Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV İndirimli araç alan engellinin 2022 maaşı kesilir mi?

asill3333

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
2022 maaşı alan vergi indiriminden araba alan 2022 maasi kesilsirli benim kardeşim yüzde 90 körme özürlü 2022 aylıgı alıyor ben onun raporunu alıp vergi indiriminden araba alabilirmiyim araba alırsam kardeşimin maaşi kesilirmi . kardeşim annem ile bearaber yaşiyor ben aynı kardeşim bakıcı aylıgıda almıyor anenmle yasıyor anneminde bagkur emekli maası var bu durumda araba alırsam kardeşimin maaası kesilirmi

Bu konuda hiç kimse kesin bir bilgi veremez. Çünkü her ilde/ilçede değişik uygulamaların olduğunu görüyoruz.

Araç çok lüks değilse ve araçtan gelir elde etmeyecekse kesilmez diyoruz, ama araba alır almaz maaşı kesilenleri de biliyoruz. Onun için, bence en doğru yol, konuyu 2022 maaşı için yerel sgk birimine sormaktır. Yazılı olarak oradan alınacak yanıta göre hareket edilmeli...

benim kardeşimin 2022 maaşı kesildi araba alınca

Sadece bağış(hibe) yoluyla alınmış engelli araçları sahiplerinin maaşı kesilmez kesilse dahi geri bağlanır.

kısmet meselesi SGK da dayın varsa kesilmez yoksa da kesilir...maaş kesilse bile 5 yıllık maaş yüzde 70 özürlü biri ortalama 20 bin tl kaybeder. ee zaten indirim üç aşağı beş yukarı 40 bin tllik bir arabada 10 bin küsür..kısacası kesilirse almayın bekleyin paranızı biriktirin alın...

ben de alacaktım vazgeçtim...

Üst Alt