Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç aldım. Motorlu Taşıt Vergisi (MTV) borcum görünüyor..?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

30.11.2011 tescilli bir 1.6 araç aldım ve aldığım bayiden MTV için herhangi bir işlem yapmam gerekmediği zaten aracı ötv indirimli aldığımdan dolayı yeni sistemin getirdiği bir kolaylık olarak MTV'nin'de herhangi bir ibraza gerek kalmadan vergi dairesi tarafından alınmayacağı bilgisi verildi. Ancak bugün Internet Vergi Dairesinden sorguladığımda aracın 2011 2. taksidide dahil olmak üzere 2012 1. ve 2. dönem mtv borçları görünmekte? Bayiye bu konu hakkında mail attım ve cevap bekliyorum ancak önceden size de sormak istedim. Yapmam gereken bir şey var ise bunları belirtirseniz sevinirim. Teşekkürler

aynı sorun bendede oldu gidecen vergi dairesine halledecen

Sorunum halloldu çok şükür. Bayiyi aradım ve hemen düzelteceklerini söylediler aradan 2 saat geçmedi tekrar İnternet Vergi Dairesine girin bakın sorun yok dediler. Ve girip baktığım da gerçekten sorun yoktu. Kısaca Ötv indirimli bir araç için artık bizim gidip vergi dairesine bir bildirimde bulunmamıza gerek yok sadece düzeltme için bayinizi veya trafik tescil işlerinizi yapan firmayı aramanız yetiyor. Bu arada bu kadar kısa bir sürede sorunumu halleden Opel Çiftkurtlar Maslak bayi'sine teşekkürlerimi iletiyorum.

Evet evet, isterse 5 senelik MTV borcu çıkartsınlar, başvuru üzerine silerler. Yeter ki ilk alışta araç sakat statüsünde tescil edilmiş olsun.

Üst Alt