Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi raporundan sonra B sınıfı ehliyet ile araç kullanmak?

cihan_s

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Sol bacağımdaki sakatlıktan dolayı ÖTV indiriminden faydalanmak için hastaneye başvurup gerekli işlemleri bitirdim ve heyet gününü bekliyorum.

Kafama takılan bir soru var, yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varsa sevinirim.

Şuan düz vites aracım var, zor da olsa kullanabiliyorum. ÖTV indirimi raporum tarafıma verildiği zaman raporda "Otomatik vites araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır" vs... ibare yer alırsa aracımı hemen değiştirmek zorundamı kalacağım. Yani H sınıfı ehliyet alıp hemen aracı değiştirmekmi gerekir. B sınıfı ehliyetimi değiştirene kadar var olan aracımı kullanabilirmiyim ?

Siz ne zaman ehliyetinizi değiştirirseniz o zamana kadar b sınıfı ehliyetiniz geçerli ayrıca var olan aracınızı kullanbilirsiniz.isterseniz raporu kullanmayabilirsiniz o sizin insiyatifinize kalmış yalnız raporu çıkartma amacınız araç alımı ise hemen değerlendirin malum türkiye de yaşıyoruz yasaların ne zaman değişeceği belli olmaz

bilgi için çok teşekkür ederim. asıl amacım raporumu yenilemekti, yani bana verilen önceki rapor oranı düşüktü, bu yüzden hem raporumu yeniletip erken emeklilik süremin düşmesini sağlayıp hemde bu kadar işle ugrasmısken bu arada ÖTV indirimi için ilgili ibareli raporu alıp bir araç almayı düşünüyordum. hala da düşünüyorum ancak bir kaç ay bu isteğimi askıya almak zorunda kaldım, maddi olarak. dediğiniz gibi bu ülkede bir dakika sonra ne olacağını bilmiyoruz, bakarsınız bizden daha fazla vergi alırlar, otopark vs... haklarımız var diye, birde bakarsınız kdv'yide kaldırırlar, böyle bi yerde yaşıyoruz. bilgi doğruysa o zaman rahat olabilirim. çünkü yeni araç için bir süre varolanla idare etmek zorundayım. teşekkürler tekrar.

"O anda" varolan sürücü belgeniz neyse, kullanacağınız araç için sınırınız da odur.

Üst Alt