Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç aldığımızda evde bakım maaşı kesilir mi?

muratbelhan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
babamın üzerinde ötv indirimli araç almak istiyorm ancak evde bakım maaşı kesilir diye korkuyorum . araç aldıktan sonra maaş kesilirse tekrar maaşa basvurabiliryormuyuz. ne zaman başvurabiliyoruz. tekrar rapor almak gerekiyor mu

muratbelhan
kuruma sordugmda lüks aşırı pahalı olmazsa bişi olmaz demişlerdi.ortalama bi fıyatlı alırsanız bişi olmaz

Yeni rapor alınan ÖTV'siz araca zarar verir mi?

Kayınpederin%93 oranında sürekli ağır engelli raporu vardı. Bu rapor ile bir ay önce ÖTV siz araç alindi. Kayın valide bilmeden sormadan hastaneye engelli Kart i çıkarmak için başvurmuş. Sağlık kuruluda yeni engelli sağlık raporu düzenlemiş. Yeni rapor %85 oranında kismi bağımlı ve iki yıl süreli. Bu durumda ÖTV siz alınan araçla ilgili sıkıntı yaşanır ve evde bakım maaşı kesilir mi. Teşekkürler

muratbelhan

araç işini bilmemde malesef ebm kesılır çünkü ebm için ilk şart raporun %50 ve üzeri olup raporda tam bagımlı ya da ağır engelli yazması gerekıo.sizinkinde kısmı bagımlı yazdıgı için ebm kesılır bilginiz olsun

engellı kartı için e devlettende başvuru edılıo.rapor varken yenıden rapor çıkarmasına gerek yoktu.raporuyla kuruma başvuracaktı

Ben Nissan Qashqai aldım bildirdim kesilmedi

ötv indirimli araç alındığında hane geliri ne şekilde hesaplanacak

Merhabalar;
engelli adına ötv indirimli bir araç alındığında ,
hane halkı geliri yeniden hesaplanıyormuş .
çoğunlukla evde bakım maaşı kesiliyormuş.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi yardımı talep ediyorum.
şimdiden teşekkür eder,huzur ve mutluluklar dilerim herkese

Üst Alt