Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indiriminden yararlanmak için vergi dairesinden yazı getirmem söylendi?

Mesut5347

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ortopedik sorunum var sağ koldan.. ötv imdirimli araç almak için oran 90 olması şartmı ? 40 50 60 lar faydalanamıyormu ?

Mesut5347
ortopedi engellisin ehliyetinde varsa herşekil ötv alabilirsin ortopedide %90 şart değil

Dün rapor için hastaneye gittim boşuna 200 tl vermeyin %90 üstü olması lazım dedi kayıttaki bayan.. ayrıca fatura indirimlerinden yararlanmak için vergi dairesinden yazı getirmeniz gerekli dedi.. şimdi vergi dairesinden dönüyorum sadece işyerinden vergi indirimi almanız için kağıt veriyoruz dediler ve oran içinde ortp. 40 üstü olursa faydalanırsınız dediler

@Mesut5347

Hay o memurun da, öylelerini oraya oturanların da......

Siz sağ sağ üst ekstremite kısıtınızdan dolayı otomatik vitesli/özel tertibatlı araç yönünden değerlendirilecek engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız. Bunun ne %90 ile ne %40 ile hiç bir ilgisi yoktur. Raporunuz %10 bile olsa uygun ibareler içerdikten sonra ÖTV muafiyeti için uygundur.

Vergi dairesi sevkinden bahsettiği durum ise çalışanların işyerinden aldıkları maaşlarında uygulanan 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31. maddesinde belirtilen vergi indirimidir ve konuyla asla bir ilgisi yoktur.
Hatta onun için bile sevk zorunlu değildir. Bireysel olarak alınan raporlar da geçerlidir.

O memur gibi egolu, bir halt bilmediği halde insanları oradan oraya süründüren şerefsizlerin Allah belasını versin.

Çok teşekkür ederim.. Ekpss için sınav kazanıp rapor alıyorsunuz dediler.. ben sınava girmeyi düşünüyorum şuan raporu devlet memuru olmak için istiyorum dedim vermiyorlar doğrumudur ?

Ötvsiz Araç Alımı Yardım!

Merhaba arkadaşlar benim %59 sağ koldan ortopedik rahatsızlığım var fakat kullanma konusunda pek sıkıntım yok.. raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor..şimdi kafamda birkaç soru var yardımlarınızı rica edeceğim..
1.Ötvsiz araç almak istiyoruz ve bu aracı kardeşim almak istiyor kullanabilirmi?
2.Ben H sınıfı ehliyet alırsam sadece alınan aracı mı kullanabilirim? Başka araç kullanabilirmiyim?(manuel,otomatik)
3.Araçta özel tertibat olması zorunlumudur?(şuan hem otomatik hem manuel sorunsuz kullanabiliyorum)
4.H sınıfı ehliyet almak için hangi süreçleri sırasıyla izlemem gerekiyor?

Üst Alt