Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÖTV indirimi sadece benzinli araçlar için mi geçerlidir?
ötv siz araç alımında hiç de öyle bir şey yok ilgili kanunu okuduğumuzda aracın motor gücü v.s. gibi şeyleri yazıyor dizel v.s. bunun gibi bir şeyler yok bayi sanırım benzinli araçları elinden çıkartmak istiyor siz beyendiğiniz markanın başka bir bayisini arayın telefon ile istanbulda başka bayiler var onlara sorun birde ama knanun da ilgili kısmında dizel alamaz demiyor
Ufukalp Bey Merhaba
Bir sorum daha olacak izniniz ile.
Bana sağlık raporunda 102,47,78 kodlar yazıldı. Ehliyetin gelmesini bekliyorum. 102 ticari araç kullanamaz anlamına geliyormuş.
Ben ticari araç alamam anlamına da geliyor mu? Ticari araç alırsanız %45 değil,, %15 ötv indirimi ile ile hususi araç kullanıma çevriliyor denildi. Bu benim için uygun ancak 102 kodun buna engel olup olmadığını bilemediler.
Sizin bilginiz var mı ?
[FONT=sans-serif]102 -- [/FONT]ticari araç ambulans,dolmuş,ticari taksi, servis araçları vs ticari amaçlı yolcu taşıyamaz demektir, ama kişisel olarak b sınıfının kullandığı kamyonet tarzı araçları kullana bilirsin ve ötv den muaf olarak satın alabilirsin...
(doblo,kango,fiorino ve tranporter )
@Sevda_y1
@güney arkadaşımızın cevabı doğru.
Ticari araçtan kasıt araç tipi değil, kullanım amacıdır.
Siz fiorinoyu alırsınız, ruhsatta ister kamyonet isterse otomobil geçsin kullanabilirsiniz, tek dikkat edilecek nokta kullanım amacıdır. Ruhsatta kullanım şekli kısmında ticari yük ve yolcu nakli değil, ''hususi yük ve yolcu nakli'' seçeneği işaretli olmalıdır.
Alacağınız fiorino kamyonet geçerse her yıl muayenesi olur, boğaziçi köprüsü geçişinde kısıtlama olur, otomobil geçerse ilk 3 yıldan sonra 2 yılda bir muayene olur köprü kısıtlaması olmaz.