Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli alınan aracın 5 yıldan önce satışında vergi miktarı nasıl hesaplanıyor?

kaan67

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim.
2017 kasın ayında babam adına % 94 raporla bir araç satın aldık.Maalesef 10 ay sonra babamı hak yoluna uğurladık mekanı cennet olsun.
Sonrasında araç annem ve iki kardeşimle birlikte toplam 4 kişi adına yeniden ruhsat çıkarttım.
Ancak ben bu aracı satmak istiyorum. Doğal olarak ötv ödemesi yapılacak 5 yıl dolmadığı için.
Forumu araştırdım ama net bilgiye sahip olmamadım ben aldığımda aracın ötv si %45 di. Şu an sanırım ötv de bir indirim söz konusu hatta bir konuda bir arkadaş yüzde % 35 den ödedim yazmış bir konuda şu an %30 dan ödeneceği yazıyor ama açıkçası net bir bilgiye ulaşamadım.

Şimdi ben bu aracı satarken yüzde kaçtan ötv ödemesi yapmam gerekiyor net bir bilgi sahibi olan arkadaş varmı.Birde ne kadar ötv ödeyeceğimi nasıl hesaplayabilirim araç için.Engelliden engelliye satışlar daha mı kolay olur.Yada önce ötv yatırıp sonra normal ikinci el araç olarak mı satmak daha mantıklıdır.
Araç 2017 model toyota corolla 1,6 manuel benzinli.

kaan67
Aracının kdv sini ödeyip satan bir arkadaş paylaşmıştı.
Aracın alındığı zamanki fatura bedeli üzerinden şu andaki ÖTV oranları geçerli oluyormuş.
Böyle bir düşünceniz varsa şu anda devletin ÖTV indirimi kampanyası var, bundan faydalanmanız yararınıza olur.

Üst Alt