Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alabilmek için gerekli olan şartlar nelerdir?

smnfrt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar arkadaşlar.ben 2009yılında malulen emekli oldum.2007 yılında 3kattan düştüm ve benımde kırıldı.benımde platın var.ve şizofrenı tanısıyla emeklı oldum e sınıfı ehlıyetım vardı ıptal edıldı.şimdi ötvden yararlanabılmek için ne yapmam gerek faydalanabılırmıyım bılmıyorum.benım emeklılık için rapor cıkarken hıc bır yerde %ıbaresı bulunmuyor .yardımcı olursanız sevınırım...

Platinden dolayı bacaklarınızı kullanmakta sorun yaşıyorsanız, vergi avantajlı araç alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html
Yapmanız gereken rapor oranı önemli olmaksızın, 'özel donanımlı araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir' ibareli rapor almak.. Bu raporla sürücü kursuna yazılıp, geçmeniz ve H sınıfı ehliyetinizi almanız gerekiyor.
Sonrasında araç alımı için herhangi araç bayiine başvurduğunuzda onlar sizi yönlendireceklerdir..

slm sorumu cvpladıgınız için tesekkur ederım fakat ben tam cevabımı alamadım.ben şizofreni ile emekli oldum .ehlıyetim iptal oldu.bir şizofrenı hastası vergi indiriminden yararlanabılırmı?

Aa, özür dilerim.. Ben doğrudan ÖTV'den muaf olmak için ortopedik engel şart olduğundan, platinle ilgili yorum yapmıştım.. bağdaştırmayı es geçmişim.. Ama yok, hiç bir şekilde sürücü belgesi verilmez şizofreni rahatsızlığı olanlara: " Psikotrop maddelere bağımlı olanlar veya bağımlı olmasa da düzenli olarak kullananlar sürücü belgesi alamaz." Ki, bu sizin içinde en sağlıklısıdır..

ben kullanmayıp yakınlarım kullanması için sanırım %90 özur oranı gerekıyo bundan yararlanabılırmıyım.onu merak ettım.

Alacağınız orana bağlı, belinizdeki platinlerde dahil, şizofreni ve başka rahatsızlıklarınız varsa.. hepsinden, rapor için başvurup %90 oran alırsanız tabii ki..
ki Eylül 2011 itibarı ile:
1- % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor

çok tesekkur ederım.ben emeklılıgı istanbul vakıf gureba hastanesınden raporum onaylandı.şimdi bu hastanede bu işlemler yapılmıyormus .istanbulda hangı hastaneyı tavsıye edersınız?rapor cıkarabılmem için.

iyi aksamlar .ben ötvden yararlanmak istiyorum.bunun için rapor çıkartırken neler yapmalıyım.malulen emeklıyım.capa tıp fakultesınden emeklı raporum cıktı ötv içinde mı bu hastaneye basvurmalıyım?yardımcı olursanız sevınırım ıyı aksamlar

acilll yaaaaaaaaaaaaardımmmmmm

selam arkadaslar.bugün ötvden muaf olabılmek ıcın bakırkoy ruh ve sınır hastalıkları hastanesı gıttım.orada bana sekreter hanım bize vergi dairesınden yazı getırdıgın zaman heyete gırıp raporun cıkar dedı.bende şirinevlerdekı vergı daıresıne gittim.oradakı bayan bana bız yazı vermıyoruz ,sen sultan ahmettekı gelırler vergi daıresı baskanlıgını arayıp bılgı al dedı.ben şimdi ne yapmalıyım .ilk başvuru nasıl olcak.ben kendı ıstegımle mı rapor ccıkarıcam?bırde ben malulen emeklıyım dedıgımde .bu ötv indirimi çalısanlara yapılıyo gıbı bısey dedı vergı daıresındekı bayan dogrumu dur onu da bılmıyorum.şimdiden yardımcı olanlara tesekkur ederım iyi aksamalar..

Çalışan kişilerin vergi indiriminden yararlanmak için maliye'den sevk alması ile karıştırmış hastanedeki görevli... Araç alımı için hiç bir yerden sevk gerekmez. "Durum bildirir rapor" alacaksınız. Oran % 90 ve üzeri olsa kafi.

Selam arkadaşlar. Her yerde "%90 rapor gerekli, ötv indirimi için" deniyor. Benim raporum %40. Bu durumda ben ötv indiriminden faydalanamıyor muyum?

aracı kendi kullanamayacak derecede özürlü olanlar adına araç alınacaksa,ÖTV indirimi için özür oranının %90 ve üzerinde olması gerekiyor.

aracı kendi kullanacak özürlüler için, raporundaki özür oranının hiçbir önemi yok.raporda ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANABİLİR ibaresinin bulunması,ÖTV indiriminden yararlanması için yeterli.

yardım

arkadaslar 7yıldır şizofrenı hastasıyım ve ötvden muaf olmak ıcın basvuru yaptım şizofrenıyle %80 alırsın dedıler.belım kırık ve platın var l4 l5te .drumla konustugumuzda %48 gıbı rakam verılmez dedı belım için ne yapmalıyım.%kac oranda rapor alırım.

%90'In altında rapor işinize yaramaz maalesef. Ve evet, % 80'in % 90 olabilmesi için başka bir rahatsızlıktan %48 rapor alabilmeniz gerek ki balthazard formülü ile toplandığında toplam oran % 90 olsun

Sevgili Bülent bey bir sualin olacak. bir yakınım 2600 pirim günüyle (SSK) %90 raporla Diyaliz hastası emekli oldu son maaşı 1480TL miş. bu oran olabilirmi? ben % 67 raporla müracaat ettim 7100 pirim günüm var bana söylenen 700-800tl arası maaş alırsın Aradaki bu uçurumun sebebi nedir çok merak ettim?

Üst Alt