Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli alacağım araç raporunda tam olarak nasıl bir ibare olmalı?

pisagorr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba polio sekeli hastasıyım sağ bacakta uzun bacak orez kullanıyorum. araç almaya karar verdim. bu hafta hastaneye gideceğim. sağlık kurulunu aradım ötv indirimi için alınan raporda ücret alındığı için sevksiz gelebilirsiniz dediler. ben gittiğimde rapor için başvururken özel donanımlı araç için ötv indirimini ve engel durumunu ve derecesini bildiren bir rapor mu talep etmeliyim. kendi kullanacağım araç olduğu için derece şartı olmadığını biliyorum ancak ehliyeti alırken bile rapor konusunda çok sıkıntı yaşamıştım. başvuruda ve ortopedi doktoruna muayene olurken nasıl bir rapor alep emeliyim bana sıkıntı yaratmayacak şekilde? yanıtlarsanız sevinirim teşekkürler

H sınıfı ehliyetiniz varsa sadece ÖTV için rapor talep edeceksiniz..
Sağlık kurulu raporu için başvuru yaptığınızda formda ÖTV'yi işaretleyeceksiniz...
Ortopedi doktorunun "sağ ayağını kullanmayacak şekilde özel tertibatlı araç kullanabilir" veya benzeri ibareli bir raporla ÖTV indiriminden faydalanabileceksiniz.

İşgücü kaybınızı belirten raporla bu raporun bir ilgisi yoktur...

engel derecesini belirtilmesine gerek yok anladım teşekkür ederim

Evet işgücü kaybınızın oranını belirtmenize gerek yok tabiki...

Avni bey ben %40 ile emekli oldum..Bu arada bende araba almak istersem, OTV icin yine yeni bir rapor almam gerekecekmi? yoksa zaten emeklilik icin kabul edilen raporum gecerlimi olacak?
simdiden tesekkurler

fero;
İşgücü kaybı oranını belirten raporla, ÖTV indirimi için alacağınız raporlar farklı mevzuata ait raporlar..
Tabiki yeni bir rapor almanız gerekecek, emekliliğiniz için aldığınız raporu ÖTV indiriminde kullanamazsınız..

Özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yeterli oran yazmıyorlar bu rapora

dün hastaneye gittim heyete girdim muayenelerim bitti. ortopedi doktoru özür derecesini de % 42 olarak belirtmiş. sağlık kurulundaki görevliye araç alımı için derece istenmiyor sorun olmasın dedim onlar raporda bizim belirtmemiz gerekiyor dediler.

Üst Alt