Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi ve erken emeklilik için özel hastaneden rapor alabilir miyiz?

igokce88

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Arkadaşlar İstanbulda Tam teşekküllü Özel hastaneden engelli raporu alan varsa hastane ismi ve fiyat yazabilir mi.

igokce88

Ne için alacaktınız bu heyet raporunu?

Bende araştırıyorumda bu konuyu.

evet aynen kardeşim.
ARaştırma hastanesinde randevu sıra zor alınıyor

igokce88

Alınan rapor işe yaramaz diyorlar çoğu insanlar. Ne diyorsun bu konuda.

2.2) Hastalık Sonucu Tam ve Daimi Maluliyet Teminatı: Sigortalının sigorta süresi içerisinde herhangi bir hastalığa maruz kalması sonrasında tam ve daimi malul kalması halinde, Hastalık Sonucu Tam ve Daimi Maluliyet Teminatına ilişkin tazminat tıbbi tedavinin sona ermesini ve daimi maluliyetin kesin surette tespitini takiben, Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’na bağlı hastaneler veya SGK anlaşmalı Özel Hastanelerden alınacak olan Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik ekinde yer alan, Engel Oranları Tablosu’nda belirtilen %60 ve üstü oranlara karşılık gelen maluliyet hallerinde ödenir.

BENİM HAYAT SİGORTASİ İÇERİĞİNDE BU ŞEKİLDE YAZILI.

en az yüzde doksan ı rapor almanız gerekiyor ÖTV indirimi için

Ahmet T
şimdi annemde anjiyo oldu kalp ilacı kullanıyor 2015 yılından beri.

seker hastalığı
vertigo
yüksek tansiyon raporlu ilaç kullanıyor.
ayrica rahim kist nedeniyle alindi.
tat ve koku alma sorunu var.
Bu rapor %90 alinir mi hepsi ile 2015 yılından beri raporlu ilaçları kullanıyor e nabizda kayıtlı

heyete girceksiniz doktorlar karar verecek ben yüzde doksan alırsın ve ya almazsın bilemem

aesacus

her yer kabul etti derken nereler ötv için vergi dairesi onay verdi mi? engelli kimlik kartı alabildiniz mi mesela sosyal hizmetlerden ya da engelli işçi statüsü için engelli kadrolarına kabul edildiniz mi?

Evet, o raporla vergi indirimi aldım; emekli oldum. Engelli kartımı aldım ve ötv indirimli araba aldim. Raporu Kasim 2016'da aldim Özel Başkent Üni Hastanesinden.

O zaman, kac doktora gözüküyorsanız o kadar ücret alınıyordu. Sadece sorunum ortopedi oldugu için, ortopedi doktoru muayene ücretini verdim. O zaman 200 TL idi.
hanifeaydin

bir iki gündür forumda yazılan konularda özel hastanelerden durum bildirir , engelli raporu... vs alınmaz gibi yorumlar görmekteyim.
Rapor düzenleyen hastaneler ile ilgili Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı bir çok il sağlık / kamu hastanelerinin web adresinde engelli raporu düzenleyen hastaneler listesi yer almaktadır.

zeynep ünal

yani alınab,ilir ve alınan rapor devletin her kurumunda devlet hastanesindne alınmış gibi mi kabul ediliyor? bir devlet kurumunun evet dediğine diğer devşlet kurumu hayır olmaz dediği bu dönemde nasıl güvenelim

hanifeaydın size şöyle diyeyim kendi doktorum koç üniversitesine geçtiği için ona muayneye gittim ben , bazı tahlil ve muayene sonucumda adıma tanı raporu düzenleyeceğini söyledi , benimde bu sonuçla raporumu yenilemem gerekecek kendi hastanelerinde bu işlemi yaptırabilirliğimle ilgili bilgi alış verişi yaptım.

Evet hastanemizde rapor düzenleniyor dediler ancak***
- özel hastanelerde düzenlenen raporları sgk ve diğer kuruluşlar daha detaylı inceliyor.
- hastanemizde düzenlenen raporların ücreti 3-4 bin liraya maal olabilir (bu fiyat benim gireceğim branşlar doğrultusunda tarafıma verilmiş bilgidir)

sizlere önerim ötv ile ilgili eğer rapor alacaksanız en sağlıklı bilgiyi raporu çıkartmadan hem engelli raporu düzenlenmesi ile ilgili hemde sürücü raporu ile ilgili Birimle önceden eğer mümkünse bizzat gidip yüzyüze (örneğin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğüne) görüşmek.

Üst Alt