Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimli araç alımında bayiler raporun aslı gibidir kopyasını kabul ederler mi?

benimbabam

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bizde 2017 yılına ait %98 oranlı sürekli bir rapor var. ÖTV indirimli araç alımında bayiler raporun aslı gibidir kopyasını kabul ederler mi yoksa aslını mı alırlar?

Yani bayiler nasıl bir yol izliyorlar. Çünkü rapor e-devlette görünmüyor, sadece e-nabızda engel oranı ve rapor numarası görünüyor.

Araç alımında bayiler tüm işlemleri hallediyorlar mı, bizim maliye ile bir işlem yapmamız gerekir mi?

Araç alımı için bayiler sipariş almaya başladığı zaman kapora vereceğim de bu şekilde bu raporla (e-devlette görünmeyen) araç almamızda bir sorunla karşılaşır mıyız?

Bu süreçten geçen arkadaşlar bilgilendirirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler

rapor aldığınız hastanede heyet sekreterliğine gidin raporu gösterin E-nabız sistemine işlenmesini talep edin 5 . dk bitti..

E nabız.da rapor gözüktüğü sürece sıkıntı yok...
Bayiler halleder; ama siz vekalet vermem derseniz sizinle beraber bayiler halleder.

Kapora alırlar bu doğal: ama rapor reddedilirse kapora geri alamazsınız. O nedenle tamamen emin olmalısınız.

benimbabam

Noter onaylı nüshayı ya da hastanenin ıslak imzalı nüshasını kabul eder. Zaten hiç bir şart altında kimseye orijinali vermeyin.

Orijinali kimseye vermeyin diye neden dediniz hocam? E numaralı sistemde işli olanları da e devletten çıktı alıp vermeyelim mi? Ne gibi bir zararı olur acaba? Teşekkürler.

yildizzozkan

Yok yok, onu verin tabii. Islak imzalı nüsha hep elinizde olsun diye dedim. Çünkü herkes onu görmek ister. O olmazsa durmadan yeni rapor çıkartmanız gerekebilir.

Arkadaslar bilginiz olsun devlet hastaneleri artik islak imzali rapor vermiyor..
Artik e imzali raporlar kabul edilicek.

2 gun once rapor cikardim ve bizzat kurumlarada sordum vergi dairesi hastane maliye..
Eriskinler icin engelli raporu e devletten indirip ilgili kuruma verilicek zaten resmi bir is yaptiginizdan dolayi onlarda e devlet uzerinden gorecekler

raporun noter onaylsını istıyorlarr 3 adet onaylattım 220 bn lıra ödedım ıkı gun oldu

Merhaba 3 ay önce araç alımı a başvurdum 20 gün önce aracım geldi ödemesini yaptım, evraklar vergi dairesine gitti fakat artık raporların verildiği hastaneden onaylatilmasi gerekiyormuş,15 gün oldu halen sonuç çıkmadı vergi dairesine dün gittim sıranın bana halen geomedigini ,sorgulama işi çıktığı için işlerin 1 aydan önce olmadığını söylediler.bilgilerinize.
Not: raporum elektronik değildi.

Üst Alt