Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi ile otomatik vitesli araç almak için raporda ne yazmalı?

mehxmet

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle şunu söyeleyim sol bacakta bilek hareketsiz ve güç kaybı bulunuyor.%46 Engelelli raporum var.

Ben geçen sene H ehliyet almak için rapor aldım ve raporda H sınıfı ehliyet alabilir uyarısı bulunuyor. Aradan tam sene geçti raporum ile gittiğimde Bahçelievler Emniyet müdürlüğü rapor tarihi üzerinden 1 sene geçtiğinden yeni rapor istedi. (Emniyette böyle bir uygulma varmış.)Yeni rapor talebinde bulundum.
Sorun sol bacağımda olduğu için otomatik vitesli araç kullanabilrirmiyim. Alacağım raporda otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi bulunmasımı gerekiyor. Forumda okuduğuma göre yazmadığı için sorun yaşayan arkadaş varmış galiba. Bunu sağlık kurulundaki şefe söyledim ortapedi doktorları karar verecek diye açıklamada bulundular. 20 Nisanda heyete gireceğim.

Otomobil almayı düşündüğümden ÖTV siz araç raporuda alacağım. Bu alacağım 2 adet raporda nelere dikkat etmeliyim.
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Arkadaşlar galiba sorumun cevabını buldum.:) http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Vergi avantajından yararlanabilmek için şu dört durumdan birine sahip olmak gerek:

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak

Ekleyebileceğiniz baka birey varmı acaba
saygılarımla,

Raporda sol alt ekstremiteden sakatlığınız olduğu tanı olarak yazmalı ve "otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olmalı.

Otomatik Vitesli Araç Kullanabilir Raporu ile Vergisiz Araç İthal Edilebilir mi?

Merhaba Arkadaşlar,

Sol bacağımdaki engelden dolayı %45 raporum var. Ehliyetimi raporuma istinaden otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi ile aldığımda, Yurt dışından Gümrük Vergisi ve ÖTV ödemeden araç ithal edebilirmiyim? Yoksa özel tertibatlı araç kullanabilir mi yazması lazım.

3 yaşını geçmemiş ve 1600 cc mi olması gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ederim.

Sol alt ekstremiteden rahatsızlığınızdan otomatik vitesli araç kullanır raporunuzla ve H sınıfı ehliyetinizle yurtdışından araç ithal etmenize, 4458 sayılı Gümrük Kanununa göre "muafen özel tertibatlı sakat aracı ithal edecek kişilerin, el ve ayaklardaki ortopedik özre dayanan özürler nedeniyle malül ve sakat olması gerekir." mevzuat açısından sorun olmamasına karşın Ankara Naklihane özel donanıma ihtiyacınız olmayacağı için rededebiliyor..
Ayrıca yurtiçinden almanız sizin içinde daha avantajlı;
İthal araçlarda 3 yaş ve 1,6 cc aranıyor evet. Ayrıca 10 yıldan önce istediğiniz kişiye satamıyorsunuz..
Yurtiçinden alırsanız bu süre 5 yıl, 1,6 cc ye kadar otomatik vitese sahip istediğiniz aracı alabilirsiniz ve özel donanımsız olacağından aracınızı herkes kullanabilir.

Kkelekk , verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.
Bende aslında Yurt içinden almak istiyorum fakat orada yaayan akrabam 5000 euro ya 2010 model model dizel otomatik clio getirebileceğini söylüyor. Bende araç almak için biraz acele edyorum. Fakat başka ödemelerim var. :) Bu sebeple araştırdım.
Teşekkür ederim.

Araştırmanız için söylüyorum. Yeni çıkacak B1 ehliyet kapsamına girmenizden dolayı yeni gelişmeler olabilir. Ben bu konuda biraz tedirginim.

yani otomatik vites araç kullanabileceğimden dolayı b1 kapsamına girebilme olasılığı var böylece ÖTV muhafiyetide kalkıyor
anladığım kadarı ile...

inş. böyle birşey olmaz :)

Böyle olacak demedim ama olasılık var. Henüz kesin değil tabi. Otomatik araç kullanabilir iseniz. Doktor size zaten H ehliyetli sürücü olur diyemez. Buda sizi mağdur edebilir.

Yasalar önünde buynumuz kıldan ince ne diyelim. :) Ne çıkarsa bahtımıza...

Arkadaşlar 20.05.2012 yani 9 saat sonra H sınıfı ehliyet için ve ÖTV siz araç alabilmem için heyete gireceğim bu gün bir arkadaş raporuna bütün ihtiyaç durumlarını göz önünde bulundurup açıklma yazdırırsam bir çok yerde kullanabileceğimi söyledi. Mesela ÖTV siz araç alımı, H sınıfı ehliyet , KDV indirimi , işe giriş için v.s bu şekilde bir rapor istediğimde bunların hepsini bir raporda yazarlar mı ?

Eğer evet yazdır derseniz hangi açıklamaları yazdırayım.

Teşekkür Ederim...

mehmet kardes yurt dısındakı aracı satmak ıcın degılde ıhtıyacından dolayı bınmek ıstıyorsan sana tavsıyem yurt dısından alın derım

Anladığım kadarı ile araçları ticari açıdan düşünme diyorsunuz. Zaten derlerya ayağımızı yerden kessin ben düşünce ile araba bakıyorum. Bilgileriniz için teşkkür ederim.

Birde şöyle bir durum var yurt dışından aldığımız arabaların ilem yükleri çok fazlaymış gibi görünüyor. O sebeple de yurt içi bayiiden almak da mantıklı geliyor.

Üst Alt