Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alacağım. Bayii noter masrafını benden istiyor. Bu normal mi?

sakura71

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar opel astra araç alıyorum ötv indirimi ile. Aracın işlemleri devam ediyor şu anda. Şöyle bir durum var. Benim evraklarım Maliyeden dönmüş. sebebide araçın teknik belgesinde aracın otomatik vites olduğunun yazmamasıymış. Bu yüzden aracın otomatik vites olduğunu belirtir bir yazı hazırlamış bayii ve bununda noter onaylısı olması gerekiyormuş. İşte tam burada bayii bu noter masrafını benden istiyor. Biraz tuhafıma gitti. Siz değerli arkadaşların fikirlerini merak ediyorum.

Bayiye siz "otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli onaylı bir rapor verdiyseniz, maliyeye bunu bildirmemesi kendi hatasıdır.
Kendi hatasını sizden tahsil etmek istemesi yakışmamış,
30 bin TL'ye araç alıyorsunuz, 15 TL'yi sorun yapmayın bence..

Ne yaptınız? Kaç lira tuttu bu belgenin masrafı?

Bülent bey sanırım kandırıldım. Bu belgenin noter onayı 25 + raporumun ikinci noter onayı (ben tek onaylı nuhsa vermiştim.) 25 toplam 50 TL tutmuştur diye tahmin ediyorum. Ama benden 100 TL almışlardı.

Üst Alt