Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimiyle araç alımında 2022 engelli maaşı kesilir mi?

İlköz5561

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ÖTV indirimli hali 450-500 bin lira olan araç almayı düşünüyoruz.
Evde 4 kişiyiz
Annem %60 engelli
Babam %98 engelli
Babam için bakım maaşı alıyoruz ve 850 TL aile destek yardımı başka bir gelirimiz yok
Araç aldığımızda engelli maaşları kesilir mi
Hesaplama yaparken engelli maaşını dahil edip mi kişi başı geliri hesaplamalıyız dahil etmeden mi
Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim teşekkürler

Aldığınız tüm yardımlar kesilir diye biliyorum.

@İlköz5561
babanız için alınan ebmye bişi olmaz ama 2022 kesin kesilir.aile destek kesilirmi bilmiom.ya araç ya da 2022 maaşından vazgeçeceksiniz

vvff

Peki arkadaşlar lütfen bilen biri cvp verebilir mi? Raporum 90 kaç bin TL lik araba alırsam kesilir 2022 engelli maaşım??? Yada kaç bin liralık almalıyım

maaşın eğer kesiliyorsa arabanın tutarına bakmaz üzerine kayıtlı araba olması yeterli kesilmesi için( kesilip kesilmediği konusunda bilgim yok)

bionico

araç oldumu kesiliyo.dediğin gibi aracın fiyatına değil kendısıne bakıolar.araç var mı 2022 bağlamıolar.bağlandıktan sonra araç alındıysada 2022 kesiolar.ya 2022 ya araçseç birini.

Kesilşr

Selamlar nasılsınıs siize sorum iki kızım aylık engeli maaşını alıyorlar ben araç almak isyiyorum kendi adıma bu durumda kızlarımın maaşı kesliemi bende ssk dan emekliyim bana bilgi verirmisin şimdiden çok teşekürler

65 yaş maaşı

%91 engel oranlı babam adına ÖTV siz araç alınca 65 yaş aylığını kestiler.sydv araç değerini ötvsiz fiyat üzerinden değilde piyasa fiyatından hesapladıklarını söyledi.eğer ötvsiz fiyat üzerinde hesaplama yaptıkları taktirde aylığının kesilmeyeceğini ama öyle bir uygulamalarının olmadığını söyledi..bana yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt