Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alımı sırasında istenen özelge olumsuz gelirse ne yapmalıyım?

clawera

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
6
Herkese iyi forumlar dilerim.

Kocaeli'de ikamet etmekteyim. Ehliyetimi değiştirmek için aile hekimine gittiğimde sağ ayağımdan ve gözlerimden komisyona girmem gerektiğini söyledi ve beni devlet hastanesine sevk etti. Devlet hastanesindeki doktor da komisyona sevk etti. Komisyona girdim ve bana yalnızca tertibatlı araç kullanabileceğim yönünde ekte resmi olan komisyon kurulu kararını verdiler. Bu karara istinaden ehliyetimi aldım. Ötv indirimi için sağlık kurulu raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi gerekli olduğundan onuda yeni çıkarttım resmi ektedir.

Ötv muafiyetli araç almak için Ankara'daki bir bayiye başvurumu yaptım fakat oradaki vergi dairesi tüm evraklar tamam olduğu halde bir görüş yazısı almam gerektiğini belirtmiş. Bende internet üzerinden özelge talebinde bulundum. Benim merak ettiğim konu bu özelge talebime olumsuz cevap verilirse ne olur ? Bu andan sonra yalnızca kendi aracımı kullanabilecek bir durumdayım yani mağdur olacağım. Bu konu hakkında daha önce bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

saygılarımla

clawera

Kardeş bende yazacağım özelge nasıl yazıyoruz nereden yazdın sen.

Bende adana da ki bayiye başvuru yaptım pzt günü bakalım ne çıkacak ümid ediyorum ki size yaptıklarını bana yapmazlar

İnsallah nihat bey. Baska bayilere baska illere sorun vergi daireleri degisik kararlar verebiliyor

Abi başka illere soralım da ordaki bayiler istediğim malı getirmek istemiyorlar sağ olsunlar adana da ki baya yardımcı oluyorlar bakalım ne olacak

Nasil getirmezler ya cok enteresan. Umarim isiniz cozulur

Özelge konusunda daha önce düşüncelerimi yazmıştım. Kanunun açık düzenlemelerinin olduğu, usulüne uygun alınmış raporlarınız bulunduğu bir durumda siz ısrarla özelge yoluna giderseniz, tam tabirle e... aklına karpuz kabuğu düşürürsünüz, Maliyenin aklına "ya burda bir usulsüzlük mü var acaba?" sorusunu düşürürsünüz?
Ehliyet için rapor prosedürü belli, bu süreçleri tamamlayıp hastalık/rahatsızlık/ özürünüze uygun uygulama ve kısıtlama kodları olan ehliyeti aldığınızda ve devamında Maliyenin Ötv muafiyeti için istediği yetkili hastanelerden alınmış "özel tertibatlı araç kullanabilir/kullanmalıdır/gerekir" yazan ve oran bulunan raporu aldığınızda sorun olmayacaktır.
Benim anlamadığım neden siz hala özelge diye ısrarcı oluyorsunuz?
Şu an ben de bu raporlarda usulsülük mü yapılmış? diye düşünmeye başladım. Çünki yaklaşık bir yıldır vergi dairesi tamam dediği halde neden Ankara'dan özelge sevdasındasınız?
Sizlerin her rapor için özelge talep etme fikriniz artık özelgeyi her rapor için bir zorunluluk haline getirecek. Lütfen bunu yapmayın. Kendi kendinize işlerinizi zora sokmayın.

Üst Alt