsunuz?

Hanede 5kisiyiz daha onceden biraz birikmis var sagolsun akrabalardan da biraz yardim olacak biraDa yardim edecekler diye almayi dusunuyoruz

mukrime 2022 aylığı kesin kesilir.
evde bakım aylıgı için de riskli durumdasınız. bir kere araç aldıktan sonra aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bu aracı bildirmek zorundasınız. il müdürlüğü araç fiyatına bakacak. sonra da hanenin toplam aylık gelirine bakacak. hane geliriyle bu araç alınamayacagı için de hanenin gelirini tekrardan incelemeye alacak ve gelirleriniz didik didik edilecektir. beyan etmediğiniz gelirleirn peşine düşecektir. bu inceleme sonucunda eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altındaysa aylıga devam. aksi takdirde evde bakım aylıgı da kesilir.
sana tavsiyem aracı aldıktan sonra il müdürlüğüne bu aracı hemen bildirmen. bildirmediğin takdirde başın daha da derde girer. hatta bence aracı almadan önce il müdürlüğüne danış ona göre hareket et.

tekrar ediyorum bu aracı hangi gelirle aldıgının önemi var il müdürlüğü için. hanedeki beyan ettiğin ve tespit ettikleri gelirle bu aracı alamayacagına göre beyan edilmeyen gelir kuşkusu haliyle oluşacaktır onlarda. evde bakım aylıgında da resmi ya da gayri resmi her gelir dikkate alınır.

Tesekkur ederim ozaman yapacagimiz tek sey uygun bir araba alip tanidik birilerinin uzerine yapmak tek care bu yoksa derdimi kimseye anlatamam Allaha emanrt olun

Kalem hanım doğru söylüyor kurum sizin akrabam yardım edecek lafınızı kale bile almaz inceleme başlatır 2022 kesin gider gibi ama bakımı bilemicem

Kalem abla bizde ötv indirimi dahil 32.700 lük araç almayı düşünüyoruz. Evde sadece 1 sigortalı asgari ücretli çalışan var. Bakım ağlığı ve 2022 maaşı alıyoruz. 5 kişiyiz toplam. Bu durumda araç alınca aylıkların kesilmesi söz konusu mu ?

Üst Alt